Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πνίγεται στο αίμα η Λωρίδα της Γάζας - Νεκρά παιδιά απο ισραηλινούς βομβαρδισμούς





Νέες επιδρομές σε καταυλισμό. Τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα μόλις 18 μηνών, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς. "Είμαστε έτοιμοι για να μπούμε στη Γάζα" δηλώνει ο Νετανιάχου.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένας ισραηλινός πύραυλος έπεσε σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας, δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτεις μάρτυρες.

Νωρίτερα, ένα παιδάκι μόλις 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά σε νέα ισραηλινή επιδρομή σήμερα το πρωί στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Χαμάς.
Στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ βομβάρδισε από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων τα γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς στην πόλη της  Γάζας.

Ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδερφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και 17 τραυματίστηκαν, είπε ο Ασράφ Αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα (Διαβάστε την είδηση)

Αν και όπως δήλωσε υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος στη Γάζα, είναι πιθανή μια εκεχειρία "σήμερα ή αύριο", οι βομβαρδισμοί από πλευράς του Ισραήλ συνεχίζονται  ενώ Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ οι οποίες αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτεις μάρτυρες.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να "επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση" στη Λωρίδα της Γάζας. "Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο", τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.(Διαβάστε την ειδηση)

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς αναμένεται στο Ισραήλ και τη Ραμάλα για να "ζητήσει από όλες τις πλευρές να σταματήσουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης και να προτείνει την βοήθεια της χώρας του για την επίτευξη άμεσης εκεχειρίας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Φαμπιούς θα συναντηθεί με την ισραηλινή ηγεσία και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου