Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, στις 18:00, στην Πατρα




ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Από 10/11/2014 ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθεί το πρόγραμμα της πανεπιστημιακής σχολής που πέρασε.


Οι αιτήσεις που έχει κάνει στο συμβούλιο της φυλακής –το οποίο αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό– είναι ακόμη αναπάντητες, ενώ ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν’ αποφασίσει πάνω στο ζήτημα, έστειλε έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται τελικά με δική του απόφαση.

Τις ίδιες απορριπτικές αιτήσεις δίνουν και στον Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος από τις 29/10/2014 ...έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών τις οποίες έπαιρνε κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.
Καταδικάζουμε την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, η οποία έχει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τυχόν θανατηφόρα επιδείνωση της υγείας του.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
συμμετοχή μέχρι στιγμής: 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΑΧΑΙΑΣ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΑΠ, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΦΣ Χημικού, Φυσικού



 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 18:00


1 σχόλιο:

  1. Και Όμως ΝΙΚΗΣΕ.../ Κάτι Τρέχει...

    Και Όμως Νίκησε.../ Κάτι Τρέχει.../ 10-12-2014 / της Ζιζού

    Νίκη !!!...Νίκη του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού (31 μέρες απεργίας) απέναντι στο κράτος. Με παλικαρίσια στάση - που θυμίζει αγωνιστές παλιότερων χρόνων -, με πάθος να παλέψει μέχρι τέλος για τις ιδέες του μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να είναι οι αγώνες μας απέναντι στο καπιταλιστικό κόσμο. Νίκη και στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που απλώθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια. Και όμως η νίκη δεν ήταν εύκολη και χωρίς θυσία...όμως ο ανυποχώρητος - αποφασιστικός αγώνας του ίδιου ήταν αναγκαίος και ρωμαλέος για να υποχωρήσει το κράτος. Η υποχώρηση της κυβέρνησης έστω και μετά τα παρακάλια της αντιπολίτευσης για να βρεθεί μια λύση,ακόμα και ο γνήσιος αστός πολιτικός Απ. Κακλαμάνης να δηλώνει "μην πάμε σε εκλογική περίοδο με νεκρό..." είναι μια νίκη του Ν. Ρωμανού και όλων των φυλακισμένων...

    Στην βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου έκανε ανάγνωση της νέας βελτιωμένης τροπολογίας που προβλέπει:

    -Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.
    -Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

    Μιλώντας sto kokkino ο Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως ο Νίκος Ρωμανός θα χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια και δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος
    Ο συνήγορος του 21χρονου ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του Νίκου Ρωμανου.
    Ακούστε τη δήλωση του Φραγκίσκου Ραγκούση:
    http://www.stokokkino.gr/mp3.php?id=podcast/ragkousis10-12-2014.MP3&w=460&h=23&a=0

    Ο Αγώνας Συνεχίζεται...

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

    http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή