Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ(μ-λ): Έξω τα ΜΑΤ από την Ευκαρπία!




Καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ, σήμερα το πρωί, ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ευκαρπίας, οι οποίοι εδώ και καιρό παλεύουν για την προστασία της ζωής και του τόπου τους από την εγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωση Απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν και έριξαν χημικά στους κατοίκους που διεκδικούσαν το δικαίωμα τους να διασχίζουν ελεύθερα την περιοχή τους και να προσεγγίσουν τον χώρο κατασκευής του ΣΜΑ, στον οποίο παράνομα έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής, παρά την καθολική αντίδραση του λαού και των φορέων στην Ευκαρπία αλλά και ευρύτερα στην Δυτική Θεσσαλονίκη.


Κυβέρνηση, περιφέρεια και λοιποί εντολοδόχοι τους, στον τομέα διαχείρισης των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης, μαζί με ορισμένους δημάρχους, όργανα των αντιλαϊκών πολιτικών, αντιμετωπίζουν και τους κατοίκους της Ευκαρπίας σας εχθρούς και γι αυτό στέλνουν τα ΜΑΤ σαν στρατό κατοχής στην περιοχή τους για να επιβάλλουν με την βία τις αποφάσεις και τα σχέδια τους. Είναι οι ίδιοι που έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία, στην νεολαία και σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό, με τις πολιτικές των Μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας που είναι συσπειρωμένοι σαν γροθιά και η νεολαία της περιοχής θα συνεχίσουν να αντιστέκονται, δεν θα καμφθούν και στο τέλος θα νικήσουν. Στον αγώνα τους δεν είναι μόνοι τους. Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους θα δυναμώσει και θα πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Απαιτούμε την άμεση παύση των εργασιών κατασκευής του ΣΜΑ και την απόσυρση των ΜΑΤ από την περιοχή.

ΟΧΙ στον ΣΜΑ στην Ευκαρπία !

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)
19/10/2012 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου