Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προκήρυξη της πολιτικής πρωτοβουλίας Διεθνιστής


Αυτό το παραμύθι έχει μόνο δράκους. Πήραμε τη δόση, και μεγαλύτερη μάλιστα από αυτή που προβλεπόταν!

Από όλο το πακέτο, για το οποίο θα πρέπει να δίνεται έκθεση προσήλωσης στους στόχους που από κοινού συμφώνησαν Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-και η αντεργατική τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ένα ποσό του ύψους των 7 δις ευρώ, θα δοθεί άμεσα στον τακτικό προϋπολογισμό. Ποσό που πολύ πρόσφατα δεν επαρκούσε ούτε για το μισό προϋπολογισμό ενός μόνο υπουργείου για κοινωνική πολιτική. Τα υπόλοιπα θα πάνε στις τράπεζες για να ισοζυγίσουν τις χασούρες τους, και 11,5 δις θα πάνε κατευθείαν στους δανειστές.

Και όλο αυτό, που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκε σαν ευλογία, με την προϋπόθεση
πως θα περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της σφαγής εκατομμυρίων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, να διαλυθούν εντελώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (έτσι θα γίνει η αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας που λέει ο Σαμαράς). Και από δίπλα τα ρετάλια του ψευτοδημοκρατισμού και της δυσφήμησης οποιασδήποτε αριστερής λογικής, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να τονίζουν συνεχώς πως είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή. Σιωπή δηλαδή παντού, να περάσουν τα πάντα.

Αυτό το κύμα της επίθεσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον καθένα χωριστά. Δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα η άμυνα και η υπεράσπιση όποιων ιδιαίτερων ζητημάτων εργατικών χώρων, ή γειτονιών. Δεν έχει να κάνει με τους πετυχημένους ελιγμούς κάποιου δυνατού εργατικού σωματείου, ή μιας συνέλευσης γειτονιάς. Όλο αυτό το αντεργατικό οικοδόμημα, του ξεχερσώματος της ίδιας της έννοιας των εργατικών αναγκών, και όχι κάποιας ιδιαίτερης, απαιτεί την πάλη αυτή η κυβέρνηση να ανατραπεί από το εργατικό κίνημα, με την επαναστατική λύση του τσακίσματος όλου του πολιτικού συστήματος του κεφαλαίου, με το συντονισμό των αγώνων μας, την πάλη μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς να ορίζουμε και πάλι τα δικαιώματα μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που δε χωράνε στο καπιταλιστικό παρόν. Όχι με αυταπάτες για επιστροφή στο 2009, όχι με εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μέσα στην κρίση της, απειλεί ευθέως τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη. Η πάλη να διώξουμε από πάνω μας ότι έχει περάσει, και ότι σχεδιάζουν, είναι αξεδιάλυτα δεμένη με την πάλη για έξοδο από την Ε.Ε. Δυνάμεις που τώρα σπαταλιούνται, σε μέσα παραγωγής και εργατική δύναμη, με το σχεδιασμό από μια εργατική εξουσία, από την αυτοκυβέρνησή μας, είναι βέβαιο πως μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, όπως αναλογεί στις σύγχρονες εργατικές ανάγκες. Να απαντήσουμε από τη δική μας μεριά σε συλλογική άρνηση πληρωμών προς το κράτος και το κεφάλαιο, τώρα που αυτοί εντείνουν τη στάση πληρωμών στην υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία. Κηρύσσει στάση πληρωμών στο ίδιο το δικαίωμα μας για μια ζωή αξιοπρεπή. 

Να οργανώσουμε σε κάθε γειτονιά και πόλη της Ελλάδας, καταλήψεις και κινητοποιήσεις μπλοκαρίσματος της πολιτικής τους. Να οργανώσουμε από κοινού επιτροπές εργαζομένων στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, δένοντας το κεντρικό στόχο της ανατροπής της κυβέρνησης με τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, με την καθημερινή εργοδοτική τρομοκρατία. Για την επαναστατική έξοδο από την Ε.Ε., να ξαναβρεθούμε με τους εργαζόμενους της Ευρώπης μαζί, όχι με μεσάζοντα το ευρώ και τις ευρωπαϊκές λυκοσυμμαχίες, αλλά τα διεθνικά εργατικά συμφέροντα.

Να οργανώσουμε πλευρές της καθημερινής ζωής όπου άμεσα το κεφάλαιο και το κράτος την υπονομεύουν. Να παλέψουμε σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε συνάδελφο, για την προετοιμασία μιας γενικής πολιτικής απεργίας, με στόχο να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση, για να διευρύνουμε την πάλη για την ανάγκη της εργατικής αυτοκυβέρνησης και εξουσίας.

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ, μέσα σε αυτά τα καθήκοντα, όπως τα αντιλαμβανόμαστε, έχει πάρει τον τελευταίο μήνα πρωτοβουλία διαλόγου και δράσης με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις του αντικαπιταλιστικού χώρου. Προσπάθεια που από τη μεριά μας, θα επιδιωχθεί να φτάσει σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, εντάσσοντας μέσα στην γενική προσπάθεια επαναστατικής απάντησης στην κρίση, και την ανάσχεση της φασιστικής απειλής. Κάθε εργαζόμενος, κάθε αγωνιστής που αντιλαμβάνεται την ανάγκη αξίζει να δώσει το παρόν στα ραντεβού του επόμενου διαστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου