Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ


Η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νεολαίο και συνταξιούχο, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, να συμμετάσχει στη μεγάλη ταξική διαδήλωση της ΔΕΘ, στις 8 του Σεπτέμβρη.


Η κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα ετήσιο εθιμοτυπικό ραντεβού. Είναι η πρώτη εργατική απάντηση της χρονιάς, ενάντια στα σχέδια και στις εξαγγελίες των «από πάνω» που μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Ιδιαίτερα φέτος, είναι πέρα από τα καθιερωμένα: πραγματοποιείται στη δίνη της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας και στο μέσο της πιο άγριας αντεργατικής κι αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν είναι μόνο το τι μας έχουν ήδη επιβάλλει καταστρέφοντας τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Είναι και όλα αυτά που έχουν εξαγγείλει πως θα μας επιβάλλουν, παροξύνοντας ακόμα περισσότερο την δραματική κατάσταση του λαού: νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα, κοινωνικές παροχές, στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλιση. Νέες απολύσεις κι ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα κάθε πιθαμής γης και περιουσίας του ελληνικού λαού.



Όλα αυτά, καλείται να τα εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που «γεννήθηκε» στις 17 του Ιούνη τρεκλίζοντας, αδύναμη και πρόωρα γερασμένη. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς εκλέχτηκε παριστάνοντας το λιοντάρι με «βρυχηθμούς» περί «επιμήκυνσης» και «αναδιαπραγμάτευσης». Τώρα τριγυρνά σαν τη βρεγμένη γάτα στα σαλόνια των Ευρωπαίων ηγετών, επιβεβαιώνοντας απλά πόσο πειθήνιος κι υποτακτικός είναι. Δεν νοιάζεται, αυτός κι οι τροϊκανοί εντολείς του, να «σώσει» από το αναπόφευκτο επίσημο χρεοστάσιο την Ελλάδα. Αυτήν την έχουν ήδη ξεγραμμένη, μαζί κι όσους κατοικούν εδώ. Τους νοιάζει μόνο να σωθούν οι τράπεζες τους και το σύστημα τους που καταρρέουν πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, ακόμα κι αν αφήσουν πίσω τουςπτώματα και καμμένη γη.


Η εργατική τάξη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δεν θα βαδίσει αυτοβούλως προς τον θάνατο της. Μπορεί και πρέπει να αντισταθεί, επιβάλλοντας το δίκιο της με την ισχύ των αγώνων της. Βρίσκοντας τους συμμάχους της μέσα στους καταπιεσμένους όλου του κόσμου, και ξεκαθαρίζοντας από τους προδότες που κρύβονται στις γραμμές της. Γι’ αυτό και η παρουσία της στην ΔΕΘ πρέπει είναι μαζική, δυναμική αλλά και ανεξάρτητη από τους γραφειοκράτες και τους πράκτορες του κεφαλαίου, που βάζουν τις υπογραφές τους κάτω από τις θανατικές μας καταδίκες. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό. Μπορούμε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα πάλης, φτιάχνοντας παντού Επιτροπές Δράσης και Κέντρα Αγώνα, συσπειρώνοντας κάθε καταπιεσμένο, εργαζόμενο ή άνεργο, ντόπιο ή μετανάστη.


Για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα διαγραφής του χρέους και εθνικοποιήσεων -τραπεζών και παραγωγής κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση- αλλά και έκτακτων μέτρων σωτηρίας του λαού, με δουλειές και κοινωνικές παροχές σε όλους, με δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλισηκ.ο.κ., σύμφωνα με τις ανάγκες των εργατών κι όχι των καπιταλιστών. Για να πάρουμε όλο το πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει στα χέρια μας, πρέπει να τσακίσουμε το κράτος τους και να χτίσουμε με τα χέρια μας τη δική μας εξουσία, την εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων. Σε συντονισμό και σε κοινή πάλη με τους εργάτες της Ευρώπης, να βαδίσουμε προς μια νέα ζωή, βασισμένη στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.


Σημαντική στιγμή αυτής της πάλης, είναι η μάχη της ΔΕΘ που έχουμε μπροστά μας!




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ


Σαββάτο 8 Σεπτέμβρη, 6μμ, Καμάρα – Θεσσαλονίκη



Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου