Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κείμενο αλληλεγγύης κρατουμένων στον Σάββα Ξηρό





Στις 18/12/2012  το αρμόδιο συμβούλιο θα εξετάσει την προσφύγη που έχει καταθέσει ο Σάββας Ξηρός αιτούμενος την αποφυλάκιση του για λόγους υγείας και την κατ’οίκον νοσηλεία του.

        Είναι η πολλοστή φορά που ο Σάββας διεκδικεί την νοσηλεία του εκτός φυλακής. Στις αρχές Ιουλίου του 2012 είχε γίνει δέκτος για πεντάμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλα 9 μέρες μετά την μεταφορά του εκεί κατόπιν πιέσεων της αντιτρομοκρατικής και την συνενοχή  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού επέστρεψε στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού.


        Σύμφωνα με τις ιατρικές εκθέσεις ο Σάββας είναι πρακτικά τυφλός και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ακοής ,κυκλοφορικού και νευρικού συστήματος. Έχει επίσης υποστεί ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού,ενω τελευταία του διαγνώστηκε σκλήρυνση κατά πλάκας σε αρχικο στάδιο.

         Εμείς ως κρατούμενοι γνωρίζοντας την περίθαλψη που "προσφέρει" το νοσοκομείο κορυδαλλου, η οποία είναι ελλειπής ακόμα και για απλά προβλήματα υγείας ,θεωρούμε οτι είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί μια τόσο επιβαρυμένη κλινική εικόνα στο συγκεκριμένο χώρο.

       Ενω λοιπόν η κατάσταση του επιβάλει την αποφυλάκιση του για την αποτελεσματική περαιτέρω νοσηλεία του ασκούνται έντονες πιέσεις απο τις κατασταλτικές /διωκτικές και απο πολιτικούς κύκλους έτσι ώστε ο Σάββας να παραμένει έγκλειστος.

      Η συνέχιση της κράτησης του πέρα απο τα όποια προσωπικά εκδικητικά κίνητρα έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά και αυτό γιατί η απόπειρα ηθικής και φυσικής εξόντωσης οποιουδήποτε αγωνιστή (ειδικά όσων επέλεξαν να αντιπαρατεθούν ένοπλα με το καθεστώς) λειτουργεί παραδειγματικά επιδιώκοντας να εκφοβίσει και να αποθαρρύνει όσους επιλέγουν να αγωνιστούν και όσους σκεφτούν να το κάνουν ιδιαίτερα στις σημερινές οξυμένες κοινωνικές συνθήκες.

       Λόγω της πολιτικής βαρύτητας που έχει η διεκδίκηση της απελευθέρωσης ενός ακόμα αγωνιστή ενώνουμε τις φωνές μας με τον Σάββα και τους ανθρώπους εκτός των τοιχών που πραγματοποιούν δράσεις διεκδικώντας την απελευθέρωση του ψάχνοντας ακόμα,να βρούμε πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να συντονιστούν οι αγώνες των "μέσα" με των "εξω", οι αγώνες των "έξω" με των "μέσα".

      Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Σάββα Ξηρό και επιθυμώντας να συμμετέχουμε όσο μπορούμε στην διεκδίκηση της αποφυλάκισης του προβαίνουμε σε αποχή συσσιτίου στις          17-18/12/2012.


Οι κρατούμενοι:


Φαλτσέτας Κώστας
Αγκιμ Μαγκεκαι
Ευαγγέλου Νίκος
Γεωργιαδης Πολυκαρπος
Γιωτσας Δημητρης
Αβραμιδης Μπαμπης
Γεωργακοπουλος Παναγιωτης
Στρατουλης Σπυρος
Τζουμας Μιχαλης
Συριανος Ραμι
Καλαμαρας Βαγγελης
Ραμαντάνογλου Μιχαλης
Μουσταφα Εργιουν
Τσιοναρος Χρηστος
Γκελιτσας Γιαννης
Γερανης Μακης
Σακκας Κωστας
Μητρσουσιας Αλεξανδρος
Καραγιαννιδης Γιωργος
Τσιλιανιδης Μπαμπης
Θεοφιλου Τασος
Αγγελης Στελιος
Μαλαμας Αντωνης
Ντοχερτυ Αντριου
Καραντουμαν Ηλιας
Μαμουτης Κωστας
Μακρυνιωτης Παναγιωτης
Μητσοπουλος Μαρινος
Αντζουλατος Γερασιμος
Πλουμιστος Γιαννης
Μπογιαννης Τασος
Λαγιος Νικος
Βαρβατος Βασιλης
Χρυσος Αριστοτελης
Πηλιος Γιαννης
Λασιθιωτακης Χριστοφορος
Χατζησταυρου Δημητρης
Πετρακης Αποστολος
Μπογδανος Μακης
Μπαζακας Αλεξανδρος
Σεφχετ Αλταν
Δικονημακης Μιχαλης
Χαλικητης Παντελης
Πουρακης Μανωλης
Ψυκακος Βασιλης
Βιολητης Χρηστος
Φιζακης Μιχαλης
Ραχιτ Μωχαμετ
Συντηκακης Γιωργος
Μουπακης Κωστας
Ζαχαριουδακης Γιαννης
Μπραιμης Βασιλης
Τσικος Βασιλης
Κορναρος Μανωλης
Φλουρης Στελιος
Χριστοπουλος Θανασης
Τσιωλος Μαριος
Κυριτσης Παναγιωτης
Μαρκουτσας Τιμοθεος
Μαγκλαρας Γιαννης
Παπουτσακης Μιχαλης
Λογοθετης Σπυρος
Ρησακης Παντελης
Γυπαρης Παυλος
Φρατης Μελετης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου