Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών: Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση - συνέλευση ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ




ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχει βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ειδικά σε περιοχές όπως οι δυτικές συνοικίες, όπου το φαινόμενο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Επόμενο βήμα της συμμορίας Σαμαρά-Βενιζέλου είναι το κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών,  της παιδείας και της υγείας. Ήδη έκλεισαν τις μισές ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων, πετώντας στο δρόμο 20.000 μαθητές!
 Η υποχρηματοδότηση της παιδείας, που καταδίκασε τα σχολεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν, συμπληρώνεται και από «ξαφνικούς θανάτους» σχολείων και σχολών, που θα πετάνε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά χιλιάδες στο δρόμο. Ο νόμος για το «νέο λύκειο» επιβάλει πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου και άμεσα στοχεύει στο να βρεθούν εκτός σχολείου τουλάχιστον 50.000 μαθητές. Στόχος μετά το γυμνάσιο να διοχετεύονται οι μαθητές στην κατάρτιση και στη μαθητεία δηλ. η δουλοποίηση των νέων γενιών.

 Το Ολοήμερο Σχολείο ουσιαστικά υποβαθμισμένο και παιδοφυλακτήριο μέχρι σήμερα, υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, μιας και οι εκπαιδευτικοί που εργαζόταν σε αυτό, φέτος καλύπτουν κενά στο πρωινό πρόγραμμα. Αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στο τμήμα, στοιβάζοντας 27 μαθητές στο Δημοτικό και στους 33 στο  Γυμνάσιο- Λύκειο. Με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και τις μετακινήσεις μαθητών. Τέλος κάθε υποστηρικτική δομή για τους μαθητές όπως ενισχυτική διδασκαλία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ειδική Αγωγή ουσιαστικά καταργούνται στα πλαίσια της μείωσης προσωπικού.

Είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση και την τρόικα είναι περιττές οι δαπάνες για την παιδεία. Στοχεύουν να τις μειώσουν ακόμη περισσότερο με κλεισίματα σχολείων και πανεπιστημίων, με μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και πέταγμα των μαθητών έξω από το σχολείο από πολύ μικρή ηλικίαΗ καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, η παράδοση κομματιών της στους ιδιώτες και λειτουργία της εναπομένουσας δημόσιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις» τους. Η εκπαίδευση από δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε προνόμιο των λίγων και εκλεκτών, που θα μπορούν να πληρώνουν.

Η πρόσφατη απεργία των εκπαιδευτικών, αλλά και οι κινητοποιήσεις των μαθητών αποτελούν τις σημαντικές αντιστάσεις ενάντια στη διάλυση- καταστροφή της δημόσιας εκπαίδευσης. Όλοι μαζί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο αγώνας μας θα είναι Διαρκείας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας μέσα από Επιτροπές Δράσης στη γειτονιά μας. Να δημιουργήσουμε μια συνέλευση γειτονιάς, που να συζητά και να κινητοποιείται για να σώσει σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες στη γειτονιά μας.

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:

― Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
― Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
― Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών
― Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου