Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αριστερή αντιπολίτευση


" Επειδή κάνουμε μια υπεύθυνη, σοβαρή δουλειά, η οποία εκτιμάται από περίπου 30% του ελληνικού λαού θετικά....."

"Η κυβέρνηση θα έχει την αντιπολίτευση και τον έλεγχο που προβλέπει η δημοκρατία μας....."

"Το 27% του ΣΥΡΙΖΑ και το καθαρό αντιμνημονιακό ΟΧΙ, μαζί με το πρόγραμμά μας που περιλαμβάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα και έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, είναι ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για την επόμενη κυβέρνηση αρκεί να θελήσει να το αξιοποιήσει...."

" Αντιπολίτευση του 27% και όχι του 4%, μια αντιπολίτευση ευθύνης, ουσίας, αποτελεσματικότητας που δεν θα περιορίζεται στην κριτική, αλλά θα βομβαρδίζει τη νέα κυβέρνηση με προτάσεις θετικές..."

"Δεν είμαστε η δύναμη της ανομίας, της βίας, της ακραίας ρητορικής, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα!"




Τα παραπάνω είναι λόγια του Παπαδημούλη, ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στο δελτίο του mega. Δεν πέρασαν 2 μέρες από τις εκλογές και η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώνει περίτρανα τους επικριτές της, όταν παρουσίαζε προεκλογικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Οι φράσεις που απομονώσαμε, είναι ενδεικτικές του τι σήμαινε το αριστερό πρόγραμμα ανακούφισης και ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επειδή κατηγορηθήκαμε (καθώς και άλλα ιστολόγια) ως διαστρεβλωτές των λεγομένων του Τσίπρα στη συνέντευξη που έδωσε στο reuters , παραθέτουμε οπτικοακουστικό υλικό που δεν χρειάζεται...μετάφραση


kokkinostupos            



6 σχόλια:

  1. δεν είναι καλή η αρνητική δουλειά! Ας κάνουμε κάτι θετικό: να βρούμε τι μας ενώνει όλους στην αριστερή ιδεολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει "αριστερή" ιδεολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που σε ενώνει το έχεις βρει με την Κατσέλη του πρώτου μνημονίου ,το οποίο έχετε κάνει γαργάρα,με τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ(π.χ Φωτόπουλος)με τους οποίους παράλληλα συνυπογράφετε μείωσεις μισθών(ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων,ΔΕΗ) και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης (χέρι χέρι) με τον Καρατζαφέρη στην Ικαρία(και ΝΔ ΠΑΣΟΚ βέβαια).Αυτό που σας ενώνει με τους προαναφερθέντες δεν ειναι παρα η πολιτική της Ε.Ε.Κάντε λίγο υπομονή,σε λίγους μήνες θα έχετε αυτοδυναμία.Προς το παρόν αναπαυθείτε στον καναπέ οπως σας προτρέπουν τα στελέχη του Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα αποσυρθούμε από τους δρόμους και θα αφήσουμε εσάς τους υπερεπαναστάτες με τις εξεγερμένες ορδές σας να κάνετε την ανατροπή.Πραγματικά δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σε εσάς δυστυχώς. Είσαστε ψυχαναγκαστικές προσωπικότητες με άπειρες εμμονές χωρίς ίχνος λογικής και ιστορικής πολιτικής-λενινιστικής μελέτης και ανάλυσης.Το σύστημα είχε ένα μαντρί παλαιότερα και είχε κλείσει εκεί, μια χαρά τους εν δυνάμει επαναστατικούς.Τώρα η νέα τάξη πραγμάτων έχει φτιάξει πολλά μαντριά (αναρχικούς-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕΜΛ-ΜΛΚΚΕ-ΕΕΚ κλπ κλπ.)Μια χαρά τα έχει καταφέρει και ζει και βασιλεύει με τη διαίρεση.Όσοι το παίρνουν χαμπάρι σιχτιρίζουν-απογοητεύονται-απομονώνονται-αυτοκτονούν.Όσοι όχι, συνεχίζουν ακάθεκτοι.Πού θα βρουν άλλωστε καλύτερα (οπαδική ψυχολογία)?Πού θα νοιώσουν αλλού μοναδικοί και γαμάτοι υπερεπαναστάτες?Και το σύστημα καλά κρατεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΠΑΣΟΚΟΙ. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΖΙΖΕΚ ΣΛΑΒΟΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο διάολο θα πάμε όλοι. Τον άλλο χαρακτηρισμό τον αντιπαρέρχομαι. Ο Ζίζεκ μίλησε έτσι για το ΚΚΕ ακριβώς για τον ίδιο λόγο που οι μισοί σύντροφοι ΚΚΕδες αποφάσισαν να μην το ψηφίσουν και έχει να κάνει με την τακτική και τη στρατηγική του. Τώρα όσο αφορά τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική λύση όσο και να βρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή