Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Στήνει το «ακροδεξιό» του κόμμα και ο Μπαλτάκος



Αναδιατάξεις σημειώνονται στα «δεξιά της δεξιάς», άλλο ένα πεδίο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Οπως ανακοίνωσε χτες στο «STAR», ο πρώην γγ της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκος (αποπέμφθηκε από τη θέση όταν δημοσιοποιήθηκαν επαφές του με χρυσαυγίτες), ιδρύει κόμμα με το όνομα «Ρίζες».

Το νέο κόμμα θα το φτιάξει, όπως δήλωσε, μαζί με τις Ενοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Εκκλησία. Κατονόμασε μάλιστα τους Χρ. Ζώη (πρώην ΝΔ) και Β. Καπερνάρο (πρώην ΑΝΕΛ) ως συμφωνούντες με την κίνηση αυτή. Πρόσθεσε ότι θα συνεργαζόταν με οποιονδήποτε έχει «πατριωτικές» και «εθνικές» θέσεις και ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ένα «δεξιό - σκέτο δεξιό, όχι κεντροδεξιό - κόμμα».
Υπερασπίστηκε τις επαφές του με τη ΧΑ ενώ προέβλεψε ότι αν σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές η ΝΔ χάσει με 10% διαφορά, θα υπάρξουν εσωκομματικές εξελίξεις. Πρόσθεσε ότι ο μόνος που θα μπορούσε να παίξει κάποιο ενοποιητικό ρόλο είναι ο Κ. Καραμανλής, αλλά, όπως εκτίμησε ο Μπαλτάκος, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει να ενεργοποιηθεί, «άρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο».
Ως προς τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, είπε ότι«καταλαβαινόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω». Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην απόφαση Μπαλτάκου να στήσει κόμμα έσπευσε να αναφερθεί ο επίσης πρώην της ΝΔ, Π. Ψωμιάδης, λέγοντας ότι «πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η προοπτική της επανένωσης όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάςμετά τις εθνικές εκλογές, κάτι που θεωρώ βέβαιο και δεδομένο»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου