Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

902 ξένοι πανεπιστημιακοί κατά του εκτρώματος Διαμαντοπούλου!





Πηγή : iskra


902 πανεπιστημιακοί του εξωτερικού συντάσσονται με τους έλληνες συναδέλφους τους εναντίον της προωθούμενης από την κυβέρνηση (αντι) μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη ελληνική κοινωνία και τη νεολαία. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Αυγούστου.
Με έκκληση που απευθύνουν προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας υποστηρίζουν ότι η κατεύθυνση του προτεινόμενου νομοσχεδίου «είχε καταστροφικές συνέπειες στην Ανώτατη Εκπαίδευση όπου εφαρμόστηκε» και ζητούν «να μην προχωρήσει η ψήφισή του». Αντ' αυτής, προτείνουν «να ξεκινήσει ένας πραγματικός διάλογος με τις Συγκλήτους για ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την κατοχυρωμένη από το ελληνικό Σύνταγμα αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, θα επιτρέπει την επαρκή δημόσια χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα σέβεται τις επιταγές των ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών παραδόσεων»
Στους υπογράφοντες συγκαταλέγονται οι: Noam Chomsky, Judith Butler, Slavoj Zizek, Jacques Ranciere, Gayatri Spivak, Henry Giroux, Hayden White, Bob Jessop, Patricia Williams, Michel Husson, Anthony Appiah, Costas Douzinas, Vincent de Gaulejac, Anne Sheppard, Michael Burawoy, Maria Todorova, Maurice Godelier, Hervé Guay, Ian Parker, Ian Angus, Walter Mignolo, Ana Maria Araujo Freire, Philip Zimbardo, Thomas S. Popkewitz, Michael Wood, Sylvia Barnard, Christopher Fynsk, Rosalind Morris, Veena Das, Lawrence Grossberg, Joanna Bourke, Cristoph Menke, Michael Löwy, Saba Mahmood, William Outhwaite, Thomas Gallant, Gonda Van Steen, Jane Cowan, Allen Feldman, Peter McLaren, Michael Wood, Ian Balfour, Eduardo Cadava, Michael Billig, Charles Antaki, Anthony Molho, Andrew Sayer, Michael Herzfeld, Russell King, Shahrzad Mojab, Andrew Sayer, κ.α. Συγκαταλέγονται επίσης Κοσμήτορες και Πρόεδροι Τμημάτων από πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Δανίας, Φινλανδίας και Γαλλίας καθώς και οι πρόεδροι ομοσπονδιών μελών ΔΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας T. Hoad και της Γαλλίας P. Enclos.
Οι υπογράφοντες πανεπιστημιακοί προέρχονται από 43 χώρες (από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βοσνία και την Τουρκία έως τη Νότια Αφρική και την Ινδία, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έως τη Λατινική Αμερική, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία) και διδάσκουν σε γνωστά πανεπιστήμια, όπως του Βερολίνου, της Βιέννης, του Λονδίνου και του Παρισιού, ή όπως το Κέμπριτζ, το Κολούμπια, το Μπέρκλει, η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Χάρβαρντ.
Oι υπογράφοντες ανταποκρίθηκαν σε έκκληση της Πρωτοβουλίας Ελλήνων Πανεπιστημιακών που δημιουργήθηκε με στόχο να ενημερώσει τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα για τα τεκταινόμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Πρωτοβουλία ενεργοποίησε το ιστολόγιο http://supportgreekacademia.wordpress.com/ και συνέλεξε τις υπογραφές βασικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω της ιστοσελίδας http://www.petitiononline.com/GRUNIV/petition.html. Πλήρη αναλυτικά στοιχεία βρίσκονται διαθέσιμα στο ιστολόγιο της πρωτοβουλίας.

Πρωτοβουλία Ελλήνων Πανεπιστημιακών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου