Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

3 χρόνια Κόκκινος Τύπος...με επίγνωση της μικρότητάς μας συνεχίζουμε

Πολλοί φίλοι του Κόκκινου Τύπου μας στέλνουν ευχές στο facebook. Καταρχήν τους ευχαριστούμε! 

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια. Για την ακρίβεια 3 χρόνια και 10 μέρες. Ήταν 19/2/2011 τότε που ανέβαινε η πρώτη ανάρτηση του Κόκκινου Τύπου. Ήταν οι μέρες εκείνες που η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο υπουργός Παπουτσής ύψωναν τον φράχτη στον Έβρο. 

Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι...Μνημόνια, αγώνες, ελπίδες, ήττες, απογοητεύσεις και ξανά ελπίδες. Η ιστορία γράφεται, όπως και να 'χει. Με πισωγυρίσματα, αλλά γράφεται, κάθε φορά σαν αποτέλεσμα της πάλης των τάξεων.  

Ο Κόκκινος Τύπος αυτά τα τρία χρόνια προσπάθησε να αποτελέσει ένα (μικρό πράγματι) μέσο αντιπληροφόρησης για τον κόσμο του αγώνα, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της κομμουνιστικής και επαναστατικής αριστεράς. Στάθηκε κριτικά απέναντι σε γεγονότα και κρίσιμες καμπές του εργατικού και "λαϊκού" κινήματος παρεμβαίνοντας με σημειώματα: στην τραγική κατάληξη της απεργίας της 20ης Οκτώβρη 2011, στην ηρωική απεργία των Χαλυβουργών, στις "πλατείες", στην άνοδο της νέας σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και του φασισμού από την άλλη, στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα όπως η ΒΙΟΜΕ και σε τόσα άλλα.    

Εδώ φιλοξενούνται οι απόψεις όλων των "λουλουδιών του κήπου της αριστεράς" με την συνοδευόμενη κριτική όταν χρειαστεί. Αλλά φιλοξενούνται όπως και να 'χει ακόμα και όταν
μερικές φορές είμαστε υπερβολικοί στην κριτική μας (και ζητούμε συγγνώμη για τις φορές που συμβαίνει αυτό). Σε καμιά περίπτωση δεν εκμεταλλευόμαστε την ανωνυμία. Άλλωστε, λίγο πολύ είμαστε γνωστοί... Επιμένουμε όμως στην ανωνυμία από θέσεις αρχής (βλ. σχετικά και εδώ).  Υβριστές και φασίστες είναι εξ ορισμού ανεπιθύμητοι. 

Φτάσαμε αισίως στις 4.586 αναρτήσεις και στα περίπου 650.000 "χτυπήματα". Αν και πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για τη συνέχεια της ύπαρξης του Κόκκινου Τύπου, θα συνεχίσουμε όσο αντέξουμε, έχοντας επίγνωση της "μικρότητάς μας" και με την ελπίδα ότι αποτελούμε έστω έναν κόκκο στην απέραντη άμμο της προσπάθειας για την έφοδο στον ουρανό!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου