Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κώστας Πελετίδης: "Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάδειξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δημοτική Αρχή"




Πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές με κύριο ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Κώστα Παπαδάκη. Στο πλαίσιο αυτής, χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων με την Λαϊκή Συσπείρωση που έλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων κατά τη διεξαγωγή του α' γύρου των δημοτικών εκλογών. Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

"Αγαπητές φίλες και φίλοι,


Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι εκλογές του β’ γύρου και των ευρωεκλογών. Το ψηφοδέλτιό μας πήρε την α’ θέση, ευχαριστούμε όλους  που συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας ψήφισαν. Καλούμε τον πατραϊκό λαό με την ίδια αυτοπεποίθηση και πείσμα, με ενθουσιασμό, τις λίγες μέρες που μας απέμειναν να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δημοτική Αρχή.


Φίλες και φίλοι,

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» χρόνια τώρα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε θέση σ’ όλα τα προβλήματα του πατραϊκού λαού, διάλεξε μετερίζι, δεν είναι γενικά και αόριστα με την Πάτρα είναι με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, με τους νέους και τις νέες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και από τη Δευτέρα. Για μας όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς ανέργους, χωρίς φτώχεια, χωρίς ανασφάλιστους, με τη νεολαία μας να οικοδομεί τη ζωή της όπως το θέλει και το δικαιούται, χωρίς εξαρτήσεις από ναρκωτικά.

Έχουμε προτάσεις από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο πρόβλημα της ζωής και της λειτουργίας της πόλης μας. Δεν παραμυθιάζουμε τον πατραϊκό λαό ότι μέσα σε συνθήκες σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος εμείς θα κάνουμε μια νησίδα παραδείσου στην Πάτρα. Μπορούμε όμως να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα σους αγωνιζόμενους, στις λαϊκές επιτροπές, στα συνδικάτα , στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε τους κυβερνώντες που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούται ο πατραϊκός λαός, όπως παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, πλατείες, γήπεδα, αποχέτευση, δρόμους, διαχείριση σκουπιδιών χωρίς επιπλέον χαράτσια, να μην πουν λαϊκά στρώματα το νερό – νεράκι.

Την Κυριακή ψηφίζουμε, απ’ αυτή την ψήφο κρίνεται η επόμενη μέρα. Τι θα έχουμε;

Λαό στριμωγμένο και εγκλωβισμένο ή πιο αποφασισμένο να κάνει το αποφασιστικό βήμα της χειραφέτησης, να περάσει στην αντεπίθεση, να οργανώσει την πάλη του, αποκρούοντας την αντιλαϊκή πολιτική αλλά και αυτούς που τροφοδοτούν τον λαό με αυταπάτες, με κάλπικες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, μόνο ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων, θα φέρει την ελπίδα και την προοπτική.


Φίλες και φίλοι,

Γιατί χρειάζεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο της Πάτρας; Κάποιοι ενοχλούνται επειδή με σαφήνεια λέμε ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μέσω του Καλλικράτη για να μην έχεις ελευθερία επιλογών, να είναι ο Δήμος μια κρατική υπηρεσία. Ενοχλούνται επειδή λέμε ότι δεν καλλιεργούμε αυταπάτες, δεν κάνουμε εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.

Με σαφήνεια τοποθετηθήκαμε και το ξαναλέμε, οι βασικοί άξονες που θα κινηθούμε είναι:

                1ον Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν, πόλεμο με τα συμφέροντα που ωφελούνται από αυτήν την πολιτική, αποκάλυψή τους.
                2ον Απειθαρχία στον Καλλικράτη
                3ον Ανακούφιση του λαού

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ανάσα για το λαό, εφιάλτης για τα συμφέροντα. Στόχος μας η ανακούφιση από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Αλλάζουν οι προτεραιότητες

Όχι Ανάπλαση που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αλλά μέτρα βελτίωσης της ποιότητας, των συνθηκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Αναβάθμιση των υποβαθμισμένων γειτονιών, να σταματήσουν οι λαϊκές συνοικίες να είναι ησυχαστήρια.


Φίλες και Φίλοι,

Ο κ. Χριστόπουλος σέρβιρε το δίλλημα : Πάτρα η Κόμμα, ένα δίλλημα ψεύτικο και αποπροσανατολιστικό.

Για ποια Πάτρα μιλάει ο κ. Χριστόπουλος; Μιλάει για την Πάτρα λάφυρο, την Πάτρα που κάποιοι ονειρεύονται να κάνουν μπίζνες, μια Πάτρα ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των συμφερόντων. Τι διαφορετικό γνωρίσατε μέχρι σήμερα;

Εμείς όταν μιλούμε για την Πάτρα εννοούμε την Πάτρα των ηρωικών και αγωνιστικών παραδόσεων, των φτωχογειτονιών, των εργαζομένων και των ανέργων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται, των νέων ζευγαριών.

Τα πραγματικά ερωτήματα είναι :

Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή
Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο κ. Χριστόπουλος λέει να ξεχάσουμε τον πλούτο που συγκεντρώθηκε μέσω άγριας φορολογίας και πολυπληθών χαρατσιών στα ταμεία του κράτους και να τα κάνουν καλό της ψυχής τους οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές. Για την λειτουργία της πόλης πρέπει να βρούμε καινοτόμες ιδέες και οράματα και αν αυτά δεν φτάνουν, συνέχιση του χαρατσώματος σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς λέμε, δικαιούμαστε αυτά που συγκεντρώθηκαν, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους αφήσουμε να τα κάνουν καλό της ψυχής τους μια χούφτα συμφερόντων. Πρέπει να επανέλθουν για τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. Αν για αυτούς τα παιδιά μας είναι κόστος, για μας είναι μοναδική αξία και πρέπει να έχουν αυτά που δικαιούνται, τα πάντα.

Διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να μας ‘‘στριμώξουν’’ με το θέμα των στηρίξεων στο β’ γύρο.

Τι είπαμε εμείς, όχι τώρα, εδώ και καιρό, πεντακάθαρα; Έχουμε πολιτικές διαφορές, αυτές υπήρχαν πριν, υπάρχουν και μετά τις ευρωεκλογές. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε δημόσια πριν τις εκλογές και δεν κάνουμε συναντήσεις και παζαρέματα μετά τις εκλογές.

Εμείς δεν είμαστε ΙΑΝΟΙ  με δύο πρόσωπα , τίμια λέμε τα πιστεύω μας, δεν κρυβόμαστε, δεν θα αμβλύνουμε την κριτική μας.

Είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος αυτοί που επέλεξαν να στηρίζουν την Ε.Ε., να προθυμοποιούνται να διαχειριστούν τα συμφέροντα των αφεντικών, αυτή η πολιτική τους είναι εμπόδιο στην ανασύνταξη του κινήματος , αυτό θα το πληρώσουμε σ’ όλα τα επίπεδα.
Μας στηρίζει λέει και το ΕΑΜ, που ρίχνει ατελείωτη χολή στο κόμμα που στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ, αυτό μπορεί και να το συγχωρέσει κανείς, χρόνια τώρα αυτό κάνουν, αλλά να στρατεύεσαι συνεχώς υπηρετώντας πότε το ΠΑΣΟΚ και πότε το ΣΥΡΙΖΑ; Τι απέδειξε η ζωή; Ο λαός ωφελήθηκε;

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το σύστημα στις κρίσιμες στιγμές δέστε πως χρησιμοποιεί και την εγκληματική, φασιστική οργάνωση της Χ.Α. την αμολούν να δώσει υποστήριξη στους Χριστόπουλο, Κατσανιώτη, την μαζεύουν μετά γιατί είδαν ότι δεν συμφέρει. Τους γνωρίζουμε, υπηρέτες των εφοπλιστών είναι οι ελληναράδες. ΚΙΧ δεν θα   ακουστεί γιατί οι πρώτοι σε δύναμη στις θάλασσες εφοπλιστές δεν έχουν έλληνες εργαζόμενους αλλά σύγχρονους δούλους. Εκεί τα μπράτσα γίνονται φουστίτσες.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Εμείς από την αρχή καλέσαμε τον πατραϊκό λαό, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα βρισκόταν, να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, να μην χωριζόμαστε, εγώ είμαι εδώ, εσύ εκεί, οι παππούδες μας ήταν σε αντίθετα στρατόπεδα. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι ενωνόμαστε με βάση τα κοινά ,μας συμφέροντα, προσδιορίζουμε τον αντίπαλο μας που είναι το κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα. Μ’ αυτούς θα τα βάλουμε για να λυθούν τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας.

Δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην πόλη μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν.

Λέμε να γίνει ένα βήμα πιο ολοκληρωμένο, να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δεν θέλουμε μεγάλα ποσοστά για λόγους εγωισμού, γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, να έχουμε διαφορές, η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι λευκή επιταγή , είναι όμως αυτή τη στιγμή εργαλείο στα χέρια του λαού, δείχνουμε με καθαρό τρόπο ότι δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος της υποταγής στα αφεντικά, στην ΕΕ, υπάρχει κι άλλος δρόμος λαϊκός, στέλνουμε μήνυμα που είναι μεταδοτικό και για τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, βοηθά την ανασύνταξη του κινήματος. Για να πάμε μπροστά στο Δήμο θα είναι ουσιαστική βοήθεια και εγγύηση ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Φίλες και Φίλοι,

Λύσσαξαν τα συμφέροντα. Παραποιούν τις θέσεις μας, ειρωνεύονται, δείχνουν το πρόσωπο του θηρίου που βλέπει να του αφαιρούν το θήραμα. Εμείς συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα. Η αλήθεια θα προχωρήσει, τα ψέματά τους, όσο και αν τα φτιασιδώνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια."   



www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου