Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μπαράζ επιθέσεων κατά μεταναστών από φασίστες


alt
ΑΓΡΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ  ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!



ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!



Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νεαρός αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός Ιρακινός, που έφερε πολλαπλά τραύματα, πιθανότατα από μαχαίρι, κατέληξε το μεσημέρι στο νοσοκομείο. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η επίθεση σημειώθηκε στις 04:37, στην οδό Αναξαγόρα 17. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε το μεσημέρι στις 13.15.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε άτομα, που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του προς του οικείους του νεαρού Ιρακινού και διεμήνυσε, χωρίς, όμως, κανένα ίχνος αυτοκριτικής για τις ξενοφοβικές δηλώσεις και πρακτικές του όλου του προηγούμενου διαστήματος: :«Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η εξαιρετικά υποβαθμισμένη παρουσίαση του θέματος από τα τηλεοπτικά μέσα. Άραγε θα παρουσίαζαν το γεγονός με τον ίδιο τρόπο αν οι δράστες ήταν ιρακινοί και ο δολοφονημένος ήταν Ελληνας;
Τεράστιες είναι οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων και ειδικότερα της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, με την ανοχή των οποίων πραγματοποιούνταν και πραγματοποιούνται διαρκώς πογκρόμ εναντίον μεταναστών από ακροδεξιές-φασιστικές συμμορίες, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η πολιτική  ανοχής της κυβέρνησης απέναντι στις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, όπως ήταν λογικό, οδήγησε σε γεγονότα όπως η χθεσινή ρατσιστική δολοφονία.



ΣΥΝΕΧΕΙΣ  ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Στο μεταξύ, αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρέα νεαρών πέρασε από τη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου, όπου είχε συγκεντρωθεί ομάδα Πακιστανών οι οποίοι μένουν σε παρακείμενο σπίτι και άρχισαν να λογομαχούν. Λίγα λεπτά αργότερα, η περιοχή μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη». Συνελήφθησαν ένας νεαρός Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε με σιδερένιο λοστό αλλοδαπό στο κεφάλι, όπως και ο Πακιστανός ο οποίος δεν είχε χαρτιά.
Νέα καταγγελία υπήρξε και χθες Κυριακή στο Pheme.gr που κάνει λόγο για ομάδα ροπαλοφόρων, η οποία επιτέθηκε τα ξημερώματα σε Πακιστανούς με ρόπαλο και μαχαίρια, στη Λυκόβρυση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε ημέρες στο Σφακάκι Ρεθύμνου τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό σταμάτησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου όπου περίμεναν τέσσερις Ινδοί τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρι.
Επιπλέον, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκε σε λατρευτικό χώρο στην οδό Αγίας Σοφίας στα Καμίνια του Πειραιά, την ώρα που βρίσκονταν μέσα περίπου 10 μετανάστες. Έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό και επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν έξω από το χώρο. Αυτόπτες μάρτυρες και μετανάστες κατήγγειλαν μέλη της Χρυσής Αυγής ως υπαίτιους της επίθεσης.
Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η Ένωση Μεταναστών Εργατών, στα Νέα, το τελευταίο εξάμηνο περισσότεροι από 500 μετανάστες έχουν δεχτεί επιθέσεις με λοστάρια, σιδηρογροθιές και μαχαίρια και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Οι σύλλογοι μεταναστών καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αποσκοπεί στη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με Τα Νέα κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι «ήταν φυσικό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση άλλαξε την ατζέντα με τις επιχειρήσεις-σκούπα, να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την επιχείρηση με τις επιδρομές μίσους» αναφερόμενος σε ακραίους.



KKE KAI ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ευθύνες καταλογίζει στην κυβέρνηση το KKE με αφορμή τη δολοφονία νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον "Ξένιο Δία" τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας, είναι μόνο ένα από τα θύματά τους».
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού».
Την ίδια ώρα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού πρόσφυγα στην Ομόνοια, στην οδό Αναξαγόρα, από ναζιστική συμμορία εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι ένα έγκλημα με αυτουργό τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Άραγε τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να εγκαταλείψει το πιο χυδαίο ρατσιστικό κυβερνητικό κατασκεύασμα η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη;».
Σημειώνει δε, ότι «η ΕΛΑΣ με πρώτο τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι συνένοχη στο εγκληματικό όργιο επιθέσεων της Χρυσή Αυγής του τελευταίου διημέρου σε αρκετά σημεία της Αθήνας με στοχευεμένες επιθέσεις κατά χώρων θρησκευτικής λατρείας στη Νίκαια, στο Ρέντη, όπως και στην Αναξαγόρα 17». «Επέλεξαν τις μέρες του ραμαζανιού για να κάνουν πιο ηχηρή την εμετική ρατσιστική καμπάνια τους κατά των μεταναστών και ο Ν.Δένδιας παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Η παρουσία του Η.Κασσιδιάρη στη ΝΕΤ ήταν γεμάτη προαναγγελίες των εγκληματικών επιθέσεων κατά των μεταναστών. Αντί να τον στείλουν φυλακή για τα εγκλήματα του δίνουν τη κάλυψη να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο και να καλεί δημοσίως σε επιθέσεις κατά των μεταναστών».

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!



Μέλος της Χρυσής Αυγής, χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook, ομολογεί την συμμετοχή του στην δολοφονία του Ιρακινού ενώ εξαπολύει απειλές και εναντίον άλλων χρηστών με απαράδεκτους και μισαλλόδοξους χαρακτηρισμούς.



Απειλώντας άλλον χρήστη του κοινωνικού δικτύου γράφει: «'Έλα να βρεθούμε να κεντήσω το κορμάκι σου, όπως κεντήσαμε χθες τον Ιρακινό, και, τότε, θα βάλεις μυαλό», ομολογώντας ουσιαστικά την συμμετοχή του στην ρατσιστική δολοφονική επίθεση,ενώ εξαπολύει και δολοφονικές απειλές.








Ολονύχτιο ανθρωποκυνηγητό Χρυσής Αυγής με πέτρες και ρόπαλα κατά μεταναστών στη Λυκόβρυση





Από alfavita
Άγρια επεισόδια εκτυλίχτηκαν στην περιοχή της Λυκόβρυσης μεταξύ ομάδας ροπαλοφόρων και μεταναστών.

Eνας από τους μετανάστες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, ενώ συμπατριώτης του χτυπήθηκε με ρόπαλο στο κεφάλι.



Το χρονικό του ανθρωποκυνηγητού 



Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν έντρομοι οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης ξύπνησαν από τις φωνές μελών της Χρυσής Αυγής που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους κατά των μεταναστών.
Για αρκετή ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μετανάστες έτρεχαν να κρυφτούν, για να γλυτώσουν από την εγκληματική επίθεση των ροπαλοφόρων.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέλη της ακροδεξιάς παράταξης δεν δίστασαν να επιτεθούν στα σπίτια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια νοικιάζουν διαμερίσματα σε αλλοδαπούς που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα.
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι ομάδες πραγματοποιούσαν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιχειρώντας να σπάσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών που διαμένουν αλλοδαποί.
Κάτοικοι της Λυκόβρυσης αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο την εγκληματική συμπεριφορά τους.



Πηγή: pheme.gr



 Άγριος ξυλοδαρμός μεταναστών στη Βόνιτσα





 





Θύματα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσαν δυο νεαροί Πακιστανοί στο σπίτι όπου διέμεναν στην Βόνιτσα. Οι νεαροί μετανάστες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του agriniopress.gr, το σοβαρό επεισόδιο έγινε χθες το βράδυ, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων εισέβαλε στην οικία όπου διέμεναν οι Πακιστανοί και άρχισαν να τους χτυπά με μανία με γροθιές, κλοτσιές αλλά και καδρόνια που κάποια άτομα είχαν στα χέρια τους.

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν ενώ οι τραυματισμένοι Πακιστανοί άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, για να μεταφερθούν στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός τους.

Αστυνομικοί βρίσκονται στο νοσοκομείο ώστε να πάρουν καταθέσεις από τα θύματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ανεύρεση των δραστών. Η επίθεση εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχει ρατσιστικά κίνητρα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μεταναστών. Πριν από λίγους μήνες άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε οικία όπου διέμεναν μετανάστες στην Ναύπακτο.
 


http://tvxs.gr



Χαροπαλεύει μετανάστης στην Κέρκυρα μετά από χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι






Σε βαθύ κώμα με βαριά εγκεφαλική βλάβη από κάκωση κεφαλής με ρόπαλο νοσηλεύεται ένας μετανάστης στην Κέρκυρα, σύμφωνα με καταγγελία του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου.Τον εν λόγω μετανάστη είχε συλλάβει η Αστυνομία το Σάββατο μετά από επιχείρηση – σκούπα.




Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου, κανένας κρατικός φορέας δεν έχει γνωστοποιήσει την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου συλληφθέντα, ενώ εκφράζονται ερωτηματικά για το πως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση.






Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:



Το Σάββατο 11/8 η Αστυνομία συνέλλεξε 21 συνανθρώπους μας, που για κάποιο τραγικό λόγο, βρέθηκαν εγκαταλειμμένοι στην ακτή των Κρητικών Λευκίμμης. Καμιά  Υπηρεσία δεν ανακοίνωσε τίποτα, ούτε το Λιμενικό Σώμα, ούτε η Αστυνομία. Κανείς δεν έμαθε, ότι μαζί με αυτούς, ήταν και ένας ακόμα που μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και από εκεί στο Τμήμα επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΚ. Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε βαθύ κώμα (βαριά εγκεφαλική βλάβη), από κάκωση κεφαλής με ρόπαλο. Κάποιος τον χτύπησε θανάσιμα, αλλά ποιός και γιατί; Το γεγονός της προθανάτιας κατάστασής του αποσιωπήθηκε, και όχι μόνο αυτό, αλλά τα πρώτα διαδικτυακά δειλά δημοσιεύματα, τόνιζαν τη νομολογική κατάσταση των συνανθρώπων μας: ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες και όχι την ειδολογική τους υπόσταση: ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Πιθανότατα οι πρόσφυγες να ήταν από το Αφγανιστάν. Για όσους δεν θυμούνται, είναι η χώρα η οποία μας γνώρισε ως ειρηνευτική δύναμη, τότε που κρατούσαμε όπλα εναντίον τους στο πλευρό των ΗΠΑ. Αντίθετα, οι πρόσφυγες αυτοί, ήρθαν χωρίς όπλα στην Ελλάδα, αλλά δεν είχαν χαρτιά, …πράγμα απαράδεκτο για την εύρυθμη λειτουργία της Ευρώπης. Όπως και να’χει, κάποιος ανήμπορος συνάνθρωπός μας δολοφονήθηκε στην Κέρκυρα, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τίποτα και χωρίς κανείς να στεναχωρηθεί. Μετά από αυτό όμως, τι; Τι μπορεί να ακολουθήσει; Θα νεκρώνουν τα αντανακλαστικά μας και θα παγώνει η ψυχή μας, μένοντας αδιάφοροι σε τέτοια περιστατικά; Ήδη αρχίζουμε και συνηθίζουμε τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, τα πογκρόμ στο Μαντούκι ή στο Εμπορικό, την ασυδοσία της αυτοδικίας των πατριωτών της Χρυσής Αυγής κλπ.


Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, θεωρεί χρέος του να αντισταθεί σε οποιαδήποτε μορφή βίας, σε οποιεσδήποτε ρατσιστικές μισαλλόδοξες αντιλήψεις και σε οποιαδήποτε πολιτειακή υποκρισία. Αν απενοχοποιηθεί η ρατσιστική βία και αν επικυρωθούν οι τακτικές της, τότε σε λίγο, θα μιλάμε με όρους εμφύλιου μίσους.



Δεν θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να μισούν!  Θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν ελεύθερα σε όλη τη γη, απλά και μόνο με την ιδιότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχουν λαθραία μυαλά!



http://www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου