Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας



Οι στημένοι “έλεγχοι” των επιθεωρητών υγείας στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/13 είχαν αποκλειστικό σκοπό την τρομοκρατία των εργαζόμενων αλλά και την δημιουργία εντυπώσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι ελεγκτές αγνοώντας τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου αγωνιωδώς προσπαθούσαν να βρουν απόντες εργαζόμενους και όταν αυτό δεν ήταν δυνατόν, με προκλητικό τρόπο σχολίαζαν γιατρούς που έλλειπαν από το σημείο ελέγχου, επειδή εξέταζαν άρρωστους σε άλλα τμήματα ή επειδή βρίσκονταν στο εστιατόριο του νοσοκομείου.

Η απολύτως δικαιολογημένη οργή και η αγανάκτηση εργαζόμενων, συνoδών και ασθενών, ανέστειλε τον προκλητικό δήθεν “έλεγχο” για να συνεχιστεί με την πρωτόγνωρη εισβολή αστυνομικών δυναμένων στους χώρους νοσηλείας, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά τις ευαισθησίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την “τάξη”.



Τον έλεγχο στα νοσοκομεία και την καταγραφή των προβλημάτων δεν την αρνούνται οι εργαζόμενοι. Δεν την επιδιώκουν όμως οι υπεύθυνοι της σημερινής εξαθλίωσης γιατί μόνο αυτοί φοβούνται την αποκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών τους. Όσοι δηλαδή ευθύνονται για το ότι:

Οφείλονται στους εργαζόμενους συνολικά 3500(!!!) ημέρες κανονικής άδειας και πάνω από 1000 ημέρες ρεπό λόγω υπερημερίας.


Αντί για 150 κλίνες που δύναται να καλυφθούν με ασφάλεια, είναι ενεργές με την αυτοθυσία του προσωπικού 250. 


Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Βραχεία Νοσηλεία λειτουργούν πραγματικά στα όρια της νομιμότητας, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, χαρακτηριστικά δε στα επείγοντα της Παιδιατρικής δεν υπάρχει νοσηλευτής/-τρια!! 


Εντέλλονται παράνομα και καταχρηστικά ( όπως εξάλλου συμφώνησε και η Εισαγγελεύς στην οποία απευθύνθηκαν οι συνάδελφοι )οι ειδικευόμενοι ιατροί στη διακομιδή ασθενών, αμισθί! 


Η γενική εφημέρευση συνεχίζει να στερείται την ενεργή παρουσία των πλέον απαραίτητων ειδικοτήτων, ενώ συνάδελφοι ιατροί εφημερεύουν με εντέλλεσθαι πολλές ημέρες παραπάνω από το πλαφόν τους.. 


Χαρίζονται περί τα 2 εκατ.€ ετησίως σε ιδιωτικά συνεργεία, μόνο για τη φύλαξη και τη καθαριότητα, ενώ μισθώνονται σε ιδιώτες υπηρεσίες πληροφορικής και λογιστικού ελέγχου, και τα πλυντήρια. 


Οι ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό είναι τεράστιες, το κόστος των οποίων μετακυλίεται στους ίδιους τους ασθενείς. 


Τα Κ.Υ. του νομού υποστελεχώνονται στα πλαίσια της αποψίλωσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με Γενικούς και αγροτικούς ιατρούς να καλούνται να καλύψουν παράτυπα τα κενά στο νοσοκομείο

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη που υπέστη σωματική βία από βαθμοφόρο αστυνομικό στην προσπάθειά του να καταγράψει τα γεγονότα.

Καταγγέλλουμε τον υπουργό υγείας ο οποίος έσπευσε από τηλεοράσεως να απολύσει τίμιους εργαζόμενους ( στοχοποιώντας τους συνδικαλιστές) που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν σε επαρκή λειτουργικότητα τα αποκαΐδια των υγειοκτόνων πολιτικών, αλλά και κάθε λογής '' πρόθυμους'' δημοσιογράφους τοπικών και κεντρικών ΜΜΕ που έσπευσαν να πάρουν θέση δίπλα στον Υπουργό κατασυκοφαντώντας το δίκαιο αγώνα μας.

Ευχαριστούμε τον Κερκυραϊκό λαό για την συγκινητική αλληλεγγύη του και τον καλούμε να περιφρουρήσει ο ίδιος το δικαίωμα του να απολαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες υγείας.



Κέρκυρα 18 Οκτωβρίου 2013





arsigr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου