Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Νέα Δημοκρατία: Το Κόμμα των βιομηχάνων όπλων και του εθνικιστικού λαϊκισμού


Tο πρόγραμμα της ΝΔ για την Εθνική Άμυνα αποκαλύπτει όλη την ουσία της ταξικής πολιτικής της


Στο πρόγραμμα αυτό δεν υπάρχει λέξη αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση της χώρας από τις κυβερνήσεις του Κ.Καραμανλή, με ΥΕΘΑ τους Σπ.Σπηλιωτόπουλο-Β.Μεϊμαράκη που γέμισαν τη χώρα με άχρηστα στρατόπεδα για να ικανοποιήσουν το πελατειακό κράτος και να πάρουν ψήφους. Για τις χιλιάδες βυσματικές μεταθέσεις ΟΝΝΕΔιτών σε Πολεμικό Ναυτικό-Πολεμική Αεροπορία, για τον ΟΝΝΕΔίτη με το λάπτοπ δίπλα στο γραφείο του Β.Μεϊμαράκη που έφτιαχνε τις μεταθέσεις τους, για το γεγονός ότι είχαμε μια απόπειρα αυτοκτονίας ανά 15 μέρες στη παραμεθόριο. Τώρα ΘΑ  προχωρήσουν σε «Μείωση στρατιωτικών σχηματισμών και μονάδων που δεν κρίνονται απαραίτητες, κατάργηση παλαιών και μη χρήσιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία μικρών ευέλικτων και αποτελεσματικών Δυνάμεων και εξέλιξη των κέντρων εκπαίδευσης προς την παροχή διακλαδικής και συνδυασμένης εκπαίδευσης.[.] Η Νέα Δημοκρατία θα επανεξετάσει αποφάσεις επί της οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που ελήφθησαν με μη επιχειρησιακά κριτήρια». Δεν υπάρχει λέξη αυτοκριτικής στο σκάνδαλο των πολεμικών εξοπλισμών και στην αναιρούμενη στάση του πρώην ΥΕΘΑ Σπ.Σπηλιωτόπουλου για την παραγγελία των TOR M1 ή που άφησαν τα F16 χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας. Τώρα ΘΑ επιβάλλει «Διαφάνεια στις Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων».



Η ΝΔ παρουσιάζεται να μην έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, να μην διαισθάνεται τα τρομερά αδιέξοδα που δημιούργησε στην ζωή των εργαζομένων, της νεολαίας, των στρατιωτών και των στρατιωτικών η αντεργατική πολιτική που στήριξε και τα μνημόνια που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Τώρα υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας: κόψιμο αναβολών, Στράτευση στα 18, εθελοντική στράτευση των γυναικών. Ανεργία, απόγνωση, νέα μετανάστευση είναι ξένες λέξεις. Η ΝΔ κοροϊδεύει ότι ΘΑ προχωρήσει σε «Διατήρηση και αναβάθμιση του θεσμού των ΕΠΟΠ, ο οποίος συνεισφέρει θετικά τόσο στη στελέχωση όσο και στην ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων». Αλήθεια, με τι λεφτά. Ο πρώην ΥΕΘΑ δεν έλεγε ότι η θητεία θα γίνει 12 μήνες γιατί δε μπορείτε να προσλάβετε ΕΠ.ΟΠ.; Πότε και Ποιος λέει την Αλήθεια;


Όλοι ξέρουν ότι Στρατιωτικές-Αστυνομικές σχολές έχουν υψηλές βάσεις με δέλεαρ τον σίγουρο μισθό. Η εθνικοφροσύνη της ΝΔ δεν το ανέχεται: «Όλες οι Σχολές θα ενταχθούν σε Ενιαίο Κύκλο Σπουδών στο Λύκειο, κοινή κατεύθυνση όλων των Στρατιωτικών Σχολών ή άλλων Σχολών «ένστολης καριέρας» (Ε.Δ., Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), ώστε να είναι ενσυνείδητη η επιλογή των μαθητών-υποψηφίων φοιτητών». Αυτό είναι το πρόβλημα;;;
 

Δεν ξεχνά να πουλήσει τσάμπα εκδούλευση στις Ενώσεις Αποστράτων. Αφού απαγορεύει στους εν ενεργεία αξιωματικούς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με Αξιοπρέπεια και πετσοκόβει της συντάξεις των αποστράτων, πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες: «Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη διασφάλιση και την αναβάθμιση του κύρους των εν αποστρατεία στελεχών και των Ενώσεων τους, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους στον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους». Υπόσχεται εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων και ενοποίηση, χωρίς αυτοκριτική για τις τεράστιες ευθύνες στη βύθιση των Ταμείων. 


Επίσης, η ΝΔ δε δεσμεύεται για τους μισθούς και τις συντάξεις των μονίμων, αντίθετα καταγγέλλει τον κομματικό έλεγχο που με σημαντική της ευθύνη επιβλήθηκε στις Ε.Δ., ενώ ακόμη και τώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διαλύουν οικογένειες αξιωματικών καθώς αρνούνται τις μεταθέσεις μέχρι τις εκλογές, για να τις ελέγξουν μετά οι κομματικοί στρατοί. Τέλος, μιλούν για νέο σύστημα αξιολόγησης, για να δικαιολογήσουν τον ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην εξέλιξη των αξιωματικών, την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.


Ποιος όμως ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων; «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εισάγει μια νέα αντίληψη για την Εθνική Άμυνα, που συνδυάζει το συνταγματικό της ρόλο ως θεματοφύλακα της εθνικής μας ασφάλειας και το ρόλο της ως οχήματος ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας». Δηλαδή, η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Γιάγκου που στην συνάντηση του Κατάρ ζητούσε συμβόλαια και παραγγελίες για τους Έλληνες εργολάβους-εμπόρους-εφοπλιστές ως ανταμοιβή της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.  Επίσης, «ενισχύουμε την εμπλοκή της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και των εγχώριων κατασκευαστικών εταιριών σε προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία». 


Όλα για τους Οπλάδες και τους Εργολάβους


Η ΝΔ που απολαμβάνει την τεράστια στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ ως το κατεξοχήν μνημονιακό κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, έχει γραμμάτια με τους επιχειρηματίες και μετά τις εκλογές θα τα εξοφλήσει.  


Ζήτημα 1ο: τα στρατόπεδα φιλέτο στα αστικά κέντρα. Με πρόσχημα την αναδιοργάνωση των Ε.Δ. και το κλείσιμο αυτών, αντί οι απελευθερωμένοι χώροι να επιστραφούν στις τοπικές κοινωνίες, ετοιμάζεται η πώληση τους ώστε να εμπορευματοποιηθεί κάθε γωνιά γης και να στηθούν εμπορικά κέντρα και πολυκατοικίες: «Δημιουργία δημόσιου φορέα, που θα αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων που προκύπτουν από τα εκκενούμενα στρατόπεδα, τα οποία εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΥΕΘΑ».


Ζήτημα 2ο: η ΝΔ ουσιαστικά θέλει να χρησιμοποιήσει τις παραγγελίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και την ίδια τη δράση των Ε.Δ. ως βάση εξόρμησης των ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών.    Οι τελευταίες είναι έτοιμες μετά τις υπεργολαβίες των τελευταίων ετών και τα Αντισταθμιστικά οφέλη να σταθούν επάξια είτε ως παραγωγοί είτε συνεργάτες μεγάλων πολεμικών βιομηχανιών, αμερικανικών και ευρωπαϊκών, διεκδικώντας μερίδιο από τη διεθνή αγορά του θανάτου. Ο Σαμαράς επομένως με όλους τους τρόπους θέλει να γίνει ο ατζέντης τους.  Αυτό όμως σημαίνει σύνδεση της πολεμικής βιομηχανίας με τα πανεπιστήμια, νέες αγορές όπλων, ενεργή πολεμική συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Για να πουλούν αυτοί τα όπλα τους πρέπει εμείς να πληρώνουμε, πρέπει εμείς να σκοτώνουμε και να σκοτωνόμαστε.


Ζήτημα 3ο: Ιδιωτικοποίηση πτυχών της στρατιωτικής δραστηριότητας Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση των ιατρικών-νοσηλευτικών υπηρεσιών:  «Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και στις οικογένειές τους. Δημιουργία ενιαίου και ευέλικτου δικτύου νοσοκομείων, κέντρων υγείας και ιατρείων των Ενόπλων Δυνάμεων ή συμβεβλημένων με αυτές, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών των Μονάδων σε όλη την επικράτεια και υπό όλες τις συνθήκες».


Στρατός και Έκτακτες Ανάγκες: δωρεάν εργασία και Καταστολή κοινωνικών αγώνων


Η ΝΔ ουσιαστικά επαναλαμβάνει το σχέδιο του πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου για την ένταξη του στρατού στην Πολιτική Προστασία. Τα κενά από τις χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ, οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, η διάλυση του Κράτους Πρόνοιας και του συστήματος Δημόσιας Υγείας, θα καλυφθούν από την δωρεάν εργασία των φαντάρων. Επίσης, η φιλολογία περί «έκτακτης ανάγκης», ουσιαστικά ανοίγουν την πόρτα για την δράση του στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους, όπως επίσης και τη δράση των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής που προβλέπεται η δράση τους σε έκτακτες ανάγκες, όπως οι μεγάλες συγκεντρώσεις πλήθους.


Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας έχουν απέναντι τους ένα σύγχρονο Δικομματισμό, που βαρά προσοχή σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ, προτάσσει τις «εθνικές» δηλαδή τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου και αντικειμενικά στρέφεται κατά των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται  ανοικτός στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας,  η ΝΔ εμφανίζει το Πρόγραμμα της για την Άμυνα και δηλώνει ότι ανοίγει το διάλογο για την Στράτευση των γυναικών!

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις επιλογές. Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αριστερές διαχειριστικές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής.  


Προτείνουμε στην νεολαία την ανάπτυξη μαζικού, μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την ανάπτυξη συλλογικών αγώνων ενάντια στην αυθαιρεσία των ανωτέρων, την εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.



 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου