Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μήπως πουλάτε κουτόχορτο για την ΕΡΤ;

ste

Παρά τις απειλές τους ότι θα άρουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση αν δεν παρθεί πίσω η υπουργική απόφαση που έκλεισε την ΕΡΤ, τα δύο δεκανίκια του Σαμαρά προσπαθούν τώρα να πείσουν το πανελλήνιο ότι λίγο πολύ έβαλαν στη θέση του τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς και απόδειξη ότι οι δύο καραγκιόζηδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν απόλυτα τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, μαζί και αυτή που αφορά την ΕΡΤ. Στην πραγματικότητα οι δήθεν διαφωνίες τους αποτελούν μέρος του σχεδίου διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε όχι από την απόφαση για τον ξαφθνικό θάντα το της ΕΡΤ, αλλά από το πρωτοφανές κύμα μαζικής αντίδρασης σε αυτή την απόφαση.

Ύστερα από το σίριαλ που συνόδευσε την περιβόητη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μαξίμου, το θέατρο συνεχίστηκε με τους Κουβέλη και Βενιζέλο αντί να μας λένε πως ακριβώς απαίτησαν (λέμε τώρα) από τον Σαμαρά να επαναφέρει την ΕΡΤ στο πρότερο καθεστώς, επιδόθηκαν σε μια εντελώς γελοία προσπάθεια ερμηνείας της απόφασης του ΣτΕ που δήθεν δικαιώνει τις αρχικές τους αιτιάσεις. Λες και μαζεύτηκαν στο Μαξίμου για να μάθουν τι αποφάσισε το ΣτΕ και όχι για να δώσουν το δήθεν τελεσίγραφο στο Σαμαρά.

Στο μπουρδούκλωμα περί της ερμηνείας της απόφασης του ΣτΕ,
συνέδραμαν και τα φερέφωνα των Σκαι, Mega και Αντ1 και οι διάφοροι καλεσμένοι τους που σύσσωμοι αισθάνονται δικαιωμένοι και κυρίως ανακουφισμένοι από την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα.

Το συμπέρασμα από την συνάντηση στο Μαξίμου είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει μεταξύ τους καμία διαφωνία και οι απειλές περί εκλογών ήταν παραμύθια με ρίγανη, προκείμενου να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, που για 6 μέρες κινητοποιείται ενάντια στην κυβέρνηση, σπέρνοντας αυταπάτες ότι η λύση θα προέλθει είτε από τους συνεταίρους του Σαμαρά είτε από τα αστικά δικαστήρια.

Το χειρότερο όμως είναι η στάση της ΕΣΗΕΑ  και τους Συριζα. Η μεν ΕΣΗΕΑ έσπευσε να χαρακτηρίσει ως μια πρώτη νίκη την απόφαση του ΣτΕ ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα παρουσίασε σε πανηγυρικό κλίμα την “απόφαση αναστολής (;;;) της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ από το Συμβούλιο της Επικρατείας”, ως νίκη του κινήματος γεγονός που συνοδεύτηκε από τον ενθουσιασμό του πλήθους. Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη για πανηγύρια; Και πού είδε την αναστολή ο ΣΥΡΙΖΑ να μας τη δείξει και σε μας;


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παπαδημούλης: “Η απόφαση του ΣτΕ είναι νίκη της λαϊκής πλειοψηφίας, κόντρα στο “μαύρο”. Το πρόσχημα για την τριπλή κυβίσθηση των “3″, θα αποδειχθεί προσωρινό”. Μάλιστα κ. Παπαδημούλη, καταλάβαμε, ο αγώνας δικαιώθηκε, και εσείς μπορείτε να πανηγυρίζετε που οι εταίροι τα βρήκαν και σας γλιτώσανε από την περιπέτεια των εκλογών. Φανταστείτε μάλιστα και να τις κερδίζατε.
Αν όλοι αυτοί δεν είναι ανόητοι τότε μας δουλευτούν κανονικά σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που προσπαθεί να μας δουλέψει ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος.

Δυστυχώς για κάθε υποκριτή η απόφαση του ΣτΕ δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Σύμφωνα με αυτή διατάσσεται:

“1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.). 2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.” (left.gr)

Με απλά λόγια. Η υπουργική απόφαση ισχύει ως έχει εκτός από την αναστολή του σήματος όχι από την ΕΡΤ αλλά από “δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα” μέχρι να είναι έτοιμη η ΝΕΡΙΤ του Κεδίκογλου. Για όσους είναι επίσης γνώστες της ελληνικής, δεν υπάρχει καμία δέσμευση ως προς το προσωπικό που θα επαναλειτουργήσει προσωρινά το σήμα της μακαρίτισσας ΕΡΤ. Για να μην υπάρχουν μάλιστα απορίες σε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος έκανε σαφές ότι ναι μεν η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα επαναλειτουργήσει με διαχειριστή που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της παλαιάς διοίκησης της επιχείρησης, όμως κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, μπορεί να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει. Επιπλέον, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». (left.gr)  Αυτοί είναι ήδη εκτός.

Λοιπόν το πανηγυράκι και οι κομπινούλες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να πάτε να τις πουλήσετε πουθενά αλλού. Οι 2900 απολύσεις παραμένουν ως έχουν, μαζί και η διάλυση της ΕΡΤ. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί συμμετέχετε σε αυτήν την παραπληροφόρηση. Οι μαριονέτες της Δημαρ και του Πασοκ, έχουν τους λόγους τους και είναι εντελώς κατανοητοί. Εσείς τι λόγο έχετε και σπεύσατε να παρουσιάσετε την απόφαση του ΣτΕ σαν μεγαλειώδη νίκη του κινήματος; Τι φοβάστε κύριοι και δεν μας το λέτε;

Κ. Μαραγκός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου