Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ε.Ε: Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (;)


Η υποκρισία της Ε.Ε. δεν έχει προηγούμενο. Ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη σηκώνουν τείχη στο Έβρο και επεκτείνουν τον έλεγχο των ελληνικών θαλασσών ώστε να μην αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί από το δράμα του λαού της Συρίας που τους αναλογεί, καθώς έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο ξέσπασμα και στην επέκταση του εμφυλίου, κατηγορούν το Λίβανο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ε.Ε. εξέφρασε την "ανησυχία" της για τις απελάσεις Σύρων υπηκόων στη Συρία από τις λιβανικές αρχές και ζητεί από αυτές, όπως το έκανε και το Παρίσι, να "συνεχίσουν να διασφαλίζουν την προστασία" των προσφύγων. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τις προσδοκίες της όσον αφορά την ευθύνη των λιβανικών αρχών να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία (στους πρόσφυγες), σύμφωνα με την αρχή της μη επαναπροώθησης", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της Αρχηγού της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Καθριν Αστον. 


"Η Συρία είναι σήμερα σε μια κατάσταση όπου οι ζωές των ανθρώπων βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλη τη χώρα", υπογραμμίζει η ΕΕ, αναφερόμενη σε "καλά τεκμηριωμένες περιπτώσεις βασανιστηρίων". "Ως μέλος της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά των βασανιστηρίων, ο Λίβανος έχει μια σαφή ευθύνη να εξασφαλίσει ότι κανένα άτομο δεν μπορεί να επιστρέψει σε μια χώρα όπου κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια", προστίθεται στην ανακοίνωση. "Ο Λίβανος πρέπει να διασφαλίσει ότι καμία απέλαση δεν θα γίνει εκτός του πλαισίου των υποχρεώσεών του", επιμένει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, τονίζοντας ότι η ΕΕ βοηθά τη Βηρυτό για να αντιμετωπίσει την φιλοξενία των Σύρων προσφύγων. Ο Λίβανος απέλασε την Τετάρτη, παρά τη βία στα σύνορα, προκαλώντας τις σοβαρότατες επικρίσεις των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι λιβανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι λόγοι για την απέλαση 14 Σύρων στη Συρία δεν ήταν πολιτικοί, όμως ένας αξιωματούχος της ΜΚΟ Human Rights Watch (HRW), στη Βηρυτό, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους απελαθέντες είχαν εκφράσει το φόβο ότι θα υποστούν διώξεις κατά την επιστροφή τους».

Και ενώ όλα αυτά καταγγέλλονται από τις επίσημες αρχές της Ε.Ε., στο Έβρο ετοιμάζεται πόλεμος. Σύμφωνα με το defencenet.gr, που αναμεταδίδει τις πληροφορίες που του διοχετεύουν οι μυστικές υπηρεσίες «Συριακή "εισβολή" αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, καθώς τρεις ομάδες Σύρων προσφύγων, βασικά φανατικών ισλαμιστών, έχουν εντοπιστεί ως τώρα να κατευθύνονται προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας, με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών. Συνολικά υπολογίζονται σε 800-1000 άτομα, τα οποία έχουν ως πρώτο στόχο να "σφυγμομετρήσουν" την ελληνική αντίδραση και πίσω τους ετοιμάζεται ένας μικρός "στρατός" προσφύγων 15-20.000 Σύρων οι οποίοι για την ώρα στοιβάζονται στα τουρκικά προσφυγικά στρατόπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στις ελληνικές υπηρεσίες από τις αντίστοιχες γερμανικές, οι τρεις πρώτες ομάδες είναι καθ΄ οδόν, εξ ου και η άμεση ελληνική αντίδραση με την αποστολή των επιπλέον συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Το όλο πρόγραμμα μετακίνησης των ισλαμιστών προσφύγων σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την ΜΙΤ, η οποία έπεισε μέλη του ΕΣΣ να ξεκινήσουν αυτή την επιχείρηση με την υποστηρίζοντας προς αυτούς ότι «αν η Ευρώπη δεχθεί σημαντική προσφυγική πίεση από τη Συρία- θα αναγκαστεί να παρέμβει ουσιαστικά στο ζήτημα και να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς αυτήν». Οι σχετικές πληροφορίες για την κίνηση αυτή ομάδων Σύρων προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας, έφθασαν στην ελληνική κυβέρνηση προ δεκαημέρου και πριν το ξεκίνημα της τρίτης ομάδας, μέσω της FRONTEX. 

Η τελευταία το πληροφορήθηκε από της υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας η οποία φοβάται την ύπαρξη ακραίων σαλαφιστών μαχητών ανάμεσα στα άτομα αυτών των ομάδων προσφύγων. Σαν άμεση αντίδραση στις πληροφορίες αυτές υπήρξε η εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, που ενημερώθηκε από τον υπουργό ΠτΠ, Νικ. Δένδια και τον αρχηγό της ΕΥΠ, Θεοδ. Δραβίλα, να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν  το νέο αυτό προσφυγικό κύμα από την είσοδο στην Ελλάδα. Παράλληλα  ελπίζεται ότι θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στις χώρες-πηγές παρόμοιων προσφυγικών ομάδων ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει αρνητικά παρόμοια φαινόμενα και άρα δεν θα πρέπει να θεωρείται «κατάλληλος προορισμός». Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά όλων των συνοριοφυλάκων (θυμηθείτε τους 1800 συνοριοφύλακες) στον Έβρο για ενίσχυση της κάλυψης των περασμάτων και των συνόρων γενικότερα ενώ άρχισαν και οι επιχειρήσεις ελέγχου προσφύγων και μεταναστών στις μεγάλες πόλεις της χώρας».

Επί της ουσίας, τα μιλιταριστικά και συνεργαζόμενα με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή έντυπα, διαδίδουν όλη την προπαγάνδα της ΕΥΠ περί «μουσουλμανικού κινδύνου, ακραίων ισλαμιστών τρομοκρατών, σφαγέων χριστιανών συμμάχων του Άσαντ», καλλιεργούν ρατσιστικά και ξενοφοβικά ένστικτα, βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με τα μεγάλα καθεστωτικά ΜΜΕ που χειραγωγούν, αποπροσανατολίζουν από τον κοινωνικό όλεθρο των περικοπών 11,5 δις ευρώ και δικαιολογούν την νέα, πιο βάναυση και απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων από την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. Είναι μια πολιτική που φτάνει ακόμη και στο φόνο. Όχι μόνο από τις δολοφονικές ομάδες μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής ή τα βασανιστήρια μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα.   Στον ΣΤΟΧΟ, εφημερίδα της Χρυσής Αυγής της Πέμπτης 2/8/12 διαβάζουμε: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ... -ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ -ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ...». Λες και είναι κοινός ο συγγραφέας των κειμένων του defencenet.gr και του νεοναζιστικού εντύπου που απαιτεί να μετατραπούν οι φαντάροι σε δολοφόνοι προσφύγων!!!

Οι νεοναζιστές και οι μιλιταριστές υπερασπιστές του αυταρχικού καθεστώτος Άσαντ και του ρωσικού ιμπεριαλισμού, καταφέρνουν τελικά να ισορροπούν σε πολλές βάρκες με το λαϊκισμό τους, αφού σβήνουν τις ιμπεριαλιστικές ευθύνες των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Τουρκίας, συγκαλύπτουν το ρόλο  της ελληνικής κυβέρνησης που δια στόματος του ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλου δηλώνει: "Το καθεστώς του Ασαντ έχει κλείσει το βίο του και πρέπει να αποχωρήσει. Η Συρία πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Θα προστατευτούν οι Έλληνες και γενικότερα ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής".

Τελικά, κοινός εχθρός όλων είναι οι Πρόσφυγες.

Ποιος όμως είναι αυτός ο «εχθρός» και σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Το κείμενο με τίτλο «ΟΗΕ: Έκκληση 193 εκατ. δολαρίων για τους πρόσφυγες της Συρίας» είναι αποκαλυπτικό. «Ανθρωπιστικές υπηρεσίες  των Ηνωμένων Εθνών και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις έκαναν έκκληση στις 28 Ιουνίου για επείγουσα νέα χρηματοδότηση για τις αυξανόμενες ανάγκες των Σύριων προσφύγων στην Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τουρκία και το Ιράκ. Η αρχική έκκληση, που είχε γίνει τον Μάρτιο, ήταν για 84,1 εκατ. δολάρια, αλλά, όπως είπαν  οι οργανώσεις, οι αυξανόμενοι αριθμοί προσφύγων δημιουργούν πλέον  ανάγκη για βοήθεια 193 εκατ. Δολαρίων σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «Οι κυβερνήσεις και οι κοινότητες υποδοχής  στο  Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία έχουν επιδείξει εξαιρετική γενναιοδωρία και φιλοξενία στους Σύριους πρόσφυγες» δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής, Περιφερειακός Συντονιστής της Υ.Α. για τους Σύριους πρόσφυγες. «Είναι απαραίτητη  η αύξηση της βοήθειας  από τη διεθνή  κοινότητα  στις επιχειρήσεις  ανακούφισης  των προσφύγων». 

Τους τελευταίους τρεις μήνες, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις  καταγράφουν  κατά μέσο όρο περισσότερους από 500  πρόσφυγες καθημερινά. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 96.000 Σύριοι έχουν καταγραφεί  ή τους έχει παρασχεθεί βοήθεια στις γειτονικές χώρες, υπερδιπλάσιοι  από τον περασμένο Μάρτιο.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις  του επιχειρησιακού σχεδιασμού, ο αριθμός αυτός μπορεί να διπλασιασθεί ξανά έως το τέλος του χρόνου και να φθάσει τους 185.000 πρόσφυγες λόγω νέων αφίξεων και του γεγονότος ότι οι πρόσφυγες, που ήδη έχουν καταφύγει σε  γειτονικές χώρες,  θα ζητήσουν βοήθεια ή προστασία.

«Περίπου το 75% των Σύριων προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι ζωές  των περισσοτέρων εξαρτώνται απόλυτα από την ανθρωπιστική βοήθεια» λέει ο Μουμτζής προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα η ανταπόκριση στην έκκληση αφορά μόλις το  26% της απαραίτητης  χρηματοδότησης. Στην Ιορδανία και τον Λίβανο οι περισσότεροι πρόσφυγες ζουν μέσα στις τοπικές κοινότητες υποδοχής  και μόνο ένας μικρός αριθμός στην Ιορδανία ζει σε εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής κοντά στα σύνορα. Στην Τουρκία, οι Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε καταυλισμούς  που έχουν παραχωρηθεί από την κυβέρνηση. Στο Ιράκ, η πλειονότητά τους έχει βρει καταφύγιο στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν, όπου συνεχώς αυξανόμενοι αριθμοί μετακινούνται προς τον καταυλισμό του Ντομίζ στη βόρεια επαρχία Ντοχούκ.

Στην αρχική εκτίμηση της έκκλησης  προβλεπόταν  ότι μόλις 1.500  Σύριοι  θα καταφύγουν στο Ιράκ. Όμως, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, περισσότεροι από 6.000 είχαν καταγραφεί  στο βόρειο Ιράκ. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερες αφίξεις στο κεντρικό και νότιο Ιράκ. Τον περασμένο  μήνα, η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν  αποφάσισε όλοι οι Σύριοι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν  σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Τα δυο τρίτα περιμένουν να μετεγκατασταθούν  στον καταυλισμό του Ντομίζ στην επαρχία Ντοχούκ. Η έκκληση περιγράφει στέγη, καταγραφή,  προστασία, τροφή, νερό, συνθήκες υγιεινής διαμονής, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση για πρόσφυγες σε καταυλισμούς  και βοήθεια για εκείνους  που παραμένουν στις αστικές περιοχές.

Στην Ιορδανία, περισσότεροι από 27.000 πρόσφυγες έχουν καταγραφεί από την Υ.Α. Οι τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις εκτιμούν ότι περίπου 50.000 Σύριοι πρόσφυγες λαμβάνουν αυτή τη στιγμή βοήθεια. Στους καταγεγραμμένους Σύριους  χορηγείται ελεύθερη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και τα παιδιά τους καλωσορίζονται  στα τοπικά σχολεία. Η έκκληση προσδιορίζει ως  κύριες ανάγκες των προσφύγων στην Ιορδανία την επιδότηση ενοικίου, βασικά είδη οικιακής χρήσης, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, καθαρό νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής, τρόφιμα και εκπαίδευση.  Επίσης προβλέπεται υποστήριξη στις κοινότητες υποδοχής. Στον Λίβανο προσφέρεται βοήθεια σε περισσότερους από 29.000 Σύριους πρόσφυγες. Η συντριπτική τους πλειονότητα  είναι γυναίκες και παιδιά. Πολλοί ζουν με οικογένειες που τους φιλοξενούν, που κι αυτές όμως αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα. Ανάμεσα στις  πλέον επείγουσες ανάγκες είναι το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα, τρόφιμα και βασικά είδη νοικοκυριού, στέγη, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Στην Τουρκία 33.000 Σύριοι πρόσφυγες  φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στις  τέσσερις επαρχίες Χατάι, Σανλιούρφα, Γκαζιαντέπ και Κιλς. Οι νέο-αφιχθέντες εγκαθίστανται άμεσα στους  καταυλισμούς  που έχουν ετοιμάσει οι τουρκικές αρχές και έχει συστήσει η  Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος. Στο πλαίσιο της έκκλησης  προβλέπεται  παροχή βοήθειας στους Σύριους πρόσφυγες στους καταυλισμούς και τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Επιπλέον, έχει προγραμματισθεί  υποστήριξη στον αυξανόμενο αριθμό Ιρακινών και Σομαλών προσφύγων που εγκατέλειψαν  τη Συρία αναζητώντας καταφύγιο σε μικρές και μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Ο σχεδιασμός  είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών 44 διεθνών και εθνικών οργανισμών  που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των αναγκών των Σύριων προσφύγων στις  τέσσερις χώρες, καθώς και των υποστηριζόμενων κοινοτήτων υποδοχής. Στους οργανισμούς  συμπεριλαμβάνονται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), οι κυβερνήσεις υποδοχής, τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ. Επιπλέον, η  Υ.Α. και οι συνεργαζόμενοι φορείς συνεχίζουν να βοηθούν περίπου 90.000 πρόσφυγες (στην πλειονότητά τους Ιρακινούς) σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

Ο λαός μας, που κουβαλά στις πλάτες του τις βαριές παρακαταθήκες της προσφυγιάς του 1922 και της μετανάστευσης, γνωρίζει. Και τότε και σήμερα βίωσε την ασπλαχνία του ελληνικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τον ρατσισμό, την εργασιακή εκμετάλλευση, τις παραγκουπόλεις και τους καταυλισμούς. Ήταν το θύμα των φασιστών της Ε.Ε.Ε. που χρηματοδοτούσε το κράτος του Βενιζέλου και των Ταγμάτων Κυνηγών του Κονδύλη.

Ο εργαζόμενος λαός μας γνωρίζει ότι η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο που προκαλεί η φτώχεια, η βαρβαρότητα των καθεστώτων, οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η χώρα μας ζει με ακραίο τρόπο την εκδήλωση του ως πέρασμα για την Ευρώπη, γιατί εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες του Δουβλίνου κλείνοντας τα σύνορα της, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναλάβει το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης.

Τη λύση επομένως στο μεταναστευτικό ζήτημα δε θα δώσει η καταστολή, τα πογκρόμ, η φασιστική βία που καθοδηγεί η ΕΥΠ και δικαιολογεί ο καθεστωτικός τύπος και οι μιλιταριστές. Όλοι αυτοί είναι κομμάτι του προβλήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγαλύτερος τσάτσος, απολογητής και μπράβος του αστικού συστήματος!

Η ζωή μας και η ζωή των μεταναστών είναι αλληλένδετη. Απαιτείται τώρα κοινός αγώνας ενάντια στις αυταρχικές κυβερνήσεις, τους αντεργατικούς νόμους που επιβάλλουν παντού μαύρη εργασία και ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα Μνημόνια, τους φόρους και τις περικοπές, τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Μνημόνια-ανεργία-εθνικισμός
Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός.

Και ο εχθρός μας  είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ, οι δυνάμεις καταστολείς και η αστική δικαιοσύνη, ο κόσμος του πλούτου με τα αφορολόγητα και τα υπερκέρδη του, όσοι πτώχευσαν τον λαό μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον του.Είναι λάθος επομένως το εθνικιστικό σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες» και φυσικά οι φασίστες που το φωνάζουν δε λένε κουβέντα για το ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ στο Λάτση, το χάρισμα της δημόσιας περιουσίας σε Κόκκαλη, Μυτιληναίο, Μπόμπολα, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Η Κοινωνική Περιουσία Ανήκει στο Δημιουργό της, στην τεράστια εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία που ποτίζει αυτή τη γη με το αίμα και τον ιδρώτα της, ανεξάρτητα το χρώμα, την εθνικότητα, τη φυλή και τη θρησκεία της.
Απαιτούνται επομένως τώρα κοινοί εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και της ακραίας ταξικής πολιτικής της, ενάντια στα Μνημόνια τα 11,5 δις περικοπές, τις απολύσεις και το ξεπούλημα, το Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών-τοκογλύφων. Για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου