Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Βαρεθήκατε τους Παναγόπουλους; Σας φέρνουμε καλύτερους!

Κοινή κάθοδος Αυτόνομης Παρέμβασης με προερχόμενους από την ΠΑΣΚΕ



Εργατοπατερικά καμώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ



Ο Καλλικράτης στο  συνδικαλιστικό κίνημα φέρνει κοινή κάθοδο με εργατοπατέρες προερχόμενους από την ΠΑΣΚΕ και το σχέδιο διάλυσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπαίνει σε εφαρμογή, με μπροστάρη την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Η νέα σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, πρόθυμα τείνει χείρα βοηθείας προκειμένου να...αναδιαταχθεί το συνδικαλιστικό κίνημα (για το νέο ξεπούλημα των εργατικών αγώνων).

"Επειδή δε, πρέπει να πείσουμε το ελληνικό κεφάλαιο ότι μπορούμε διαχειριστούμε την καπιταλιστική κρίση προς όφελός του (για ένα νέο γύρο λεηλασίας), ξεκινάμε επαφές με γνωστούς και μη εξαιρετέους εργατοπατέρες. Διαλύουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, συνενώνουμε ομοσπονδίες και καταργούμε άλλες, με πρωταρχική επιδίωξη τον πλήρη έλεγχο του εργατικού/συνδικαλιστικού κινήματος.  Είναι ανάγκη βλέπετε  να δείξουμε ότι μπορούμε!"

Ο καθένας μπορεί πλέον πολύ εύκολα να κάνει συνειρμούς και να δώσει την απάντηση για το ποιοι ανήκουν στο "εμείς" και ποιοι στο "αυτοί", στο βασικό προεκλογικό δίλημμα (ανάμεσα σε πολλά ψευτοδιλήμματα) του ΣΥΡΙΖΑ " Ή εμείς ή αυτοί ". Δείγματα γραφής υπάρχουν άλλωστε πολλά από την υπεύθυνη αντιπολίτευση του 27%.

kokkinostupos


Αναδημοσιεύουμε την είδηση της συμπόρευσης από το ΠΡΙΝ

Σαφή εικόνα για την κατεύθυνση που παίρνει η μετωπική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό χώρο δίνει η ανακοίνωση της σύμπλευσης σε κοινό ψηφοδέλτιο συνδικαλιστών της Αυτόνομης Παρέμβασης και πρώην της ΠΑΣΚΕ, ενόψει του προσεχούς συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (15-18 Νοεμβρίου). Το όνομα αυτής «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία». Οι συνδικαλιστές που προέρχονται από τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιήθηκαν από τις επιλογές του κόμματος και της ηγεσίας της παράταξής τους, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «εξακολουθούν να εκφράζουν τις διαχρονικές αξίες της ΠΑΣΚΕ». Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, τόσο ο Λ. Γιουρτσίδης όσο και ο Θ. Τούσης (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ) σχολίασαν ότι «το κόμμα είναι πλέον μακριά από εμάς. Όχι εμείς από αυτό». «Οι αξίες της ΠΑΣΚΕ είναι διαχρονικές. Αυτές εκφράζουμε. Επιλέξαμε να μην οχυρωθούμε πίσω από τις διαφορές μας» σημείωσε ο Θ. Τούσης.

Απογοητευτική είναι η πολύ γενικόλογη κοινή διακήρυξη της συνεργασίας για το συνδικαλιστικό κίνημα, από την οποία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ακόμα και στην ίδια την κυβέρνηση. Ερωτηματικά δημιουργούν οι αναφορές στις αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος που δείχνουν να επικοινωνούν με το πρόσφατο άρθρο του διαφοροποιημένου εσχάτως στελέχους της ΠΑΣΚΕ Ανδρέα Κολλά στην Αυγή, στο οποίο περιγράφεται μια τολμηρή πρόταση …διάλυσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, συγχώνευσης Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε 13 περιφερειακές οργανώσεις και μετατροπή του εργατικού συνδικαλισμού σε …καταναλωτική οργάνωση με «δημοψηφίσματα» και «συλλογή υπογραφών». Οι εκλογικοί συναγελασμοί με εκπροσώπους του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού δεν οδηγούν ασφαλώς σε ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος…

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για τη διαμόρφωση μιας «νέας κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα», ωστόσο η σύμπλευση αυτή που εντάσσεται στον «στρατηγικό στόχο» της αλλαγής του υφιστάμενου συσχετισμού σε επίπεδο ΓΣΕΕ έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, η αντικαπιταλιστική Αριστερά και τα ταξικά σχήματα και συσπειρώσεις στον εργατικό χώρο δεν πρόκειται να παίξουν το ρόλο του άλλοθι και του αριστερού αντίβαρου στον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τμήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου