Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Υπάρχει και «καλή Χρυσή Αυγή»: Αυτή των Μπαλτάκου-Φράγκου-Φαραντάτου-ΛΑΟΣ-Κασιδιάρη



Το νέο μόρφωμα, «Δεξιά της Ακροδεξιάς του Σαμαρά» μαζεύει δυνάμεις και καιροφυλακτεί…

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

Κανένας φυσικά δεν πιστεύει ότι έκλεισαν οι διαδρομές μεταξύ της Σαμαρικής ΝΔ που κυριαρχείται από το ΔΙΚΤΟ 21 των Λαζαρίδη-Φαήλου Κρανιδιώτη κλπ. με τη δολοφονική συμμορία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Όταν μάλιστα αυτές δεν είναι υπόγειες, αλλά οδηγούν στο Κοινοβούλιο και  εμπεριέχουν επαναλαμβανόμενα ραντεβού του Μπαλτάκου,  πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και του κεντρικού στελέχους των Ναζί, Ηλία Κασιδιάρη, για πολλούς επόμενο ηγέτη της ναζιστικής συμμορίας [ενώ η Όλγα Τρέμη μας δηλώνει από το MEGάλο κανάλι ότι «άλλο Κασιδιάρης άλλο Χρυσή Αυγή»].

Η κυβέρνηση λοιπόν δείχνει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για αυτό και μεταφέρει την κοινοβουλευτική συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την σχέση κυβέρνησης-ΝΑΖΙ μετά τις εκλογές, ενώ παράλληλα, διαμέσου της διατεταγμένης απαγόρευσης εκ μέρους της αστικής δικαιοσύνης, εμποδίζει την αποκάλυψη και των υπόλοιπων καταγεγραμμένων συνομιλιών Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι ακόμη πιο σοβαρά,
καθώς από ποικίλες πηγές τονίζεται ότι η συνδιαλλαγή κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα της ΝΔ, με τον Κασιδιάρη συνεχίζεται. Και ο Μπαλτάκος εμπλέκεται και πάλι. Αξίζει επομένως να επισημάνουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις του υποψήφιου δημάρχου Ν.Κακλαμάνη. Την απορία του για το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε για κασέτες που είχε στην κατοχή του και ξαφνικά σιώπησε, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηλία, πού είναι οι κασέτες;». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα επικρότησε τις κινήσεις της δικαιοσύνης στο θέμα των διώξεων των στελεχών της Χ.Α. «και ξαφνικά ακούω τον πρωθυπουργό να λέει ότι δεν είναι κατά της απαγόρευσης του κόμματος».

Στο ίδιο ζήτημα είχε τοποθετηθεί με σημείωμα του στο TVXS.GR ο Στ.Κούλογλου τονίζοντας:

Μετά την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης και έμπιστο του Α. Σαμαρά που είχε μαγνητοσκοπήσει, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής απείλησε με νέες κασέτες - βόμβες την κυβέρνηση. Στις συνεντεύξεις του αμέσως μετά το σκάνδαλο, ο κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε πράγματι ότι είχε και άλλες εμπιστευτικές συνομιλίες με τους νεοναζί. Τι άραγε να περιείχαν οι κασέτες; Στην αγόρευση του στη Βουλή εκείνες τις μέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης είπε σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά:

«Ο κ. Μπαλτάκος είχε καθημερινές επαφές με Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στο γραφείο του στη Βουλή αλλά και αλλού, και εκβίαζε τη Χρυσή Αυγή με προφυλακίσεις. Τους είχε πει: «Ελάτε να τα βρούμε, γιατί θα προφυλακίσω και τους υπόλοιπους, εκτός αν δεχθείτε να βοηθήσετε ώστε να μην έρθει πρώτη δύναμη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εφόσον βοηθήσετε, δεν θα προφυλακιστείτε οι υπόλοιποι και μετά τις εκλογές θα αποφυλακιστούν οι άλλοι...»

Τους είχε προτείνει ότι με κάποιο τέχνασμα δεν θα κατεβάσει η Χρυσή Αυγή στο νομό Αττικής, στην Α’ Αθηνών, στην Κορινθία και στη Μεσσηνία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, κ. Πρόεδρε, το γεγονός ότι ο πρώην Βουλευτής (Κορινθίας - ΣΣ) της Χρυσής Αυγής, κ. Ευστάθιος Μπούκουρας, δεν πήγε όπως οι άλλοι στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά τον πήγαν στο Ναύπλιο για να τον - θα μου επιτρέψετε τη λαϊκή έκφραση - ψήσουν, όπως και πράγματι έγινε».

Μετά από ένα μήνα, ο Σ. Παναγούλης ήδη επαληθεύθηκε: ο ανεξάρτητος πλέον Ε.Μπούκουρας πήγε στη Βουλή, έβαλε τα κλάματα δηλώνοντας ότι δεν είναι νεοναζί και εγκληματίας, με αποτέλεσμα στην Κόρινθο η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει κουτσουρεμένη. Δεν ξέρουμε φυσικά αν αληθεύει το σύνολο των πληροφοριών Παναγούλη, ιδίως για την... ανήθικη εκλογική πρόταση προς την Χρυσή Αυγή που θα αποτελούσε βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση.

Αυτά που γνωρίζουμε όμως, είναι ότι ο Κασιδιάρης είχε δημοσιοποιήσει την πρώτη κασέτα όταν η Βουλή συζητούσε την άρση της ασυλίας του, ανοίγοντας τον δρόμο για την προφυλάκιση του. Φαίνεται επίσης ότι η απειλή του έπιασε τόπο: όχι με ευθύνη των ανακριτών, οι φάκελοι της υπόθεσης άργησαν να φτάσουν στην Βουλή με αποτέλεσμα η απόφαση για την πιθανή προφυλάκιση Κασιδιάρη να μετατεθεί για μετά τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο «αντισυστημικός» Κασιδιάρης έχει κάνει γαργάρα τις κασέτες με τις αποκαλύψεις. Οι στενές σχέσεις Μπαλτάκου - Χρυσής Αυγής επίσης εξαφανίστηκαν από τον δημόσιο διάλογο λες και ο Μπαλτάκος δεν υπήρξε ποτέ, ενώ η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Είχε κασέτες ο Κασιδιάρης και γιατί εξαφανίστηκαν; Κανονικά, αν η Χρυσή Αυγή ήθελε να κερδίσει ψήφους από την ΝΔ, θα τις έδινε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες, αλλά την απάντηση θα μάθουμε πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές.

 Όμως η συνδιαλλαγή Μπαλτάκου-Κασιδιάρη επεκτείνεται καθώς ήδη αποκαλύπτεται μια έντονη δραστηριότητα στο χώρο της ακροδεξιάς  με στόχευση την ενσωμάτωση της «καλής Χρυσής Αυγής» σε νέο ακροδεξιό κόμμα. Την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός τέτοιου πόλου της ακροδεξιάς-συγκοινωνούν δοχείο με τη ΝΔ του Σαμαρά, είχε εξάλλου προτείνει ο μνημονιακότερος των μνημονιακών μεγαλοδημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, με ξεκάθαρο τρόπο:

“«Ξέρω ότι θα προκαλέσω και τους φίλους και τους εχθρούς αλλά το Μνημόνιο διαστρεβλώνει δυστυχώς την κρίση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται οι πολιτικοί. Διότι πρέπει να τοποθετηθούνε απέναντι στις πραγματικές τους ευθύνες κι όχι να πλέκουν είτε έναν μύθο για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Διότι σε τελευταία ανάλυση θα σας πω κάτι...» ξεκίνησε την τοποθέτησή του. «Κύριε Μηλιέ, θέλετε το ΚΚΕ» είπε απευθυνόμενος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «μάλιστα, ωραία, πάρτε το. Αλλά γιατί όχι μετά όμως μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην τη δεχτούμε να υποστηρίξει – όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως συνέβη χθες στη Νορβηγία – να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία. Άρα έχουμε μπροστά να ξάσουμε πολύ μαλλί» ανέφερε”. 

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Φυσικά το αστικό πολιτικό σύστημα, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη βαθιά κρίση του, ετοιμάζεται να απαντήσει στις ανάγκες της επόμενης μέρας. Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση ενός  σύγχρονου μπερλουσκονικού εγχειρήματος, αυτό του Μώραλη, δηλαδή των Μαρινάκη-Κόκκαλη στον Πειραιά και του Μπέου στο Βόλο. Με σημαία τον νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό και τον πατερναλισμό απέναντι στα τμήματα της τάξης που έχουν χτυπηθεί άσχημα, επιχειρείται με την ανοχή Σαμαρά-Βενιζέλου, η συμμαχία αδίστακτων αστών πολιτικών (Βαρβιτσιώτης, Αρβανιτόπουλος, Αγριπίδης, Λοβέρδος κλπ)-των δυναμικότερων τμημάτων του κεφαλαίου-της Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας που δρα επιχειρείν, εισπράττει ευρωπαϊκά κονδύλια και θέλει πολιτική αναβάθμιση. Η υπόγεια οικονομική και πολιτική στήριξη στους Ναζί, τείνει να αντικατασταθεί με την ενσωμάτωση τους με εξαγορά, τάζοντας θέσεις εργασίας από τη δημιουργία της Σιγκαπούρης της Μεσογείου, αλλά και σε θέσεις εντός του ιστορικού σωματείου ή των ομίλων. Αποκτώντας οι ίδιοι ισχυρότερο ειδικό βάρος στην σύγκρουση τους με ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Χρησιμοποιώντας τους ΝΑΖΙ επίσης ως Μαύρα Τάγματα Εφόδου ενάντια σε όποιον εναντιώνεται στα αμφίδρομα οικονομικά και πολιτικά τους σχέδια. Είναι χαρακτηριστικά τα επεισόδια τραμπουκισμού στις εκλογές της 18ης Μαΐου, η επίθεση ενάντια στα σωματεία των ναυτεργατών και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Από την άλλη μεριά, αυτό της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας,  βρίσκονται τα πειράματα των 58, της ΕΛΙΑΣ, και το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ στη δεξιά ήδη σημειώνεται η πρόταση της «ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» τους Σαμαρά και τα σχέδια του Μπαλτάκου. Σε κάθε περίπτωση, και με κάθε εκδοχή αστικής πολιτικής εκπροσώπησης,  η αστική τάξη ξεκαθαρίζει την ανυποχώρητη υποστήριξη στη Μνημονιακή πολιτική και στην υπεράσπιση της τεράστιας ανατροπής ισχύος υπέρ του κεφαλαίου που προκλήθηκε (νέες εργασιακές σχέσεις, ανεργία, περικοπές, ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού και τμήματος της δημόσιας περιουσίας που μπορεί να αποφέρει κέρδη). Αυτή εξάλλου θεωρείται η σύγχρονη βάση εφόρμησης για την εκτίναξη των κερδών τους.

Αν επομένως η Χρυσή Αυγή θεωρήθηκε απαραίτητη από το σύστημα εξουσίας για να ψηφιστούν και περάσουν τα μνημονιακά μέτρα από το 2011 έως σήμερα, τώρα, είτε ως «σοβαρή Χρυσή Αυγή», είτε ως τάγματα θανάτου των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καλείται να τα εφαρμόσει και υπερασπίσει απέναντι στο βασικό αντίπαλο, τον κόσμο της  εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα.

Όλα αυτά σημειώνονται σε ένα τοπίο έντασης του εκφασισμού κάθε πτυχής της δημόσιας ζωής, που ενισχύουν οι οδυνηρές συνέπειες των Μνημονίων και της άγριας ταξικής πολιτικής, με δραματικότερο για εμάς τον ανταγωνισμό μεταξύ των ιδίων των εργαζομένων. Παράλληλα, ζώντας τον τεράστιο κοινωνικό-πολιτικό διχασμό όπως αποτυπώνεται στην εκλογική αναμέτρηση στη Χαλκιδική, αλλά και με τη βροντή που στέλνουν τα Σφακιά, εκφράζοντας  με την αγωνία των Κρητικών για τα χημικά της Συρίας. Χωρίς να ξεχνούμε την νίκη του κινήματος στην Κερατέα, αλλά και τον υπερήφανο-ανυποχώρητο αγώνα των καθαριστριών. Και κυρίως, έχοντας πάντα κατά νου, την εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008, τις τεράστιες κοινωνικές συγκρούσεις της περιόδου 20011-2012, πραγματικό εφιάλτη της άρχουσας τάξης, αλλά και κάθε πολιτικού διαχειριστή.

Επειδή λοιπόν ο καθένας συνειδητοποιεί ότι ο κόσμος της εργασίας είναι Αναλώσιμος, ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν σε έναν ακόμη χειρότερο κόσμο και οι δικοί μας άνθρωποι προστίθενται καθημερινά στις λίστες του θανάτου, ως ένα ακόμη εργατικό ατύχημα και μια επιπλέον αυτοκτονία.

Για αυτό ακριβώς  η εργατική απάντηση που πρέπει να σταθεί απέναντι στη δουλοποίηση μας, στην κρατική τρομοκρατία,  στην καθεστωτική προπαγάνδα  του μίσους και του εθνικιστικού-ρατσιστικού παροξυσμού, πρέπει να είναι πιο μαχητική, πιο αποφασιστική, πιο ανατρεπτική, απελευθερωμένη πρώτα απ΄όλα από τον καθεστωτικό-κρατικό συνδικαλισμό.

Για αυτό λοιπόν δε πρέπει να ξεχνούμε ότι ο αστικός κόσμος με τις κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, με την συνδρομή της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, έχει διαμορφώσει στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού το κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης για την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας κατά της εργατικής τάξης, του εσωτερικού εχθρού! Τα δραματικά γεγονότα σε Βραζιλία-Ουκρανία με τη δράση Αστυνομίας-Στρατού-Ιδιωτικών Στρατών-ΝΑΖΙ αποκαλύπτουν ποιες μεθόδους και ποιες συμμαχίες είναι πλέον  αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν οι αστικές τάξεις και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Όπως λέει ο Κραουνάκης «το παιχνίδι γίνεται πιο σκληρό αλλά και πιο καθαρό»!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΧΕΔΙΟ

Φυσικά, αν αυτό το σχέδιο συμπεριελάμβανε μόνο τους Μπαλτάκο και ένα τμήμα της Χρυσής Αυγής, θα καιγόταν γρήγορα. Ένα εγχείρημα επομένως που θέλει να τοποθετηθεί «δεξιά της Ακροδεξιάς του Σαμαρά», να μαζέψει το δυσαρεστημένο-κατεστραμμένο μικροαστό και τα προλεταριακά στρώματα, τους στρατιωτικούς και τμήματα της κρατικής γραφειοκρατίας, να δώσει ενέσεις εθνικιστικού παροξυσμού προβάλλοντας τον «Εξ Ανατολάς Κίνδυνο», με ολίγη από εκφοβισμό απόσχισης της Θράκης και πολύ από νέα Μεγάλη Ιδέα-ΑΟΖ και έλεγχος ενεργειακών κοιτασμάτων Ανατολικής Μεσογείου, διατηρώντας ακμαίο τον ρατσισμό, προσανατολίζεται:

Στην επανένωση της δεξιάς. «Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά», είπε ο κ. Μπαλτάκος. «Η ισχύς εν τη ενώσει». Αθροίζοντας ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012, συμπεραίνει: «Φτάνουν το 46%. Αν ενωθούμε, θα κυβερνάμε για 50 χρόνια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά» («Real News», 13.4.2014). Σε άλλα μέσα ο κ. Μπαλτάκος θα παραδεχτεί ότι σχεδιάζει τη δημιουργία νέου κόμματος για να προσελκύσει τους «εγκλωβισμένους» ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποκαλύπτει «ο ΙΟΣ» σε πρόσφατη ανάλυση του στην Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για γραμμή Καρατζαφέρη: ««Είναι αλήθεια ότι η απλοϊκή αυτή σκέψη του κ. Μπαλτάκου δεν είναι καθόλου πρωτότυπη. Την είχε διατυπώσει από το 1998 ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όταν ήταν ακόμα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρούσε το περιβόητο «άνοιγμα» προς την Ακροδεξιά. Ο Καρατζαφέρης εξηγούσε ότι «η Χρυσή Αυγή έχει πρωταγωνιστές του αγώνα και μπορεί, η Χρυσή Αυγή, με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει, όσο δεν μπορεί σήμερα δυστυχώς να κάνει η ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν έχει καμιά σύγκριση βεβαίως με την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ’80, την ΟΝΝΕΔ του Μιχαλολιάκου». Και σε μια δεύτερη δήλωση: «Αυτή τη στιγμή ενισχύουμε μία προσπάθεια. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα μπλοκ αντιαριστερό. Όλων των δυνάμεων. Οι Νεοδημοκράτες, η Πολιτική Άνοιξη, οι Χρυσαυγίτες, οι ΕΠΕΝίτες, όλοι».[…] Δεν ξεχνάμε ότι είχε υποδείξει τον Λουκά Παπαδήμο ως κατάλληλη λύση για πρωθυπουργό από τις αρχές του 2009, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, δυόμισι χρόνια πριν συγκροτηθεί η τρικομματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον γνωστό τραπεζίτη. Μια άλλη ανάγνωση αυτής της προφητικής δυνατότητας του κ. Καρατζαφέρη είναι βέβαια ότι έχει ανοιχτά τα αυτιά του και καθώς βρίσκεται στον περίγυρο της πολιτικής και οικονομικής ελίτ –και είναι επιπλέον και μαρτυριάρης– προλαβαίνει να αποκαλύψει κάποιες πίσω σκέψεις και σενάρια που άλλοι κρατούν για τον εαυτό τους.

Αλλά τι αποκαλύπτουν οι δηλώσεις Καρατζαφέρη; Όχι μόνο την προσδοκία να επανενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία οι εκπρόσωποι της Ακροδεξιάς που είχαν απομακρυνθεί στο πλαίσιο της πολιτικής του μεσαίου χώρου, αλλά και να αξιοποιηθεί η Χρυσή Αυγή. Για ποιο λόγο; Ο Καρατζαφέρης το λέει καθαρά. Όχι βέβαια για να μετακινηθούν οι ψηφοφόροι της προς τη Νέα Δημοκρατία, κάτι εντελώς αδιάφορο εφόσον τότε (το 1998) η ναζιστική οργάνωση είχε μηδαμινές εκλογικές επιδόσεις, αλλά για να κάνει αυτό για το οποίο είχε συγκροτηθεί η ΟΝΝΕΔ. Ο Καρατζαφέρης, μάλιστα εξηγεί ότι εννοεί την ΟΝΝΕΔ Μιχαλολιάκου, δηλαδή Αβέρωφ και Σαμαρά. Και ποιος ήταν αυτός ο ρόλος της παλιάς καλής ΟΝΝΕΔ; Μα να χτυπήσει με τραμπουκισμούς και βία το νεολαιίστικο αριστερό κίνημα, το οποίο ήταν ακόμα τότε ισχυρό. Εκείνη η ΟΝΝΕΔ ήταν μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της προδικτατορικής δικέφαλης νεολαίας της Δεξιάς, δηλαδή της ΕΡΕΝ-ΕΚΟΦ».

Πλήθος πληροφοριών αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται για σχέδιο επί χάρτου. Σε δημοσίευμα με τίτλο «ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΦΡΑΓΚΟ; ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΝΕΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ;», της Πέμπτης 8 Μαΐου 2014, στο onalert.gr, αναφέρεται το εξής:

«Πολιορκείται ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος για να εμπλακεί στην πολιτική. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι η πρόταση κρίνεται ενδιαφέρουσα από την πλευρά του στρατηγού που είναι έτοιμος να το συζητήσει. Πρόκειται για νέα πολιτική προσπάθεια η οποία θα κινηθεί πολιτικά στις παρυφές της ΝΔ . Στις δεξιές παρυφές εννοείται. Όπως μαθαίνουμε επίκειται ένα σημαντικό ραντεβού του στρατηγού Φράγκου με τον εμπνευστή της νέας πολιτικής προσπάθειας η οποία στοχεύει να είναι έτοιμη για τις εθνικές εκλογές, ακόμη κι αν αυτές γίνουν τον Ιούλιο. Το ραντεβού θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημέρα την Τρίτη . Σ΄ αυτό το ραντεβού -αν και πρώτο- θα κριθούν πολλά. Ο Φράγκος έχει κατά καιρούς δεχτεί κρούσεις για συμμετοχή του σε ψηφοδέλτια. Απέφυγε να δεχτεί αναμένοντας κάτι που εκείνος θεωρεί ότι είναι “στα μέτρα” του. Όσοι γνωρίζουν το σχεδιασμό της νέας πολιτικής προσπάθειας λένε ότι μάλλον αυτό που θα του προταθεί θα “του κάνει”. Πολύ σύντομα τα νεότερα...»

Στο ζήτημα επανέρχεται το armynews.gr, με ανάρτηση της 19ης Μαΐου «Το κόμμα Μπαλτάκου, οι ευρωεκλογές και οι στρατιωτικοί. Τι περιμένει». Αποκαλύπτεται επομένως ότι: «Το αποτέλεσμα της κάλπης και ειδικά της επόμενη Κυριακής αναμένει ο Μπαλτάκος για να προχωρήσει το νέο κόμμα. Επαφές έχουν γίνει και με στρατιωτικούς και αναμένονται κι άλλες . Το “χακί” θα είναι έντονο στον νέο σχηματισμό που θα έχει στόχο να “κουρσέψει” την Χρυσή Αυγή. Πρώτος στόχος όπως έχουμε ξαναγράψει είναι να συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος. Και βέβαια υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για το ενδεχόμενο να “ενσωματώσει” το νέο κόμμα και τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, το κόμμα που φτιάχτηκε κι έχει πάρα πολλούς απόστρατους. Ειδικά αν στις ευρωεκλογές δεν κατορθώσει να κάνει έστω αισθητή την παρουσία του. Γι΄ αυτό και αναμένει ο Μπαλτάκος και όποιοι τον στηρίζουν τις ευρωεκλογές την άλλη Κυριακή. Από τα ποσοστά που θα πάρει η Χρυσή Αυγή θα κριθεί πόσο επείγον είναι να “γεννηθεί” τώρα ή λίγο αργότερα το νέο κόμμα. Και από το ποσοστό του Συνδέσμου αν θα έχει μια ακόμη “πηγή” για να πάρει στελέχη που θα έχουν μια “πέραση” σε “ακροδεξιούληδες” πρώην νεοδημοκράτες».

Μάλιστα, το σχέδιο αυτό ήδη προσπαθεί να ρίξει γέφυρες. Σε κείμενο του ίδιου μέσου με τίτλο «“Στρατηγέ βιάστηκες” είπε στον Επιτήδειο πρώην αρχηγός που ετοιμάζεται για άλλο κόμμα», είναι εύκολο να καταλάβει κανείς σε ποιον πρώην ΑΓΕΣ αναφέρεται:  «“Στρατηγέ βιάστηκες”, είπε πρώην αρχηγός στον απόστρατο Επιτήδειο για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Ο απόστρατος αρχηγός που όλο και το ψάχνει να εμπλακεί στην πολιτική και όλο δεν του κάθεται, βρίσκεται σε συζητήσεις όπως λένε οι πληροφορίες για το νέο κόμμα που φέρεται ότι ετοιμάζει ο Μπαλτάκος μετά από τις ευρωεκλογές. Κόμμα που αν τελικά προκύψει θα κινηθεί στα δεξιά της δεξιάς της ΝΔ και θα φθάνει μέχρι την …αυλή της Χρυσής Αυγής. Γι΄ αυτό ο αρχηγός είπε στον Επιτήδειο ότι βιάστηκε. Ο αντιστράτηγος όμως δεν μπορούσε να περιμένει από τη μία και από την άλλη μόνο με τη ΧΑ έχει ελπίδες να εκλεγεί και να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό μισθολόγιο, όπως είχε συνηθίσει επί πολλά χρόνια . Όταν το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ τον είχε στείλει δυο φορές σε θέσεις εξωτερικού».

Η σχέση Φραγκούλη Φράγκου και Χρυσής Αυγής δε μπορεί να κρυφτεί με τίποτε. Σε ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ «Ο Φραγκούλης Φράγκος είχε σώσει από αποστρατεία τον Χρυσαυγίτη Υποστράτηγο Συναδινό!», την Κυριακή, 27 Απριλίου 2014, τονίζονταν το εξής:

«ανάρτηση του armynews.gr θέτει το ερώτημα «Ποιος είχε “σώσει” από αποστρατεία τον Συναδινό το 2010;» και απαντά: «Ο έτερος στρατηγός και Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, επίσης αξιωματικός ειδικών δυνάμεων. Ο Βενιζέλος είχε εισηγήσεις να αποστρατεύσει τον Συναδινό, αλλά ο Φράγκος που ήξερε τα κουμπιά του Μπένυ τον είχε πείσει να μην προχωρήσει στην αποστρατεία. Αν ήξερε τις πολιτικές του απόψεις; Μπορεί να μην δήλωνε “αίμα τιμή χρυσή αυγή” ο στρατηγός, αλλά άπαντες γνώριζαν ότι ήταν δεξιά της δεξιά …ω δεξιά».

Ο Φραγκούλης Φράγκος, που ολοένα εμπλέκεται σε σενάρια πολιτικής ενεργοποίησης σε εγχειρήματα του ακροδεξιού χώρου, είναι ο πολιτικός, που ως Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Πικραμένου το 2012, είχε προχωρήσει σε δημόσια χειραψία με το Φύρερ Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής,  πιστοποιώντας τη βαθιά εκτίμηση που του έχει ο ναζιστικός υπόκοσμος. Όμως ο Φραγκούλης Φράγκος «έχει δώσει και άλλη φορά χέρι» στην Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε ότι για τα εμετικά άσματα των ΟΥΚάδων του Λιμενικού σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου αθωώθηκαν ουσιαστικά στο Ναυτοδικείο, υπήρξε παρέμβαση ως μάρτυρα υπεράσπισης του Φραγκούλη Φράγκου, πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Πικραμένου, την ίδια ώρα που οι μάρτυρες κατηγορίας δέχονταν τους τραμπουκισμούς των "εφέδρων καταδρομέων", των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή της Αστυνομίας. Τέλος, ο Φραγκούλης Φράγκος επέκτεινε την λειτουργία των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων και την κοινή τους δράση με τον Στρατό, σε συνεννόηση βεβαίως με τους ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ».

Και ποιος βγήκε να υπερασπιστεί το Φραγκούλη Φράγκο, κάνοντας αισχρή επίθεση στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;

Μα ο φιλοναζιστικός «ΣΤΟΧΟΣ»!

Τι σημαίνει Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας; Μα φυσικά Φαραντάτος. Και την Ανοχή για δεκαετίες του κράτους και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια οικογένεια ακροδεξιών στρατιωτικών αποκαλύπτει το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Σταγονίδια από σόι» στον Στρατό:

«Σε υποστράτηγο προήχθη ο Παναγιώτης Φαραντάτος (διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ»), που ως νεαρός εύελπις είχε ξυλοκοπήσει συνάδελφό του επειδή ήταν κομμουνιστής. Περίπου τριάντα χρόνια αργότερα ο γιος του, Χρήστος Φαραντάτος, ως αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου διέταξε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της Χούντας, αφού προηγουμένως απομάκρυνε όλους τους αλλοδαπούς σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων. 

"Σταγονίδια από σόι" έγραφαν τα δημοσιεύματα της εποχής, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών και υπενθυμίζει πως "ο απόστρατος συνταγματάρχης Τάσος Φαραντάτος, θιασώτης και αυτός χουντικών ιδεών, αδελφός του Παναγιώτη και θείος του Χρήστου για την υπόθεση του ανιψιού του είχε δηλώσει: «Είμαστε άνθρωποι από ανοξείδωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας. Συνιστώ στους καχεκτικούς δημοσιογράφους να μη μας πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμά μας είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαριάς μορφής πνευμονία».  Ο απόστρατος Τάσος Φαραντάτος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΚΙΣ (Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών), η οποία υποστήριξε πρόσφατη ανακοίνωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων περί «παραιτήσεως της κυβέρνησης και συγκρότησης κυβέρνησης με εγγυητή τον Στρατό». Η σάγκα των Φαραντάτων επανήλθε στο προσκήνιο φέτος με την υποψηφιότητα του φιλοχουντικού παππού Χρήστου Φαραντάτου για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού". 

Το 1982, 28 Οκτωβρίου, ο νεαρός τότε εύελπις και αρχηγός της τάξης των τελειόφοιτων της σχολής Ευελπίδων Παναγιώτης Φαραντάτος είχε διατάξει συνάδελφό του να γονατίσει και να φωνάξει "Κάτω ο Κουμμουνισμός" καθώς κάποιοι του κάρφωσαν πως ο εν λόγω εύελπις, Γιώργος Παπαϊορδανίδης, συμμετείχε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ήταν η εποχή που η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ως προϋπόθεση εισόδου στις στρατιωτικές σχολές. Ο πρωτοετής Γιώργος Παπαϊορδανίδης αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή. Ο Παναγιώτης Φαραντάτος μαζί με ακόμη οκτώ ακροδεξιούς επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον Παπαϊορδανίδης με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η υπόθεση προκάλεσε πολιτικό ζήτημα, με τον τότε αρχηγό της Ν.Δ. Ευάγγελο Αβέρωφ να κατηγορεί την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου ότι «υπέχει ευθύνες για την ανοχή την οποία επιδεικνύει στις προσπάθειες του ΚΚΕ να αλώσει τις ένοπλες δυνάμεις» και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τη «νέα ΕΣΑ», υπενθυμίζει η Εφημερίδα των Συντακτών. Όμως, το πειθαρχικό της Ευελπίδων θεώρησε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος αποβολής των 9 βασανιστών, ο Π. Φαραντάτος τιμωρήθηκε με 40 μέρες φυλακή κι οι άλλοι 8-30 ημέρες. "Το παράδοξο", σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, είναι πως τιμωρήθηκε και ο παθών με 24 ημέρες φυλακή γιατί «κάθισε να φάει ξύλο» και εξέθεσε σε βέβηλα το άβατο της Σχολής. Σε αντίθεση με τους εννέα δράστες που συνέχισαν τη καριέρα τους στο στρατό και αναρριχήθηκαν στην ιεραρχία, ο  Παπαϊορδανίδης εγκατέλειψε τις ένοπλες δυνάμεις».

Τέλος, υπάρχει σχέση μεταξύ Χρυσής Αυγής-ΑΚΙΣ-Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας; 

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αρχίζει τις συλλήψεις των στελεχών της δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας επέλεξε να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά δημοσιογράφων και πολιτικών κάνοντας λόγο για «"δημοκράτορες" που ζητούν τον αφανισμό ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, που το ψήφισαν 400 χιλιάδες Έλληνες»!

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η Ναζιστική ή μη ακροδεξιά αποτελεί τμήμα του βαθέως κράτους, συνιστώσα του αστικού συστήματος εξουσίας, παράμετρος της μνημονιακής ταξικής πολιτικής και της ανασυγκρότησης του οικονομικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό και ναζισμό δε μπορεί να αυτονομηθεί από τον αγώνα για την ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και δε μπορεί παρά να διεξαχθεί από ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα. Είναι πάλη ενάντια στα Μνημόνια, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, την αστική πολιτική, τις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά συμφέροντα που εκπροσωπεί και προπαγανδίζονται ως εθνικά.

Δε μπορεί επομένως να υπάρξει αποτελεσματικός αντιφασιστικός αγώνας από κανένα άθροισμα των δημοκρατικών δυνάμεων, από κανένα δημοκρατικό τόξο.

Η Αντιφασιστική Πάλη είναι πάλη ενάντια στη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, την «εθνική ανάπτυξη» των κερδών τους, είναι πάλη ταξική.


Η αντιφασιστική πάλη είναι αντικυβερνητική-αντικρατική-αντικαπιταλιστική-επαναστατική.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου