Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

σχόλιο για την επίθεση «αναρχο»μηδενιστών σε αγωνιστές του κινήματος

 


Έγραφα σε προηγούμενο σημείωμα με τίτλο "Κάποια μικρά σχόλια για την σχέση αναρχίας - κομμουνισμού στο μαζικό κίνημα": Σίγουρα ανάμεσα στους αναρχικούς κύκλους υπάρχουν αντιλήψεις ενός σύγχρονου επαναστατικού μηδενισμού που βάζουν ως εχθρό τους την ίδια την κοινωνία. Ή αντιλήψεις μιας αυτόνομης λογικής που δεν αναλύουν την διαλεκτική σχέση της τάσης υποταγής και της τάσης χειραφέτησης, το είδαμε και στην ΕΡΤ αυτό. Αλλά εξίσου υπάρχουν αριστερές και κομμουνιστικές αντιλήψεις που μέσα από μια σεχταριστική και φοβική οπτική πράττουν το  ίδιο. Είμαστε ενάντια σε αυτές τις λογικές και πολιτικά τις καταπολεμάμε. Ή τις θεωρούμε εχθρικές στο βαθμό που αυτές βίαια επιτίθενται εναντίον μας ή εναντίον άλλων αριστερών οργανώσεων ή ακόμη και εναντίον άλλων αναρχικών ή αντιεξουσιαστικών  κινήσεων. Φυσικά απέναντι στο κράτος είναι ιερό καθήκον μας να δείξουμε την επαναστατική μας αλληλεγγύη.


Και προτού κλείσουν 4 μέρες από την δημοσίευση του συγκεκριμένου κειμένου το βράδυ του Σάββατου 22/6, στον πανεπιστημιακό χώρο της Ιατρικής Σχολής, γνωστή ομάδα τραμπούκων των Εξαρχείων επιτέθηκε σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωνε η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ) – οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα ΕΑΑΚ. Αφού πρώτα αποπειράθηκαν να κλέψουν τις εισπράξεις του ταμείου, επέστρεψαν 30 άτομα κουβαλώντας πέτρες, ξύλα και σπασμένα γυαλιά. Έκαναν επίθεση εναντίον όσων αποχωρούσαν από το πάρτυ, μετέτρεψαν το χώρο της σχολής σε πεδίο μάχης, ενώ δεν δίστασαν να ορμήσουν και να ξυλοκοπήσουν ακόμη και φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του αναγνωστηρίου. Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο 7 αγωνιστές.( http://www.antarsya.gr/node/1489). 


Πρόκειται για αυτό το «αναρχο»μηδενίστικο πλήθος της οδού Μεσολογγίου που κακά τα ψέματα με την συμπεριφορά τους δράνε αντικειμενικά ή υποκειμενικά προς όφελος του συστήματος και της καπιταλιστικής τάξης. Και έχουν δίκαιο που την ταυτίζουν με αντίστοιχες επιθέσεις στις Αγωνιστικές Κινήσεις στην Θεσσαλονίκη, την πυρπόληση των αυτοκινήτων των αγωνιστών Γουρνά και Παπαδάκη ή τις απειλές ενάντια σε αγωνιστές…

Νομίζω πως οι δυνάμεις του αντισυστημικού κομμουνιστικού και αναρχικού μπλοκ πρέπει οργανωμένα να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους, οι καιροί είναι ιδιαίτερα πονηροί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου