Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών: Ανακοίνωση Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας - ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού  ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

καταγγέλλουμε την ωμή επέμβαση των ΜΑΤ και το χτύπημα στην απεργία των συναδέλφων εργατοϋπαλλήλων στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Το χτύπημα στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών που επί εννέα μήνες δίνουν τη μάχη για την επαναπρόσληψη των 120 απολυμένων συναδέλφων, τη μάχη ενάντια στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει η εργοδοσία (εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, περικοπές μισθών), αποτελεί χτύπημα σε όλους τους εργαζόμενους, στους συλλογικούς αγώνες και στα σωματεία.

Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η (συγ)κυβέρνηση που με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού προχωρά σε άνευ όρων καταστολή των εργαζόμενων που αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι η ίδια κυβέρνηση και η ίδια πολιτική - ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις εντολές της τρόικα και των εργοδοτών - που «διατάσσει» το πάγωμα των δαπανών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (και μαζί και την πληρωμή των δεδουλευμένων μας), που επιδιώκει να διαλύσει την παιδεία, που διαλύει το εθνικό σύστημα υγείας, που εδώ και δύο χρόνια έχει φέρει την κοινωνία σε αδιέξοδο.


Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των απεργών χαλυβουργών και του σωματείου τους που με νέα απόφαση συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Ο εργασιακός μεσαίωνας που προωθούν μόνο με συλλογικούς αγώνες μπορεί να απαντηθεί, μόνο με μαχητικούς αγώνες από τους συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων και σε ρήξη με τον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.


Η καταστολή και η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Νίκη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου