Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Νέα προσπάθεια να «πέσει» το σήμα… μέσω Ισραήλ! Είδηση – «σοκ» από την ΕΡΤ

Μια είδηση η οποία είναι συγκλονιστική και εντείνει τα ρίγη στις ράχες της «κακοποιημένης» ελληνικής Δημοκρατίας, μετέδωσαν δέκα λεπτά πριν τις δύο τα ξημερώματα οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ. Ανέφεραν ότι υπήρξε η πληροφορία ότι ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισραήλ (!) ζήτησε από την EBU να «κλείσει» το σήμα μετάδοσης της δημόσιας τηλεόρασης.

Μέσω της European Broadcasting Corporation μεταδίδονται οι εκπομπές της ΝΕΤ τόσο από
το διαδίκτυο όσο και από τηλεοπτικές συχνότητες. Με τον τρόπο αυτό έχει τη δυνατότητα η κοινή γνώμη να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, μετά το –νέο και πιο «βάρβαρο» πολιτικά- καίριο πλήγμα που δέχθηκε η Δημοκρατία στη χώρα από την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα και του πνευματικού κόσμου, αυτή τη φορά.

Οι παρουσιαστές της ΝΕΤ ανέφεραν ότι επί της παρούσης δεν υπάρχει νεότερο σε σχέση με την απάντηση της EBU. Δεδομένο, όμως, αποτελεί ότι στην περίπτωση που η είδηση ισχύει και οι πιέσεις που ασκηθούν στον εν λόγω διεθνή φορέα είναι τέτοιες που προκαλέσουν μια θετική απάντηση στο σχετικό αίτημα του… πρέσβη, τότε θα μπορούσε, σε μια πρώτη ανάλυση, να εκτιμηθεί ότι η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της ακραίας αντιπαράθεσης με την κοινωνία δοκιμάζοντας, ενδεχομένως, τις τελευταίες αντοχές της ήδη εύθραυστης, κατά πολλούς, ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη μέσα στις επόμενες ημέρες η Ελλάδα να ζήσει «ημέρες Ταξίμ» και η κυβέρνηση να οδηγήσει σε μια τέτοια εξέλιξης επιλέγοντας «τακτικές Ερντογάν».

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της EBU Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια του Οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρν ήταν στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, με τον επικεφαλής του φορέα να παίρνει ξεκάθαρη θέση δηλώνοντας ότι «η ΕΡΤ δεν είναι ένας κοινός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός: Είναι ιδρυτικό μέλος της EBU, η ΕΡΤ είναι σύντροφος, ήταν το πρώτο μας κανάλι (…) Αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία της έκφρασης, η έρευνα (…) Πρωτοφανές το να κοπεί το σήμα για την κάμερα και το μικρόφωνο». Παρέδωσε, μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής στον υπουργό Οικονομικών επιστολή υπέρ του ανοίγματος της δημόσιας τηλεόρασης, υπογεγραμμένη εκτός από την EBU και από 51 διευθυντές ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών.

Πηγή: http://www.nez.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου