Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το Μαϊνταν και μια ουκρανική ιστορία διαρκούς απάτης…


Ουκρανία 2003, μια ιστορία απάτης…


 Το καλοκαίρι του 2003, με ανακοίνωση της, η League for the Revolutionary Party – Communist Organization for the Fourth International (LRP-COFI), κατήγγειλε ότι η ουκρανική οργάνωση “Revolutionary Workers Organization” (RWO), την οποία είχε πρόσφατα αναγνωρίσει ως τμήμα της στην Ουκρανία, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ ως γνήσια οργάνωση. Τα “μέλη” και οι “ηγέτες” της, με μερικούς από τους οποίους είχαμε συναντηθεί πάνω από μία φορά, ήταν μέρος μιας ολοκληρωτικής απάτης”.
Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Αδιάσειστες αποδείξεις έχουν αποκαλυφθεί που δείχνουν ότι μια ομάδα δήθεν “επαναστατών” στην Ουκρανία διέπραξε απάτη εναντίον τουλάχιστον δέκα ακροαριστερών οργανώσεων διεθνώς, και κατά πάσα πιθανότητα πολύ περισσότερων. Αυτά τα άθλια υποκείμενα εμφάνιζαν ψευδώς τους εαυτούς τους ως μέλη πολιτικών ομάδων στην Ουκρανία, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι είναι σε συμφωνία με μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών και αντιτιθέμενων αριστερών τάσεων. Τα ίδια άτομα προσποιήθηκαν ότι ήταν μέλη και ηγέτες πολλών οργανώσεων. Για να πείσουν τις διεθνείς οργανώσεις για τις ψευδείς πολιτικές ταυτότητες και διασυνδέσεις τους, εξέδιδαν πλαστά φυλλάδια και περιοδικάπου υποτίθεται ότι εξέφραζαν τις απόψεις τους και τις κριτικές τους προς διάφορες διεθνείς οργανώσεις και άλλες -ανύπαρκτες- ουκρανικές ομάδες. Έδιναν αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητες που υποτίθεται ότι διεξήγαγαν στα πλαίσια της προώθησης των δήθεν απόψεων τους και συμμετείχαν σε εκτενή πολιτικό διάλογο με τις αδερφικές διεθνείς οργανώσεις τους…

…Μέσω αυτής της δήλωσης θέλουμε να προειδοποιήσουμε το εργατικό κίνημα και τις ακροαριστερές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο ότι στην Ουκρανία διαπράττεται μιαεγκληματική απάτη άθλιων υποκειμένων εναντίον της εργατικής τάξης και του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος.
Η απάτη άρχισε να αποκαλύπτεται όταν το Socialist Party of Great Britain (SPGB) – {World Socialist Movement (WSM)αποκάλυψε το γεγονός ότι ήταν μεταξύ των οργανώσεων που εξαπατήθηκαν. Η δήλωσή τους είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο…”(βλέπε το σημείο ”4. Emergency Business”)
“…Ένας προφανής λόγος για την περίεργη συνωμοσία ήταν να αποσπάσουν χρήματααπό το εξωτερικό, επωφελούμενοι τονίζοντας την πραγματικά μεγάλη φτώχεια της ουκρανικής εργατικής τάξης. Λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά ποσά, είναι πιθανό ότι η κλοπή δεν ήταν ο μόνος λόγος για την απάτη. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οργανώθηκε από την ουκρανική μυστική αστυνομία ή τις υπηρεσίες άλλων κυβερνήσεων. Ούτε γνωρίζουμε ακόμη αν οι δράστες ήταν απλά κοινοί κλέφτες”.
Η ανακοίνωση κατήγγειλε ότι ένας…κύριος ονόματι Oleg (Oleh) Vernik, “εξέχον μέλοςτου ουκρανικού τμήματος της Committee for a Workers International (CWI)έχει αναγνωριστεί ως ένας εκ των κορυφαίων δραστών της απάτης. Αναφέρθηκε στις αρχές Αυγούστου ότι η CWI έθεσε σε διαθεσιμότητα την ηγεσία του ουκρανικού τμήματος της και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε πλήρη έρευνα για το αν ή όχι αυτή η ομάδα ήταν πίσω από την απαίσια πράξη”. (η σχετική ανακοίνωση της CWI υπάρχει στο παραπάνω linkαπό το SPGB στο τμήμα APPENDIX)
Όπως φαίνεται από την αναφορά του SPGB η απάτη αποκαλύφθηκε όταν κάποιος Ρώσος αγωνιστής κατήγγειλε στο SPGB ότι η “αδερφή” του οργάνωση, που υποτίθεται ότι είχε ιδρυθεί το 2000, ήταν στην πραγματικότητα ένα φάντασμα. Το SPGB ταυτοποίησε μέσω φωτογραφιών ότι ο Vernik ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε παρουσιαστεί σ’ αυτούς ως Semyon Shevchenko, παίρνοντας μάλιστα μέρος σε μια διεθνή συνάντηση του WSM (διεθνής του SPGB) το 2002 στη Βρετανία, ως ηγέτης του υποτιθέμενου αδερφού κόμματος – φάντασμα στην Ουκρανία, του World Socialist Party of Ukraine (WSP). Η ταυτοπροσωπία επιβεβαιώθηκε από μέλος του βελγικού CWI και οδήγησε στην εσωτερική έρευνα του CWI.
Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι… Διάφορες βρετανικές και αμερικανικές -κυρίως- οργανώσεις και οι μικρές “διεθνείς” τους άρχισαν να ψάχνονται, για να ανακαλύψουν ότι οι υποτιθέμενες αδερφές τους οργανώσεις στην Ουκρανία ήταν…απάτη! Εκτός από το LRP-COFI και το SPGB-WSM, και οι Workers Power – League for the Fifth International (WP-L5I) Alliance for Workers’ Liberty (AWL),Workers Revolutionary PartyMarxist-humanists of US(News and Letters Committees-NLC)International Bolshevik Tendency (IBT)International Trotskyist Opposition(ΙΤΟ),Socialist Labor Party of America (SLP)Internationalist Group – League for the Fourth International (IG-LFI)New Union Party (NUP), International Bureau for the Revolutionary Party (IBRP) {σήμερα πλέον Internationalist Communist Tendency(ICT)}, και πιθανώς και άλλοι, ανακάλυψαν ότι οι “αδερφές” οργανώσεις τους (με διάφορα φανταστικά ονόματα, “YRM” / “RKO” / “RWO” / “RV” / “UTO” / “UWG” / “RKU,” κλπ) ήταν στην πραγματικότητα βιτρίνες, στημένες από τους ίδιους ανθρώπους που παρουσιάζονταν με διαφορετικά ονόματα ως ηγέτες τους!
Αναλυτικές παρουσιάσεις των “τεχνικών” λεπτομερειών της απάτης δόθηκαν εδώ από την IG-LFI, εδώ από την LRP-COFI, εδώ από το SPGB και εδώ από την ΙΒΤ. Ανακοινώσεις όπου κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα της απάτης εξέδωσαν οι Workers Power, ηAWLη IBRPκαι το SLP.
Δεικτικές αναφορές έκαναν ακόμα οι ICL-FI, το Κομμουνιστικό Κόμμα Μ. Βρετανίας(CPGB)το ελευθεριακό – σοσιαλιστικό καναδέζικο περιοδικό Red & Black Notes και το ρώσικο περιοδικό Left Russia.
Ταυτοποιήθηκε ότι ο Oleg (Oleh) Vernik, ηγετικό στέλεχος της ουκρανικής WR/CWI καιμέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής(ΙΕC) της CWI, ήταν ταυτόχρονα ο Semyon Shevchenko του WSP/WSMο Yakov του RWO/COFI, ο Vitaliy του YRM/IBT, οMikhail του RCO/IG-LFI και ο Viktor του UWG/NLC!!!
Ο Boris Pastukh του WR/CWI ήταν ταυτόχρονα ο Vasily Dmitrulin του RCO/IG-LFI, ο Alexander Sherbakov του YRM/IBT, ο Vasily του RCO/IG-LFI, ο Ihor Pugachov του UWG/ΝLC και ο Ivan του WSP/WSM.
Ο Oleksandr Zvorsky ήταν ο Viktor Voronov του RWO/COFI, ο Serhey Novikov του WSP/WSM και ο Vadym Yevtushok του UWG/NCC.
Zakhar Popovych του WR/CWI ήταν ο Alexandr του RCO/IG-LFI και του UWG/NLC.
Ακόμα οι LyoshaOleksiyMarsha ταυτοποιήθηκαν ως… πολλαπλές προσωπικότητες, καθώς και κάποιοι άλλοι.
Εκτός ωστόσο από τους Ουκρανούς, που διεξήγαγαν τις διεθνιστικές…επιχειρήσεις τους μέσω του…“Διεθνούς Τμήματος” που είχαν συστήσει στα πλαίσια της ουκρανικής WR/CWI, μέρος στην απάτη αποδεικνύεται ότι είχε πάρει και ο lya Budraitskisμέλος τότε της Εκτελεστικής Επιτροπής του “CIS Section” της CWI (δηλαδή του τμήματος της CWI που περιλαμβάνει όλη την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ-CIS, στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ουκρανία) καθώς και της Ρωσικής Εθνικής Επιτροπής της CWI. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που την ίδια περίοδο είχε παραβρεθεί σε συναντήσεις στο Κίεβο με αντιπροσωπεία της IG-LFI ως ο… Ρώσος σύντροφος Dmitriμε αντιπροσωπεία της ΙΒΤ ως ο… Ουκρανός σύντροφος Ivanενώ συμμετείχε και σε μια διεθνή συνδιάσκεψη της COFI στη Βαρσοβία ως… ο Ρώσος σύντροφος IgorO Budraitskis εκτός από προσωπικότητες άλλαζε και… εθνικότητες!
Η CWI στην αρχική της ανακοίνωση -όπου υποσχόταν διεξοδική έρευνα- είχε δηλώσει ότι τόσο το CIS-CWI όσο και η διεθνής ηγεσία της είχε άγνοια περί όσων συνέβαιναν στην Ουκρανία. Στις 29/8/2003 η Διεθνής Γραμματεία της CWI ανακοίνωσε ότι πράγματι οι κατηγορίες που αφορούσαν το ουκρανικό της τμήμα ήταν βάσιμες και αποφάσισε την άμεση διαγραφή των Oleg Vernik, Boris Pastukh, Zakhar Popovich, Alexander Zvorskiy, Yuri Baranov, Yaroslav Ganzenko, Alexei Aryabinskiy και τη διάλυση και εκ νέου συγκρότηση του ουκρανικού WR/CWI.
Οι εξαπατημένες οργανώσεις επέμειναν για τον Ilya Budraitskis. Η IEC της CWI στις 24/11/03 εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου επιβεβαίωνε ότι ο Budraitskisπαραδέχτηκε ότι παρασύρθηκε στο να συμμετάσχει σε συναντήσεις οργανωμένες από το λεγόμενο “Διεθνές Τμήμα” του Κιέβου. Ο Ilya παραδέχεται ότι η συμμετοχή του ήταν σοβαρό λάθος και μετανιώνει βαθιά για τις πράξεις του και τη ζημιά που προκάλεσε στην CWI στην ΚΑΚ και διεθνώς… Η Διεθνής Γραμματεία καταδικάζει έντονα τις ενέργειες του Ilya. Ωστόσο, αναγνωρίζει, βάσει της έρευνάς μας και των δηλώσεων του Ilya, ότι ο Ilya δεν ενήργησε ως διοργανωτής της απάτης του ”Διεθνούς Τμήματος”. Παρότι ήταν εντελώς λάθος να λάβει οποιοδήποτε μέρος, ο Ilya δεν ενήργησε ως ένας από τους υποκινητές στις δραστηριότητες του ”Διεθνούς Τμήματος”…
Λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες αυτούς, η Διεθνής Γραμματεία προτείνει τις ακόλουθες πειθαρχικές ενέργειες: Ο Ilya απομακρύνεται από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CIS-CWI και της ρώσικης Εθνικής Επιτροπής για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα το θέμα θα επανασυζητηθεί. Ο Ilya δεν αντιπροσωπεύει την CWI διεθνώς με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι να αποφασισθεί aλλιώς από την CWI. Στη δουλειά του, ως μέρος της οργάνωσης της Μόσχας ο Ilya εργάζεται υπό την πειθαρχία της Επιτροπής Μόσχας και των άλλων ηγετικών οργάνων του τμήματος.”
Οι εξαπατημένες οργανώσεις αντέδρασαν σ’ αυτήν την απόφαση. Στις 8/3/04 η IBT θα γράψειΟ Budraitskis είναι αποδεδειγμένα ψεύτης και κλέφτης. Εάν οι ηγέτες της CWI ήταν απλώς αφελείς, κι όχι κυνικοί χωρίς αρχές, θα τον είχαν αποβάλλει αυτόματα μόλις η συμμετοχή του ήρθε στο φως. Επίσης θα είχαν ετοιμάσει μια λεπτομερή και πραγματική αναφορά που θα ονομάτιζε ονόματα και θα προσπαθούσε να “ακολουθήσει το χρήμα”. Αντί να προσπαθήσει να φτάσει στο βάθος αυτής της εγκληματικής απάτης, η CWI προσέφερε μόνο ασαφείς, αυτο-αθωοτικές εξηγήσεις. Η επιείκεια προς τον Budraitskis, η άρνηση να διερευνήσει σοβαρά αυτό το σκάνδαλο που εμπλέκει ανώτερα στελέχη της CWI, η κωλυσιεργία και η έλλειψη συνεργασίας με τις έρευνες άλλων οργανώσεων, αποτελούν μια μέθοδο για την οποία δεν μπορεί να υπάρξει καμία αθώα εξήγηση.”
Η ΙΒΤ (και άλλοι) θα θεωρήσουν ότι -στην καλύτερη περίπτωση- η CWI ήθελε να καλύψει τον Budraitskis προκειμένου να καλύψει και τον Rob Jones, το επαγγελματικό της στέλεχος στην CIS-CWI. Η CWI ισχυριζόταν ότι δεν είχε “εξωτερικό” επαγγελματία στην Ουκρανία. Στην Ρωσία ωστόσο είχε (και ακόμα και σήμερα έχει) τον Rob Jones, με τον οποίον συνεργαζόταν ο Budraitskis (στην φωτο: στα αριστερά ο Budraitskis και στα δεξιά ο Rob Jones).
Σε γράμμα της στην CWI στις 9/9/03 η ΙΒΤ ρωτούσε: “Μπορείτε να μας δώσετε πληροφορίες ως προς το πόσο μακριά εκτείνεται αυτή η συνωμοσία; Σίγουρα επεκτείνεται πολύ περισσότερο από όσο η δήλωσή σας παραδέχεται, και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται στο τμήμα Κιέβου της οργάνωσης σας. Είναι σαφές ότι ο Ilya Budraitskis, ίσως ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της τάσης σας στη Μόσχα, ήταν αναπόσπαστο μέρος αυτής της απάτης. Έκανε πολλά ταξίδια στο Κίεβο για να συμμετάσχει στην απάτη. Τι θεωρούσαν τα άλλα ηγετικά στελέχη της CWI στη Μόσχα για αυτά τα ταξίδια; Πώς πίστευαν ότι αυτά τα ταξίδια χρηματοδοτήθηκαν; Δεν δημιουργήθηκαν υποψίες στον εκπρόσωπο σας Robert Jones; Τι πίστευε ότι έκανε ο Ilya Budraitskis στο Κίεβο τόσο συχνά; Πώς νόμιζε ότι ο Ilya Budraitskis μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά σ’ αυτά τα ταξίδια; Έχει επισκεφθεί ο σύντροφος Jones το Κίεβο τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Πόσο συχνά; Δεν παρατήρησε τίποτα παράξενο;”
Το γράμμα στάλθηκε άλλες δύο φορές. Η CWI δεν απάντησε, ούτε ανέφερε τίποτα σχετικό στην ανακοίνωση της για τον Budraitskis.

Ουκρανία 2013/4: Περασμένα – ξεχασμένα! Το Μαϊντάν να ναι καλά κι ας πάει και το παλιάμπελο!


Το 2005 η ρώσικη οργάνωση του CWI, θα διασπαστεί και τα αποχωρήσαντα μέλη θα συγκροτήσουν μια νέα οργάνωση, το VPEREDΤον Φλεβάρη του 2008, το VPERED, θα λάβει το χρίσμα του “μόνιμου παρατηρητή” στην Ενιαία Γραμματεία της 4ης Διεθνούς (ΕΓΤΔ) και τον Φεβρουάριο του 2010 θα γίνει επίσημο τμήμα της ΕΓΤΔ. Η ρώσικη οργάνωση της CWI θα ξαναδιασπαστεί το 2009 πάνω στο ζήτημα της Νότιας ΟσσετίαςΤο ένα τμήμα θα κρατήσει το όνομα της οργάνωσης, Workers Resistance, και το άλλο που θα μείνει πιστό στην CWI θα ανασυγκροτηθεί με τον τίτλο “Ρωσικό Τμήμα της CWI”. Το 2011 το VREPED και η Workers Resistance θα ενοποιηθούν σχηματίζοντας το Russian Socialist Movement (RSM), το νέο τμήμα της ΕΓΤΔ στην Ρωσία.
Η πολιτική σταδιοδρομία του Ilya Budraitskis, καταπώς φαίνεται, καθόλου δεν επηρεάστηκε από το “ατυχές” γεγονός της συμμετοχής του σε μια καραμπινάτη απάτη και την εξάμηνη ποινή – χάδι που τόσο “στοργικά” του επέβαλε η CWI. Πάντως στην CWI δεν έμεινε για πολύ. Πιθανότατα έφυγε στη διάσπαση του 2005. Δεν το χουμε εξακριβώσει αυτό στα σίγουρα. Τα λαγωνικά των δυτικών “φιλο-Μαϊνταν…ιστών” που του παίρνουν συνεντεύξεις συχνά – πυκνά, θα μπορούσαν να τον ρωτήσουν για να διευκρινιστεί αυτή η λεπτομέρεια. Πάντως το 2006 εμφανίζεται ως μέλος του VPERED σε μια “συνδιάσκεψη για το μέλλον της ουκρανικής Αριστεράς”, και έκτοτε είναι σίγουρα εκ των ηγετών του VPEREDόπως μας ενημερώνει η ίδια η ΕΓΤΔ.
Πάνω στα άρθρα του Ilya Butraitskis στηρίζονται οι αναλύσεις της ΕΓΤΔ για τη…“λαϊκή εξέγερση” στην Ουκρανία, τους Ουκρανούς που παλεύουν στο Μαϊντάν για μια καλύτερη κοινωνία, τον “Αριστερό Τομέα” που πρέπει να οικοδομηθεί στο Μαϊντάν και τον θανάσιμο κίνδυνο της ρωσικής επέμβασης. Τον οποίον δεν παραλείπουν να αξιοποιήσουν φυσικά ως πηγή επιβεβαίωσης των αναλύσεων τους και οι έτεροι εισηγητές της παραπάνω…αντικαπιταλιστικής γραμμής, της International Socialist Tendency (IST) – (όποιος ψάξει τρία λεπτά στο ίντερνετ θα βρει πολλές αναφορές των διαφόρων τμημάτων του IST στον Budraitskis).
Αλλά εν πάση περιπτώσει, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. Μπορεί ο “σύντροφος” Ilya, να μετάνιωσε ειλικρινά για τις πράξεις του. Ή μπορεί κάτι να ήξεραν οι σύντροφοι του CWI που τον έριξαν στα μαλακά. Αυτό σκεφτήκαμε αρχικά και είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή. Αλλά μετά “σερφάροντας” στον λογαριασμό facebook του Budraitskis διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι μεταξύ πολλών και διαφόρων στους “friends” του Ilya συμπεριλαμβάνονται και οι εξής: Zakhar PopovychAlexander ZvorskiyAleksey AryabinskyBorys PastukhOleg Vernik! Για τον Aryabinsky και τον Zvorskiy δεν παίρνουμε και όρκο καθώς δεν βρήκαμε διαθέσιμες φωτογραφίες για τους εν λόγω κυρίους του 2003. Μπορεί να είναι και συνωνυμία. Οι άλλοι τρεις κύριοι ωστόσο είναι αυτοί που είχαν “παρασύρει” τον σύντροφο Ilya, να πάρει μέρος στην απάτη. Περίεργο πράγμα να διατηρείς φιλίες με τους απατεώνες που σε “παρέσυραν”!
Το πιο περίεργο από όλα όμως είναι ότι αυτοί οι απατεώνες εξακολουθούν να παρουσιάζονται ως αγωνιστές, συνδικαλιστές και ηγέτες επαναστατικών οργανώσεων! Θα ασχοληθούμε μόνο με την περίπτωση του Popovych, γιατί είναι η πιο καραμπινάτη. Η αλήθεια είναι ότι στο ρεπορτάζ του marxist.com που αναφέρθηκε παραπάνω, αναφερόταν ότι σ’ αυτή τη “συνδιάσκεψη για το μέλλον της Ουκρανικής Αριστεράς” πήρε το λόγο και μίλησε και κάποιος Zakhar Popovych. Αλλά ίσως και πάλι να ταν μια διαβολική συνωνυμία.
Όμως ο Zakhar Popovych που μίλησε στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 10 Μάρτηβίντεο της οποίας μας παρουσιάζει το IST, δεν είναι κάποιος συνονόματος. Είναι ο απατεώνας του 2003. Είναι ο Zakhar Popovych του 2003, ο οποίος σήμερα είναι “ηγετικό στέλεχος” της ουκρανικής οργάνωσης Left Opposition η οποία έχει ως τώρα συνεισφέρει…τα μέγιστα ως πηγή…ενημέρωσης της φιλο-Μαϊντανικής Αριστεράς και Αυτονομίας για την “κοινωνική επανάσταση” που έλαβε χώρα στην Ουκρανία.
Πρόκειται για την οργάνωση που συνιστά για το ΣΕΚ την αντικαπιταλιστική αριστερά στην Ουκρανία, είναι η ίδια οργάνωση τις θέσεις της οποίας προέβαλε η ΕΓΤΔ. Πρόκειται για τον κύριο που μας ενημέρωσε ότι πήγε αυτοπροσώπως με την κόκκινη σημαία του στο Μαϊντάν και πως παρότι κι οι φασίστες έχουν δυνάμεις εκεί ωστόσο…“κι η Αριστερά επίσης δυναμώνει, η επανάσταση είναι πολύ διαφορετική από την Πορτοκαλί επανάσταση του 2004, η επανάσταση ακούγεται δυνατά!”. Είναι ο ίδιος από τον οποίον έπαιρναν συνέντευξη με τον εύγλωττο τίτλο “μια μαζική εξέγερση για την δημοκρατία” στο Γαλλικό NPA και την παρουσίαζε με καμάρι η ΕΓΤΔ.
Είναι αλήθεια ότι όποιος επιχειρήσει να ψάξει λίγο παραπάνω για την ουκρανική και ρωσική Αριστερά θα υποψιαστεί ότι μάλλον δεν βρίθει αδαμάντινων χαρακτήρων και κρυστάλλινων πολιτικών διαδρομών. Εμείς τουλάχιστον αυτό διαπιστώσαμε με μια σχετικά μικρή έρευνα. Αλλά στην περίπτωση των Budraitskis και Popovych δεν πρόκειται περί υποψιών. Πρόκειται για φως – φανάρι. Ας προσέξουν λοιπόν όσοι ετοιμάζονται να φωνάξουν περί “συνωμοσιολογίας”.
Οι σύντροφοι της CWI -που τόσο φιλεύσπλαχνα “αθώωσαν” τον Budraitskis- δεν γνωρίζουν ότι ο ηγέτης της Left Opposition είναι ο Zakhar Popovych τον οποίον είχαν διαγράψει από την οργάνωση τους ως “επονείδιστο απατεώνα”;
Οι σύντροφοι της ΕΓΤΔ δεν γνωρίζουν το παρελθόν του Ρώσου ηγέτη τους;
Οι σύντροφοι του IST δεν γνωρίζουν το παρελθόν του αγαπητού προσκεκλημένου τους;
Το ζήτημα δεν είναι τεχνικό ή προσωπικό. Είναι πολιτικό. Αφορά τόσο την ουσία των απόψεων τους όσο και την ευκολία και την σιγουριά με την οποία αυτά τα τμήματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς τοποθετήθηκαν για το ζήτημα της Ουκρανίας, κατηγορώντας μάλιστα όποιον τόλμησε να πάρει άλλη θέση ως “υπερβολικό”, αφελή ή ακόμα και φερέφωνο του Πούτιν.
Πράγματι, δεν είναι πλέον καιρός για αφελείς…
TeoCubanos για το Avantgarde

1 σχόλιο: