Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την συκοφαντική επίθεση της ΠΑΣΚΕ στον Θεόδωρο Μπελεζώνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Σχετικά με συκοφαντικές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα της ΠΑΣΚΕ στην Πάτρα εναντίον ταξικού συνδικαλιστή

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης του εργάτη, συνδικαλιστή και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πάτρα Θεόδωρου Μπελεζώνη, από την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ (Παναγόπουλου).

Τα όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (και αναπαράγει ο εκφυλισμένος μηχανισμός της ΓΣΕΕ), για δήθεν «επίθεση με κλωτσιές και σπρωξιές» ενάντια στην γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά τείνουν στα όρια μιας κακοστημένης προβοκάτσιας.

Η φραστική διένεξή του με τη γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στελέχους της ΠΑΣΚΕ, που έγινε παρουσία της Τ. Λαχανιώτη, περιφερειακής συμβούλου, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και δεν είχε ούτε καν υβριστικό περιεχόμενο, αφορούσε την άρνηση παραχώρησης αίθουσας στο χώρο
του Εργατικού Κέντρου, παρά το ότι η αίθουσα ήταν ελεύθερη τη μέρα που ζητείτο και δίνεται σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Είναι φανερό ότι η σκηνοθετημένη επιχείρηση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, που μάλιστα στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καλεί και για «παρέμβαση της κυβέρνησης και του υπουργού» (προφανώς εννοεί της δημόσιας τάξης) στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων, στην εμπλοκή των μηχανισμών του κυβερνητικού αυταρχισμού στο συνδικαλισμό και στη συκοφάντηση όσων αντιστέκονται στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας-τρόικας.

Η επίθεση της ΠΑΣΚΕ γίνεται γιατί: Ενοχλεί και είναι εμπόδιο στην πλήρη διάλυση των αγωνιστικών τάσεων στο εργατικό κίνημα οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και ο αγώνας της ταξικής αγωνιστικής πτέρυγας. Προκαλεί άγχος στα επιτελεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού η ενίσχυση των ανατρεπτικών ταξικών δυνάμεων στα συνδικάτα, η ενίσχυση της τάσης για αποφασιστική σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Και γι΄ αυτό επιτίθενται, με τον τρόπο που ξέρουν καλά- δηλαδή βρώμικα- κατά των συλλογικοτήτων αλλά και των πρωτοπόρων αγωνιστών της αγωνιστικής ταξικής πτέρυγας και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο εργατικό κίνημα.

Ο συνδικαλισμός της υποταγής και της ήττας, μετατρεπόμενος ραγδαία σε «συνδικαλισμό» της εργοδοσίας και προώθησης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, μεταλάσσει τα συνδικάτα που ελέγχει –εκτός των άλλων-και σε μηχανισμούς με επιχειρηματικές δραστηριότητες και άμεση σχέση χρηματοδότησης από κυβερνητικά κονδύλια και επιδοτήσεις της Ε.Ε. (μέσω διαφόρων προγραμμάτων), όπως κατήγγειλαν πρόσφατα ακόμα και εργατικά κέντρα για την υπόθεση πρόσληψης με voucher και «προγράμματα» από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Οι ταξικές δυνάμεις, τα μαχόμενα σωματεία, αντιστέκονται και θα παλέψουν σθεναρά ενάντια σε τέτοιες πρακτικές και αντιλήψεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό είναι που ενοχλεί τη θλιβερή ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, η οποία πρωτοστατεί σε τέτοιες δραστηριότητες.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί αγωνίζονται με θέσεις, με πρωτοβουλίες και ανιδιοτέλεια, με πολιτική και κοινωνική δράση και ποιοί με μηχανισμούς, συκοφαντίες, ψέμματα και τερτίπια.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος να απομονώσουν και αυτή την προσπάθεια συκοφάντησης και επίθεσης απέναντι στους ανατρεπτικούς αγώνες και την αγωνιστική πτέρυγα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να δυναμώσουν την δράση τους για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, αλλά και των εκπροσώπων της πολιτικής αυτής μέσα στα συνδικάτα.

Το γραφείο τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 20/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου