Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση στις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ


                            Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr  E Mail: aseote@yahoo.gr



Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου

Για την ταμπακιέρα τίποτα;


   Το εμετικό κείμενο που ανέλαβε, προφανώς κατ’ εντολήν, να κυκλοφορήσει ο ΣΥΡΙΖΑ  ΟΤΕ, δείχνει ότι οι συντάκτες του, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του εργατικού κινήματος αλλά έχουν μολυνθεί επικίνδυνα από τον συγχρωτισμό τους με τους ακροδεξιούς συνεργάτες τους όταν κατέβηκαν στις εκλογές του ΟΤΕ με τον τίτλο Ακομμάτιστοι (sic) και σύνθημα «η εργασία μας είναι η ιδεολογία μας»!
   Κατά τ’ άλλα, μάθαμε ότι η περιβόητη συνάντηση με τον Τσαμάζ ανακοινώθηκε, αλλά η ΑΣΕ στην καλύτερη περίπτωση (αν δεν είμαστε πράκτορες) έπεσε θύμα «της γνωστής πρωθυπουργικής μονταζιέρας».
   Αλλά θύμα έπεσε προφανώς και όλος ο περιοδικός και ημερήσιος τύπος μεταξύ των οποίων η Αυγή και όλες οι εφημερίδες της αριστεράς που δεν αντιλήφθηκαν ούτε δημοσίευσαν τίποτα για την επίμαχη συνάντηση, ούτε οι «απαντώντες» και η παράταξή τους δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, αλλά κυκλοφόρησαν τη χυδαία ανακοίνωση κατά της ΑΣΕ.


   Για την ταμπακιέρα όμως κουβέντα….
.

   Μας παραπέμπουν να την ανακαλύψουμε εκεί που κρύβεται καταχωνιασμένη στις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!  Η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει.
 Απολαύστε πρόσφατη ερώτηση που έκαναν στη Βουλή οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τον ΟΤΕ:

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: «Στο πυρ το εξώτερο όσοι έφυγαν από τον ΟΤΕ και κρίθηκαν από τις επιτροπές του ΙΚΑ ανάπηροι»

Το 2012 ο ΟΤΕ εφάρμοσε ένα ακόμη πρόγραμμα κινήτρων αποχώρησης προσωπικού στο οποίο εντάχτηκαν τελικά περίπου 1.600 εργαζόμενοι. Μια βασική διαφορά του προγράμματος αυτού από όλα τα προηγούμενα ήταν ότι αφορούσε όχι μόνο σε εργαζόμενους που είχαν τη δυνατότητα άμεσης λήψης σύνταξης, αλλά και  αυτούς που είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης-κύριας ή μειωμένης- μέσα στα τρία επόμενα χρόνια. Σε αυτούς τους εργαζόμενους χορηγήθηκε ένα ποσό το οποίο θα έδιναν στο ΙΚΑ για αυτασφάλιση για το χρόνο που απαιτούνταν μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.
Η επιτροπή στην οποία παραπέμφθηκαν όλοι όσοι θέλησαν να κάνουν αυτασφάλιση έκρινε μερικούς απ’ αυτούς ανάπηρους στους οποίους το ΙΚΑ δεν δίνει τη δυνατότητα της αυτασφάλισης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, όμως, δεν μπορούν να πάρουν ούτε αναπηρική σύνταξη λόγω μιας παλιάς διάταξης του καταστατικού του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Επειδή, παρ’ ότι πρόκειται για μια κατηγορία εργαζομένων με αυξημένες ανάγκες δεν τους δίνεται η δυνατότητα ούτε της αυτασφάλισης ούτε της χορήγησης αναπηρικής σύνταξης.
Επειδή, πρόκειται για εργαζόμενους με τριάντα και πλέον χρόνια υπηρεσίας, που είναι πολύ περισσότερα από τα δεκαπέντε που απαιτούνται για τη σύνταξη αναπηρίας.
Επειδή, θα μπορούσε να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είτε με το να δοθεί η δυνατότητα της αυτασφάλισης για όσο χρόνο απαιτείται για το χορήγηση της σύνταξης γήρατος είτε η δυνατότητα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνο ασφάλισης (4.500 ημέρες εργασίας).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο που εποπτεύει προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ανάπηρων εργαζομένων του ΟΤΕ και να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης
Γάκης Δημήτρης
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης

   
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΤΕ έβαλε πλάτη στην πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) να ξεφορτωθεί η διοίκηση της Deutsche Telekom με προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα χιλιάδες εργαζόμενους.
   Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αντί να ζητήσουν από τη διοίκηση του ΟΤΕ να αποκαταστήσει τους εργαζόμενους που εξαπάτησε, ζητάνε από το ΙΚΑ να φορτωθεί τις ευθύνες της γερμανικής εταιρείας!



                                                    ΑΣΕ                            Αθήνα: 23-10-2013




Υ.Γ:  Φαίνεται ότι οι κ.κ. Σταθάκης, Μητρόπουλος κ.λ.π. δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται στο απυρόβλητο,  εξέχουσα θέση στη  «μεγάλη συνιστώσα του συστήματος» φιλοδοξούν να πάρουν και όσοι λειτουργούν αντικειμενικά  σαν πλυντήριο της Deutsche Telekom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου