Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όταν είδα το ΚΚΕ να καταλαμβάνει αξημέρωτα την πλατεία Συντάγματος, αμέσως ο νους μου πήγε στο κακό. Ήξερα ότι τούτο το κόμμα-ανώνυμη εταιρεία –που δεν νοιάζεται για το δυνάμωμα του κινήματος, αλλά για το δικό του δυνάμωμα– δεν θα άφηνε κανέναν να του πάρει το «πρώτο τραπέζι πίστα».

Έτσι, έστησε (για πολλοστή φορά) μια τέλεια οργανωμένη παράσταση (κυριολεκτικά, με όρους θεάματος) που, ως συνήθως, θα ήταν πολιτικά ακίνδυνη και θα είχε διπλό όφελος: πρώτον, θα προστάτευε το αστικό κοινοβούλιο από ενδεχόμενη συγκρουσιακή διάθεση του κόσμου και, δεύτερον, θα παρείχε στο κόμμα τα τηλεοπτικά πρωτεία, κρατώντας για τον εαυτό του και μόνο τα εύσημα της «πρωτοπορίας», τσιμπώντας ίσως μερικές ψήφους από το φιλοθέαμον κοινό.



Το στήσιμο του ΚΚΕ στην πλατεία ήταν εμφανές τι σκοπό είχε. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να πλησιάσει στο κοινοβούλιο. Τα περί «περικύκλωσης του κοινοβουλίου» προκαλούν γέλιο, μιας και όταν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν αφήνεις τους βουλευτές να μπουν στο κοινοβούλιο και όχι τους του διαδηλωτές να μπουν στην πλατεία. Το ότι καθόλη την ώρα της παραμονής του στην πλατεία το μέτωπο της περιφρούρησης ήταν προς τα έξω, μη αφήνοντας να περάσουν στην πλατεία, όχι τίποτα «περίεργοι», αλλά ούτε καν συγκροτημένα μπλοκ εργατικών σωματείων, το αποδεικνύει περίτρανα. Επιπροσθέτως, η «πολεμική στολή» της περιφρούρησης (παλούκια, κράνη κ.λπ.) αποδεικνύει ότι ήταν προετοιμασμένοι για σύγκρουση και βέβαια ακούγονται τουλάχιστον αστείες οι περιγραφές των δημοσιογράφων των αστικών ΜΜΕ περί «απλών διαδηλωτών που δέχονται επίθεση και συγκρούονται με κουκουλοφόρους».

Το ΚΚΕ δεν το ενδιέφερε να περιφρουρήσει τη διαδήλωση ούτε από τις δυνάμεις καταστολής ούτε από τους «μπάχαλους», το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να κρατήσει το χαράκωμα.
Για τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ φέρει απόλυτα την πολιτική ευθύνη για ό,τι έγινε.

Από την άλλη μεριά, έχουμε την συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών που επιτέθηκε. Δεν μιλάω γενικώς και αορίστως για αναρχικούς (όπως και παραπάνω δεν μιλάω για κομμουνιστές, αλλά για το ΚΚΕ), αυτός ο χώρος δεν είναι ενιαίος και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ενιαία. Δεν μιλάω, επίσης, για «προβοκάτορες», «παρακρατικούς» ή ότιδήποτε παρόμοιο. Κάτι τέτοιο άπτεται του αστυνομικού ρεπορτάζ κι εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Ακόμη κι αν ισχύει, δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες ομάδες.

Οι ομάδες αυτές, δρώντας επίσης στο επίπεδο του θεάματος (όπως ακριβώς και το ΚΚΕ) δεν ανέχτηκαν το ότι κάποιος άλλος τους πήρε την «πρώτη σειρά της μαρκίζας». Έπρεπε, σαν γνήσια πρωτοπορία που θεωρούν και οι ίδιοι τον εαυτό τους, να πάρουν πίσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους έκλεψαν. Ήταν μια ακόμη (ανάμεσα στις πολλές άλλες) απολίτικη, χουλιγκάνικη συμπεριφορά, μια άλλη εκδοχή της εργολαβίας του κινήματος. Τα «μαύρα κομάντα» ανέλαβαν για άλλη μια φορά να σώσουν την τιμή του κινήματος, χωρίς να το ρωτήσουν όμως...

Δεν είμαι apriori εναντίον της βίας. Η άσκηση της βίας όμως είναι υπόθεση του ίδιου του κινήματος και όχι υπόθεση κάποιων αυτόκλητων ζορό. Ας μην μιλήσει κανείς για «χύμα κόσμο» που αντέδρασε – ο χύμα κόσμος δεν πηγαίνει πλήρως εξοπλισμένος στις διαδηλώσεις. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, η βία ασκείται εναντίον του κράτους και των οργάνων του και όχι εναντίον συνδιαδηλωτών, ό,τι ιδεολογικές διαφορές κι αν έχουμε.
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη ομάδα δεν αρκέστηκε να χτυπήσει την περιφρούρηση του ΚΚΕ (κάτι που, ενδεχομένως, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με κάποιον τρόπο) – οι πέτρες και οι μολότωφ χτυπούσαν και κόσμο που δεν ανήκε στα ΚΝΑΤ.

Οι δύο πιο πάνω λογικές δεν είναι κάτι παραπάνω από διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος της εργολαβίας του κινήματος. Μιας εργολαβίας που είτε κόκκινη είναι είτε μαύρη πνίγει τον αυθορμητισμό, την αυτενέργεια και τη δυναμική του κινήματος. Είναι μια λογική που στέλνει τον κόσμο στο σπίτι του.

Το κίνημα είναι ανάγκη να σταθεί αντιμέτωπο με αυτές τις λογικές. Να πάρει πρωτοβουλίες και να μην σέρνεται πίσω από γεγονότα που καθορίζουν άλλοι. Ας αφήσει τους εργολάβους χωρίς εργολαβία, να τσακώνονται μόνοι τους. Η παράσταση με τίτλο «συγκρούσεις στο κέντρο» πρέπει να λάβει τέλος. Είναι καιρός να αποκεντρωθεί ο αγώνας, να γίνουν εξεγερσιακές διαδηλώσεις στις γειτονιές, να μεταφερθεί η σύγκρουση στους εργασιακούς χώρους και στις σχολές, εκεί που ξέρει ο ένας τον άλλον. Σε χώρους και περιοχές που οι δυνάμεις καταστολής δύσκολα μπορούν να ελέγξουν. Διάβασα κάπου μια πετυχημένη φράση: «τέρμα στη “φάκα” του Συντάγματος»*. Προσυπογράφω.

ΥΓ. Από τη σύγκρουση φάνηκε και το εξής: έσπασε ο μύθος περί του «αήττητου» του ΠΑΜΕ. Έχω την αίσθηση ότι η αναρχική ομάδα θα έπαιρνε φαλάγγι τους Κνίτες, εάν δεν παρενέβαιναν τα ΜΑΤ. Αυτό, ενδεχομένως, να φουσκώσει τα μυαλά των συγκεκριμένων αναρχικών και να δοκιμάσουν ξανά να επιτεθούν στο ΚΚΕ στο μέλλον. Εύχομαι, τούτη την ώρα που διαλύεται το σύμπαν να μην ξεκινήσει κάποια βεντέτα... 

Kώστας Λεγάκης

16 σχόλια:

  1. Αναμεσα στους "αναρχικους" βρεθηκαν παντως και 2 αστυνομικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύς σωστός και ισορροπημένος σχολιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτικότατο σχόλιο, έστω κι αν διαφωνεί κανείς με επιμέρους σημεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στον πρωτο ντεντεκτιβ που σχολιασε να ενημερωσω ότι παρότι υπηρχε αυτη η φήμη δεν επιβεβαιώθηκε ποτε από το ΚΚΕ-ΑΕ εν αντιθέση με τους επιβεβαιωμένους τραμπουκισμούς δύο περαστικών ζευγαριών από τους μπάτσους του ΠΑΜΕ , που όπως αποδείχθηκε ήταν άσχετοι.

    τι κρίμα. δεν θα συνεχιστεί η ουφολογία της Περισσός INc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο το σχόλιό σου με δύο ενστάσεις από εμένα:
    1. "Η άσκηση της βίας όμως είναι υπόθεση του ίδιου του κινήματος και όχι υπόθεση κάποιων αυτόκλητων ζορό". Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά ακόμα και οι "ζορό" δεν είναι μέλος του κινήματος?
    2. Θεωρείς την Αλέκα, το Πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ, τα ΚΝΑΤ κλπ κλπ συντρόφους?

    Για εμένα όλη η ουσία βρίσκεται στο "Υστερόγραφο" γιατί αν δεν τους την πέφταμε στα πλαίσια της "μη βίας" και της ""συντροφικότητας"" για άλλη μια φορά το καπέλο θα μας έφτανε μέχρι τα αυτιά και δεν θα τολμούσαμε να ξαναπατήσουμε σε συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος ξανά!Όπως και να το δει κανείς οι συγκρούσεις της Πέμπτης ήταν η η μάχη και η εγγύηση της ανοιχτής πλατείας Συντάγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα συμπεράσματα περι εργολαβίας του κινήματος και θεάματος μου φαίνονται λογικά. Έχω όμως δύο απορίες. Για ποιό λόγο να αποφάσισε ειδικά την Πέμπτη το ΠΑΜΕ να προστατεύσει τη βουλή? Αυτο το ψήφισμα ήταν περισσότερο σημαντικό απο τα προηγούμενα? Και να προστατεύσει τη βουλή απο τι? Δηλαδή αν δεν ήταν τα ΚΝΑΤ θα μπούκαρε 100.000 κοσμος μέσα? Μήπως και πάλι οι μαυροφορεμένοι μαζι με την αστυνομία θα διέλυαν τη συγκέντρωση οπως έγινε την ακριβως προηγούμενη ημέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι, τούτη την ώρα που διαλύεται το σύμπαν να μην ξαναζήσουμε την 5η Μάη...

    πολύ καλό κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φασιστες,μπατσοι,αναρχικοι ολοι μαζι....εγω ειμουν εκει με την οικογενεια μου με πατερα που κανει αιμοκα8αρση κ εφαγε ο αν8ρωπος μαρμαρο στο ποδι...78 χρονων...ποιος ειναι αυτος ο αλητομε8υσμενος ρε που 8α χτυπησει εναν αν8ρωπο ο οποιος εχει δουλεψει 40 χρονια?οσο το αν τσακιζαν το παμε οταν τους καναμε ντου κρυβονταν μεσα στον κοσμο οπως παντα..παιδακια που δεν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη τους με τσιπουρα στο χερι κ μολοτοφ κανανε αναδρη επι8εση σε εργαζομενους κ ανεργους που στην τελικη δεν ηταν ολοι του παμε η κκε...μονο σπασιματα κ νεκρους εργαζομενους εχετε να δειξετε...στα εργοστασια δεν σας βλεπουμε...ααα ξεχασα ειστε μια χουφτα αλλα εχετε κ τους μπατσους μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ολο επι8εσεις σε γραφεια του κκε βλεπω με την με8οδο των χουλιγκανων...κουκουλα κ μολοτοφ οπως κ σε συνδεσμους...αρε κα8ηκια του συστηματος 8α σας λιωσουμε κ το ξερετε...εσυ με το αρ8ρο δεν μας ειπες ομως ποσα εργοστασια εκλεισε το παμε?εσεις ποσα?μαλλον πινατε μπυριτσες...σας πηραζει που ειστε 20 ατομα κ ειμαστε χιλιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τον κακό σου τον καιρό μαλακισμένο. και εξηγουμαι:

    1.Οι μπατσοι προφανως συνεδρασαν υπερ του κκε, αλλωστε αυτο πηγαινει στους συνδικαλιστες, αυτο δεν εχουν πειραξει ποτε στις πορειες του. Το ολοι μαζι στο φτυνω κατάμουτρα σταλινομουλαρο, οταν ο α/α χωρος εχει τοσα ατομα με δικες, αναστολες, μεσα, μαχαιρωματα απο το παρακρατος του φασισμου, επιθεσεις κλπ. Οταν οι μπατσοι στοχευμενα στις μεγαλες πορειες χτυπανε παντα συγκεκριμενο μπλοκ.

    2. Οι τραμπουκισμοι του ΚΚΕ εκει που εχειτη δυναμη, πχ σε σχολες που φερνει οικοδομους για ενα τραπεζακι και ανοιγει κεφαλια, ή στα λιμανια οταν παει να φτιαχτει οποιαδηποτε αλλη πρωτοβουλια ειναι γνωστοι. Ο καθενας ξερει ποιος είναι ο νταβατζης του κινηματος, το ηξερε και οι χιλιαδες κοσμου προχτες, απλα δεν επιδιωκαν ολοι την ευθεια συγκρουση. Οι συναισθηματισμοι για τον πατερα σου δεν ειναι πλιτικη αναλυση, οταν υπαρχουν πολλαπλασιοι χτυπημανη απο τους απολιθωμενους του ΚΚΕ.

    3. Ο υπολοιπος χωρος ειναι επισης εργατες, και χωρις να δουλευουνε σε μαγαζια του κομματος και στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη οπως οι μπροστνοι των ΚΝΑΤ, οπου το ΚΚε παιζει ρολο διαμεσολαβητη για τα μελη του .Ολοι ξερουν πως μπαινει εκει. Και τα υπολοιπα ΚΝΑΤ φοιτητες ειναι που δεν εχουνε δουλεψει, και σε μεγαλο βαθμο εκπροσωπειτε πλεον και μια μικροαστικη ταση.

    4. Η λογικη το ΠΑΜΕ ειναι πολλοι και οι αλλοι λιγοι, αρα το ΠΑΜΕ ειναι σωστοι είναι κατι παραπανω απο ηλιθια, γιατι εγω λεω και η ΠΑΣΚΕ πιο πολλοι ειναι. Το οτι κανει μια δουλεια να κλεινει χωρους δουλειας κλπ, ειναι προφανες για να εχει λογο υπαρξης. Το οτι με τοση δυναμη δε θελει ή δεν μπορει να κανει κατι, περαν του να θυμαται να φυλαει τη βουλη την πιο κρισιμη μερα, οπως και η καταπτυστη σταση του πυροσβεστη σε διαφορες απεργιες που ημουν παρων για να μαζεψει ψηφους, ειναι γνωστη σε οποιον εχει εμπλακει σε αγωνες. Και μαλλον σ αυτους που απολυονται απο τις ΄κομμουνιστικες' επιχειρησεις.

    5. Μπορει να λιωσετε οποιον θελετε, το κανατε τοσες φορες στο παρελθον, και να γινετε στελεχη ξανα της νομεγκλατουρας του Κομματος. Η ιστορια θα το δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας εχουν αποπροσανατολίσει τελικά. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο ή με τον ανθρωπο που πέθανε από τα χημικά, όλοι ασχολήθηκαν με τη συγκρουση κνατ-αναρχικών. Και αν πρέπει να ασχοληθούμε με τη σύγκρουση αυτή (η οποία δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και ποτέ δεν κατάφερναν να τα βρουν οι αναρχικοί με τους κκεδες), πρέπει να δώσουμε σημασία και στο πως ξεκίνησε, ποια μεριά την ξεκίνησε, και όχι στο ποιά πλευρα πέταξε τελικά μεγαλύτερες πέτρες.. Το ΠΑΜΕ είχε πολύ προκλητική στάση από την αρχή. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τις μολότοφ και τα μάρμαρα που προσγειώθηκαν στο ΠΑΜΕ (δεν είμαι καν σίγουρος για το πόσο αναρχικοί ήταν αυτοι που έκαναν τις κινήσεις αυτές..). Τελικά έδρασαν 4-5 άτομα προβοκατόρικα από τους αναρχικους(σε εισαγωγικά αν θέλετε), ενώ το ΠΑΜΕ είχε ύποπτη και προκλητική στάση από την αρχή και κατάφερε με τη στάση του αυτή να διαλύσει μία διαδήλωση χιλιάδων.. Συγκρίνουμε δηλαδή ενα ξεπουλημένο κόμμα, που πάντα είχε αυτή τη στάση, με μία μικρή ομάδα, 200 ατόμων στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία ναι συνέχεια μπλέκονται και ρουφιάνοι ή απλα χουλιγκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πάρτε το χαμπάρι επιτέλους.. δεν μπορεί να γίνει τίποτα ουσιαστικό ειρηνικά. .Ποτέ δεν εγινέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''Ωραιο αρθρο?'' ΄''Ξεπουλημενο κομμα?''Θα επρεπε να σκεφτεστε πολυ καλα πριν γραψετε ολες αυτες τις αηδιες.Αλλα ολοι ειστε πολιτικοποιημενοι μεσα στα σκατα .Τη δραση του κκε δεν θα επρεπε να την αμφισβητει κανεις.Το σχεδιο αν εχετε καταλαβει ,να σας ανοιξω τα ματια,ειναι η εξοντωση του ελληνικου λαου και ξερουμε πολυ καλα ποιοι κανονιζουν για το μελλον μας.Και δεν νομιζω σε αυτο να εχει συμβαλει πουθενα το κκε ,το παμε κ τα συναφη.2 γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα? εσυ απο εκεινη την ημερα αυτο καταλαβες? εισαι η ντροπη καθε ελληνα που πειναει και εξαθλιωνεται καθε μερα αυτης της αθλιας εποχης που ζουμε.Το κκε παντα παλευει για το δικιο του οποιοδηποτε πολιτη .εγω λοιπον με το φτωχο μου το μυαλο άλλα καταλαβα εκεινη την ημερα ,οπωσ και πολλοι συμπολιτες μου .Προφανως εξυπηρετεις συμφεροντα και αποψεις αγραμματων και ανεγκεφαλων ατομων που ειναι βουτηγμενα βαθια μεσα στην ηλιθιοτητα.Πιανετε ολοι και γραφετε οτι σας ερθει.Αγωνισου και εσυ οπωσ ο ανθρωπος εκεινη την ημερα,δουλεψε με το κκε ,δες την δραση του απο πρωτο χερι και μετα ελα και γραψε αυτες τισ αθλιοτητες.Ασχολησου κ εσυ με τον αγωνα που κανουν ολοι σημερα και τα σχολια σου για την παραταξη του κκε να ειναι μετρημενα.Εχει μια ιστορια που κανενα αλλο κομμα δεν εχει,και δεν προκειται να υπαρξει ποτε.Ειμαι αγανακτισμενη λοιπον ,να τελειωνω το περιττο σχολιο μου, με αυτο το εκτρωμα που εγραψες .Ειμαι σιγουρη οτι δεν εχεις περασει εποχες χουντας ,κατοχης ,πεινας,εξοριας .Γι αυτο το προβοκατορικο αρθρο σου να το βλεπεις στον υπνο σου και να νιωθεις τυψεις καθε φορα που το κκε βγαινει στο δρομο για να εχεις να φας εσυ και η οικογενεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνόντας με το άρθρο καταθέτω αντί άλλου σχολίου το παρακάτω κείμενο:


    ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!!
    Όταν η χώρα σου κυβερνιέται από χούντες, δεν περιμένεις πρώτα να βρεθούν οι ηγέτες που θα κυβερνήσουν “μετά” , για να αγωνιστείς να την ανατρέψεις! ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
    Όταν η χώρα σου έχει κατακτηθεί από ξένες δυνάμεις, δεν χάνεις χρόνο να ψάχνεις τι θα γίνει “μετά”, για να ξεκινήσεις να αντιστέκεσαι στον κατακτητή! ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
    Όταν η χώρα σου αποδιοργανώνεται, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, οι στοιχειώδεις αξίες της ζωής παραγκωνίζονται, το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, απειλούνται με εξαφάνιση, οι πιο βασικές δημοκρατικές δομές καταλύονται δεν παραμένεις θεατής! ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ,ΑΝΤΙΔΡΑΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!
    Όταν η χώρα σου κατρακυλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς στον γκρεμό και τα φρένα πια δεν λειτουργούν, που πάει να πει πως κανένας θεσμός του κράτους (κυβέρνηση, κοινοβούλιο, δικαιοσύνη) δεν λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας και του πολίτη, ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ.
    Ωραία λοιπόν, πώς να αγωνιστούμε, πώς να αντισταθούμε, πώς να αρπάξουμε το τιμόνι για να το στρίψουμε και από πια μεριά θα το στρίψουμε; Ε, λοιπόν, ακούστε!
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!!
    • Τολμήστε να προχωρήσετε σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καθορισμένη ημερομηνία έναρξης!
    • Τολμήστε να ορίστε την ημερομηνία έναρξης της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και διαδώστε την!
    • Τολμήστε και προετοιμαστείτε για την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ αποθηκεύοντας τρόφιμα και εξασφαλίζοντας λίγα χρήματα για στοιχειώδεις ανάγκες και απαραίτητες κινήσεις στη διάρκειά της!
    • Τολμήστε! Δεν χρειάζονται κόμματα και συνδικάτα, ηγέτες και διοργανωτές για να πραγματοποιηθεί μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Όταν την απαιτήσει η κοινωνία και δείξει την αποφασιστικότητά της τα συνδικάτα θα ακολουθήσουν.
    • Τολμήστε! Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ δεν χρειάζεται νομιμοποίηση από κανένα. Είναι εξ ορισμού για τους τύπους παράνομη αφού στοχεύει στην ανατροπή, αλλά αντικειμενικά ιερή και νόμιμη αφού είναι παλλαϊκή.
    • Τολμήστε! Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μπορεί να γκρεμίσει τον πιο ισχυρό δυνάστη. Όταν φτάσει ένας λαός στην πραγματοποίησή της έχει ήδη την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να την κρατήσει μέχρι την νίκη!
    • Τολμήστε! Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μπορεί να γίνει αναίμακτα. Ελάχιστες θυσίες απαιτούνται για την πραγματοποίησή της και όσο πιο μαζική είναι τόσο λιγότερη διάρκεια χρειάζεται να έχει.
    • Τολμήστε! Όσοι εργάζονται εκεί που είναι αδύνατον ή δύσκολο να απεργήσουν μπορούν να βοηθήσουν στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ κάνοντας λευκή απεργία.
    • Τολμήστε! Πρόταση έναρξης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στις 14 Νοεμβρίου για να γιορτάσουμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου, λίγες μέρες μετά, την νίκη μας! Δεκτή και συζητήσιμη κάθε άλλη πρόταση μόνο με συγκεκριμένη ημερομηνία.
    • Τολμήστε! Μέχρι την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ διακοπή κάθε πληρωμής προς το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αποσύρετε όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Μην σας τρομοκρατούν με τις επιπτώσεις, τα πρόστιμα και τις διακοπές ρεύματος που επικαλούνται για να σας πτοήσουν. Σκεφτείτε λύσεις για τις δυσκολίες. Βοηθείστε τους άλλους.
    • Τολμήστε! Μην σας αποθαρρύνουν οι δυσκολίες που έχει η πραγματοποίηση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Είναι πράγματι δύσκολο να γίνει. Είναι όμως πιο εύκολο από οποιαδήποτε άλλη μορφή αγώνα που θα μπορούσε να έχει τα αποτελέσματά της.
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!!
    Λουκάς Καμαριανός loukaskam@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προς αγανακτισμένους "κοκκινοφρουρούς":

    - Η φραση που συμπυκνώνει εννοιολογικά τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη από τη σκοπιά του άγιου κόμματος: "Τη δραση του κκε δεν θα επρεπε να την αμφισβητει κανεις". Μην επαναλαμβάνεστε. Το έχουμε καταλάβει από όταν καταντήσατε να βγάλετε από τη μέση και τον ίδιο τον βελουχιώτη. Όχι ότι η αξία της ζωής του βελουχιώτη είναι μεγαλύτερη από κάθε έναν από τους χιλιάδες αγωνιστές/στριες (αντάρτες/ανέναχτους/αηδιασμένους με την κομματική θρησκεία αριστερούς/μαρξιστές/αναρχικούς κτλ) που βασανίσατε,εκθέσατε στους εχθρούς,σπιλώσατε, δολοφονήσατε, επιτεθήκατε με τέτοια βαναυσότητα που όμοια δεν επιδείξατε ποτέ σας στους "ταξικούς εχθρούς". Το έχουμε λοιπόν καταλάβει, αλλά με το συμπάθειο όχι απλά αμφισβητούμε το κόμμα της δικτατορίας επί του προλεταριάτου, αλλά δεν το κρύβουμε κιόλας. Μέχρι λοιπόν να ξαναανοίξετε τα γκουλαγκ ή να επανιδρύσετε την ΟΠΛΑ, κάντε μας τη χάρη και αφήστε τα κυρηγματα.

    - "Κάποιοι δεν έχουν περάσει εποχές χουντας, εξοριών, πείνας κτλ". Τι πίνετε? Δλδ τα 30χρονα και τα 40χρονα στρατιωτάκια του κομματος που ανοιγαν κεφάλια και σάπιζαν στο ξύλο έχουν περάσει τέτοιες εποχές? Μήπως με κάθε εγγραφή νεολαίου προσφέρετε προσομοιωτές του γράμμου και της μακρονήσου?

    - Κάποιοι, σταλινοφασιστάκια της κακιάς ώρας, ζούνε την καταστολή στο εδώ και στο τώρα. Κανείς δε διανοήθηκε να χλευασει τους κυνηγημένους και δολοφονημένους του παρελθόντος, οπότε δείξτε την στοιχειώδη τσίπα και μην εθελοτυφλείτε στο τι συμβαίνει τώρα. Κάποιοι έχουν φυλακισμένους, κυνηγημένους, στοχοποιημένους, με ή χωρίς νομικό λόγο, εδώ και τρεις δεκαετίες, για πολιτικούς και μόνο σκοπούς από την πλευρά της εξουσίας. Συγκρούονται με κράτος, παρακράτος, κεφάλαιο, και με ότι συντηρητικό γεννά αυτό το σύστημα, δίχως ηγεσίες και ιεραρχίες, δίχως βουλή, δίχως παχουλούς μισθούς και επιδόματα, δίχως κηδεμονίες, δίχως ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως νταβατζηλίκια στον συνδικαλισμό, σε χώρους εργασίας, στις μητροπόλεις, στις γειτονιές κ.ο.κ. Και δεν ξεχνάνε την βάρβαρη αλλά συγχρόνως "συντροφικότατη" και "για το καλό του αγώνα" καταστολή που κατά καιρούς και κατά τόπους έχουν υποστεί από τους φορείς και τους καλοθελητές του υπαρκτού σοσιαλισμού.

    Δε φτάνει που ποδηγετείτε κάθε τι που αγωνίζεται. Έχετε λείψει και καμιά 30αριά χρόνια από τους αγώνες, αυτοπεριχαρακωμένοι στα καβούκια σας. Τώρα που θυμήθηκαν τα πεφωτισμένα μυαλά του περισσου, να σας βγάλουν έξω μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο του αγώνα, πείτε τους -όσο σας παίρνει μη φάτε και καμία διαγραφή και μουρλαθείτε- ότι θέλει λίγο τακτ, λίγη προσοχή και λίγη διακριτικότητα. Γιατί τα περασμένα μεγαλεία ήδη έχουν μπει στα μουσεία της ιστορίας και πλέον έχουν γνώση οι αντιστεκόμενοι. Σε αντίθεση με τους φύλακες του καθε δόγματος που φαίνεται ότ δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα...

    - Το ότι η αντίδραση του κόσμου ήταν ατσούμπαλη, εξισου επικίνδυνη με των παμιτών, μερικώς ακατανόητη, δε σημαίνει ότι διαγράφονται τα όσα κάνατε και όσα επιτελέσατε στο σύνταγμα. Και όλος κόσμος, εκτός από το ΚΚΕ, μιλάει για λάθη, ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. Εσείς όμως μαζί με τον πάπα, διεκδικείτε ξανά το αλάθητο και δεν κριτικάρετε ούτε για πλάκα κάτι από τις επιλογές σας και τις πράξεις σας. Δε σας λέει κάτι αυτό, σταλινοαναθρεμένα μου θιασωτακια ολοκληρωτικών καθεστώτων?

    Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή