Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ



Image
Γιατί τους στηρίζει η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια που διεκδικεί ρόλο κηδεμόνα των Ενόπλων Δυνάμεων;
Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε στην εκπομπή Live U στο Star, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος:  «Εγώ και αρκετοί άλλοι ετοιμάζουμε ένα νέο κόμμα. Υπάρχει μία τάση στον ευρύτερο χώρο μας, που είναι ο κεντροδεξιός και δεξιός χώρος, η οποία τάση λέει ότι υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα στη ΝΔ, η οποία έχει πλέον πιο κεντρώα πολιτική και στα άλλα κόμματα της δεξιάς. Το κενό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα αμιγώς δεξιό κόμμα. Γίνονται λοιπόν αρκετές συζητήσεις, ανιχνευτικές και άλλες πιο προχωρημένες για την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου δεξιού κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την παράδοσή μας, με την ορθοδοξία φυσικά και με τον χώρο των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων γενικότερα. Τέτοιες συζητήσεις γίνονται και είναι πολύ προχωρημένες», αποκάλυψε ο κ. Μπαλτάκος στο star, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη!

Η καλή Χρυσή Αυγή λοιπόν του Μπαλτάκου, που κινείται σε πλήρη συνεννόηση με την ακροδεξιά ΝΔ όχι μόνο προβλήθηκε ως το κόμμα τους αντιδραστικού θέσφατου «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», αλλά ήρθε γρήγορα να αποκαλύψει ότι αφενός θα λειτουργήσει ως μαξιλαράκι και χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων φασισταριών της ΝΔ, αφετέρου θα διαμορφώσει έναν ακραία συντηρητικό πολιτικό χώρο με επιδίωξη την ακόμη πιο αντιδραστική μετατόπιση του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Είναι ενδεικτικό σε ποιους απευθύνεται. Μπάτσοι, Στρατιωτικοί, Ιεράρχες που έπαιξαν και παίζουν ρόλο είτε με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, είτε με την πολιτική τους παρέμβαση εκφράζοντας ένα προκλητικό και εξίσου επικίνδυνο λαϊκίστικο, ρατσιστικό, εκφασισμένο λόγο και πράξη. Βάζοντας κάτω από το χαλάκι τη διαπλοκή και συνεργασία τους με την Χρυσή Αυγή, αποκρύπτοντας τη διείσδυση των ναζιστικών αντιλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας –χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ρόλος της οικογένειας Φαραντάτου στην Σχολή Ευελπίδων. Άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο πριν και μετά τα Μνημόνια στη διαπλοκή και διαφθορά στις Ένοπλες Δυνάμεις –ενδεικτικά αναφέρουμε τις αποκαλύψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, την συμβολή τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο «στον πόλεμο κατά των μεταναστών» και συνολικά κατά του εργαζόμενου λαού μας, που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή. Ιεράρχες που κήρυξαν και κηρύττουν το μίσος, αγκάλιασαν τους Ναζί και φυσικά εξασφάλισαν το Αφορολόγητο της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ουσιαστικά το κόμμα «ΡΙΖΕΣ» είναι το κόμμα του επικίνδυνου και εξίσου σκοτεινού κόσμου του «Βαθέως Κράτους»!
Ποιοι στρατιωτικοί πήγαν με τον Μπαλτάκο στις ΡΙΖΕΣ - Όλα τα ονόματα
Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ενώ ο πρώην ΑΓΕΣ-ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Πικραμένου, Φραγκούλης Φράγκος, κρατά στάση αναμονής, το νέο αντιδραστικό μόρφωμα ρουφά το κόμμα  των Στρατιωτικών.  Οκτώ από τα 12 μέλη της ηγετικής ομάδας του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού (ΡΙΖΕΣ) του νέου κόμματος που δημιουργήθηκε από την προσπάθεια του Τάκη Μπαλτάκου είναι αξιωματικοί απόστρατοι των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ποιοι είναι:
•Σπύρος Ασημακόπουλος υποστράτηγος ε.α ΕΛΑΣ ,πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών
•Παναγιώτης Ευσταθίου αντιναύαρχος ε.α ΠΝ Επίτιμος Αρχηγός Στόλου
•Θεόδωρος Ρεντζεπέρης αντιναύαρχος ε.α ΛΣ Επίτιμος Αρχηγός ΛΣ
•Βασίλης Ροζής υποστράτηγος ε.α
•Αθανάσιος Σαντίκος αντιπτέραρχος ε.α
•Νίκος Ταμουρίδης αντιστράτηγος ε.α Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
•Αναστάσιος Φαραντάτος συναταγματάρχης ε.α πρώην αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
•Χρήστος Χρηστίδης αντισυνταγματάρχης ε.α πρώην πρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
Όπως επισημαίνουν αναλυτές ο Τάκης Μπαλτάκος δεν είχε κρύψει ότι ήθελε να στηρίξει την νέα κομματική προσπάθεια στις ΕΔ που εκπροσωπούνται με τους οκτώ απόστρατους. Οι πιο έμπειροι πολιτικά είναι οι Χρηστίδης και Φαραντάτος οι οποίοι πέρασαν από τον ΣΕΕ. Τους οκτώ συμπληρώνουν οι Μπαλτάκος, Καπερνάρος δικηγόροι και οι δύο ο Γιώργος Κανελλόπουλος πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και ο Δημήτρης Νατσιός δάσκαλος θεολόγος.
Η υποκρισία χτυπά κόκκινο αν αναλογιστεί κανείς ότιΝΔ-ΠΑΣΟ Κ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έπαιξαν και παίζουν επαίσχυντο ρόλο χειραγώγησης και κομματικού ελέγχου των σώματος των Στρατιωτικών. Καθόρισαν μεταθέσεις, εξέλιξη, καριέρα. Συνεργάστηκαν με  το χουντικό και αποκρουστικό ακροδεξιό κατεστημένο των Ενώσεων Αποστράτων. Τους κατέβασαν στα ψηφοδέλτια εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών.
Αλλά καταγγέλλουν τον κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διώκουν κάθε φωνή, όπως αυτή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που ξεσκεπάζει την αντίδραση, τον σκοταδισμό και την πολεμοκαπηλεία που καλύπτουν με τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια τους.  Το αντιδραστικό και μισαλλόδοξο πολιτικό τους πρόγραμμα, με μπόλικες εθνικιστικές και ρατσιστικές αιχμές, ξεχνά επίσης τον ρόλο που έπαιξαν και οι ίδιοι στην χρεωκοπία που φόρτωσαν στον εργαζόμενο λαό μας και τον σχεδιασμό-εφαρμογή των Μνημονίων.  Τη Διαπλοκή τους με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αρχές του νέου κόμματος; •Να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα εθνικά θέματα •Να διακοπεί κάθε σχέση κυριαρχικής εξάρτησης με τους ξένους δανειστές •Να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο και να ανασταλεί η αποπληρωμή του μέχρι να επιτευχθούν αναπτυξιακοί ρυθμοί •Να διακοπεί η απάνθρωπη και εκδικητική φορολόγηση του λαού •Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνετέλεσαν στην οικονομική καταστροφή  •Να αντιμετωπιστεί δραστικά η λαθρομετανάστευση •Να δοθεί προτεραιότητα στο δημογραφικό πρόβλημα •Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη •Να αποκατασταθούν το ηθικό, το κύρος και η επάρκεια σε σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις αντίθετες επιταγές της τρόϊκας •Να καταργηθούν οι ασύμβατες προς τις παραδόσεις μας διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.
Είναι σίγουρο ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων, όπου το αστικό κατεστημένο θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την κυβερνητική διαχείριση και τα συμφέροντα του. Καθοριστικό επομένως κρίνεται η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνιστικού και αντικαπιταλιστικού ρεύματος, πραγματική απειλή για την αστική τάξη, που θα πετάξει στην άκρη τα στημένα διλήμματα και καλέσματα «εθνικής ενότητας-συνεννόησης» και θα προβάλλει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απαιτώντας την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής τη τα Μνημόνια, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Της ανατροπής του ίδιου του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού καπιταλιστικού συστήματος που επιβάλλει παγκόσμια τη δουλοποίηση της εργατικής τάξης.
Ένα τέτοιο εργατικό κίνημα θα σαρώσει το αποκρουστικό και αντιδραστικό μόρφωμα των Μπαλτάκου-Σαμαρά, χυδαίο εχθρό των εργαζομένων και των κοινωνικών κινημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου