Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Υπογραφές αλληλεγγύης στους τεθέντες σε διαθεσιμότητα Κ. Κάππα και Μ. Ευσταθιάδη


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΙΛΤΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: 

Το καλοκαίρι του 2007 χιλιάδες πολίτες της πόλης μας και του λεκανοπεδίου έριξαν τα κάγκελα που έφραζαν τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την απελευθέρωσαν. Ήταν μια μικρή νίκη ενάντια σε μεγάλα συμφέροντα, που για χρόνια εκμεταλλεύονταν παράνομα την πλαζ του Αγίου Κοσμά και συνεχίζουν, επίσης παράνομα, να εκμεταλλεύονται την παραλία του Ελληνικού. 

Tη νίκη αυτή δεν έπρεπε να την αφήσουν ατιμώρητη…


…Σε όσους πρωτοστάτησαν στη νίκη εκείνου του καλοκαιριού τα επιχειρηματικά συμφέροντα έκαναν «δώρο» 85 μηνύσεις και αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ανυπόστατα αδικήματα… Διώξεις πολύ χρήσιμες στην σημερινή δικομματική κυβέρνηση, που με την τρόικα επιχειρούν να εκποιήσουν όλους τους δημόσιους χώρους της περιοχής μας (πρώην αεροδρόμιο, παραλιακή ζώνη, κλπ) σε διεθνή και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα, κλείνοντας προκλητικά τα μάτια στις προτάσεις για αξιοποίηση του χώρου, ως απελευθερωμένο Πάρκο για τους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες… 

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ: 
Ο εργαζόμενος στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης Μίλτος Ευσταθιάδης, από τους πρωτοστάτες στο συλλογικό αυτό αγώνα, στοχοποιήθηκε και είχε «τιμητική θέση» στις διώξεις, καθώς συμπεριλαμβάνεται σε 25 από τις μηνύσεις και αγωγές που κατατέθηκαν από τους επιχειρηματίες. Καταδικάστηκε σε μία από τις δίκες για δήθεν κλοπή μιας κάμερας παρακολούθησης νυχτερινού κέντρου -κάμερα «περιζήτητη», καθώς άλλοι τρεις αγωνιστές «διεκδικούν την πατρότητα της κλοπής της» σύμφωνα με τις εναντίον τους μηνύσεις. Η καταδίκη του βασίστηκε στη γραπτή κατάθεση μάρτυρα, που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο! Ως συνέπεια της παραπάνω καταδίκης και της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 224/Α΄/12-11-2012) ο Μίλτος έχει τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία» από τις 24-12-2012, λαμβάνοντας το 1/3 του μισθού του και απειλείται με απόλυση, χωρίς καν να έχει εκδοθεί εις βάρος του αμετάκλητη και τελεσίδικη απόφαση. Αρκεί πλέον μόνο η παραπομπή σε δίκη, ακόμα και με ψευδείς κατηγορίες(!), για να τεθεί σε αργία κάθε δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος!

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για τις μάχες που έρχονται. Η Αλληλεγγύη στο Μίλτο και σε όλους τους διωκόμενους εργαζόμενους δεν είναι μόνο υποχρέωση προς τα θύματα αυτής της πολιτικής… Είναι ο τρόπος να στεκόμαστε στα πόδια μας και να κερδίζουμε. 
Μετά από προσφυγή στον Άρειο Πάγο, η υπόθεση του Μίλτου παραπέμπεται ξανά στο Εφετείο Αθηνών για επανεξέταση την Τετάρτη 6/11/13.



Συλλογή υπογραφών εδώ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΚΑΠΠΑ

Με την από 8/10/2013 υπουργική απόφαση ο συνάδελφος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Κάππας τίθεται σε διαθεσιμότητα. Η απομάκρυνση αυτή από τα καθήκοντά του ήταν απόρροια της καταδίκης του από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για παράβαση καθήκοντος. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος Κ. Κάππας οδηγήθηκε, παρά την ομόφωνη πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από εισαγγελική έφεση. Ο συνάδελφος παραπέμφθηκε γιατί ως εισηγητής προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής, το 2006, διατύπωσε την επιστημονική του άποψη σε εισήγηση για πλήρωση θέσης επιστημονικού συνεργάτη για διδασκαλία με σύμβαση ορισμένου χρόνου σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80.

Για το θέμα έχουν τοποθετηθεί αναλυτικά και τεκμηριωμένα πλήθος ακαδημαϊκών οργάνων και συλλόγων ΔΕΠ. Πρόκειται για ενέργεια που επιχειρεί την ακαδημαϊκή, ηθική, οικονομική εξόντωση του διεθνώς καταξιωμένου συναδέλφου. Ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής κ. Κ. Κάππας που με το επιστημονικό του έργο τιμά την ελληνική επιστήμη, βραβεύτηκε πρόσφατα από την Διεθνή Ένωση Ιατρικής Φυσικής (International Organization of Medical Physics – IOMP) ως μία από τις «50 προσωπικότητες διεθνώς που με το ήθος και το επιστημονικό τους έργο σφράγισαν την εξέλιξη της θεραπευτικής και διαγνωστικής χρήσης των ακτινοβολιών τον 20ο αιώνα». 

Παράλληλα με την πράξη του το Υπουργείο στοχοποιεί και όλα τα μέλη ΔΕΠ, συμβάλλει στην ποινικοποίηση της επιστημονικής κρίσης και άποψης, στην περιστολή της ακαδημαϊκής ελευθερίας.



Συλλογή υπογραφών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου