Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Παπασωτηρίου: τα ψεύτικα τα λόγια…


Ανακοίνωση για τις απολύσεις στον Παπασωτηρίου
 
 
Στις αρχές του χρόνου η επιχείρηση «Παπασωτηρίου Α.Ε.» προχώρησε στην επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με 6-ωρο και μείωση των αποδοχών σε όλους τους εργαζόμενους στα κεντρικά της εταιρείας στον Κηφισό (αποθήκες, διοίκηση, λογιστήριο). Όσοι δεν υπέγραψαν τις βλαπτικές και παράνομες αυτές συμβάσεις εξαναγκάστηκαν σε μονομερής επιβολή εκ περιτροπής εργασίας. Το μόνιμο επιχείρημα της εργοδοσίας ήταν ότι παίρνει αυτά τα αντεργατικά μέτρα ώστε να μην «αναγκαστεί» να απολύσει κανέναν εργαζόμενο λόγω κρίσης… Αυτή ήταν η δέσμευση της εργοδοσίας προς το σωματείο και τους εργαζόμενους, αυτό ήταν και το επιχείρημα στο δικαστήριο όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εκ περιτροπής εργασίας στην οποία δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι.

Σήμερα, η εταιρεία προχώρησε σε 5 απολύσεις υπαλλήλων της, από το βιβλιοπωλείο της οδού Στουρνάρη (εκ των οποίων και εργαζόμενος που είχε υπογράψει ατομική σύμβαση με 6-ωρο)! Τα ψέματα κράτησαν λίγο, μόλις 7 μήνες…

Ο Σύλλογός μας είχε και έχει πάρει σαφή θέση: δεν υπογράφουμε καμία χειροτέρευση των όρων εργασίας και αμοιβής μας. Με μαθηματική ακρίβεια τα μέτρα αυτά δεν θα σταματήσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Όπου υπογράφτηκαν εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ατομικές συμβάσεις, ακολούθησαν απολύσεις και εντατικοποίηση, καθυστερήσεις πληρωμής των μισθών και νέα ακόμα χειρότερα μέτρα.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας «Παπασωτηρίου» για τις απολύσεις και συνολικά για τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει. Λες και έχουν βαλθεί με την άλλη μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων τον «Ελευθερουδάκη» να ανταγωνίζονται και να στοιχηματίζουν ποιος θα πάρει περισσότερα μέτρα, ποιος θα απολύσει περισσότερους, ποιος θα συντρίψει τους εργαζόμενους αποτελεσματικότερα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον «Παπασωτηρίου» και συνολικά στον κλάδο να μην υποκύψουν, να μην υπογράψουν, να αντισταθούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχισμό.

Με συσπείρωση στο Σύλλογό μας, με αγώνες και συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Θα απαντήσουμε όπως πρέπει και σε αυτή τη νέα πρόκληση!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου