Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις των εργαζομένων στη μονάδα απεξάρτησης 18άνω


Οι εργαζόμενοι της Μονάδας Απεξάρτησης 18άνω συγκεντρωθήκαμε στις 7/10/2011 για να συζητήσουμε τις ραγδαίες εξελίξεις – και συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε εν μια νυκτί - οι οποίες οδηγούν συστηματικά στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους αλλά και πιο ειδικά στη διάλυση της Ψυχικής Υγείας και της απεξάρτησης.


Ο απαράδεκτος θεσμός της εργασιακής εφεδρείας σημαίνει χιλιάδες απολύσεις, παράλληλα το νέο μισθολόγιο- φτωχολογιο των περικοπών της διάλυσης των εργασιακών  σχέσεων, της αξιολόγησης-πειθαρχησης των εργαζομένων οδηγεί στην εξαθλίωση.


Ως  εργαζόμενοι της Δημόσιας Μονάδας απεξάρτησης, όπου δίνουμε καθημερινά τη μάχη δίπλα στους εξαρτημένους και τις οικογένειες τους, δεν θα επιτρέψουμε κανένας συνάδελφός μας να απολυθεί και κανένας εξαρτημένος να πεταχτεί στον Καιάδα.


 Καλούμε το σωματείο να καλέσει άμεσα γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΨΝΑ, ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων τα οποία άμεσα απειλούνται.


Οργανωνόμαστε σε ομάδες και συντονίζουμε τις δράσεις μας μέσα από τη συμμετοχή μας στο ενιαίο συντονιστικό φορέων για την απεξάρτηση και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, ώστε να ενώσουμε τους αγώνες μας με όλους τους εργαζόμενους στους χώρους της απεξάρτησης, της ψυχικής υγείας και τους ευρύτερους χώρους της υγείας.


Συμμετέχουμε μαζικά στην  Πανεργατική  απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις  19 Οκτώβρη 2011 .


Καμία εφεδρεία – απόλυση εργαζομένου, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ηλικία και εργασιακή σχέση.
Καμία συρρίκνωση και περικοπή της δημόσιας ψυχικής υγείας 
Οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Απεξάρτησης 18άνω


http://18ano.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου