Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι φασιστικές συμμορίες περνούν στην επίθεση

Οι παρακρατικές συμμορίες δεν κάνουν προεκλογική εκστρατεία οπως τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Κάνουν επιχειρήσεις, με τις πλάτες του "επίσημου" Κράτους. Την "ανακατάληψη των πόλεων", το σύνθημα της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων το εφαρμόζουν όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη.............Και έτσι βολεύεται και το κλίμα του "πολέμου των άκρων", του "χάους", και του "εμφυλίου' που προσπαθεί όλο το αστικό πολιτικό σύστημα να περάσει (και ιδιαίτερα προεκλογικά)...Κάποιοι νόμιζαν ότι μόλις η Χρυσή Αυγή γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα θα "ενσωματωθεί". Μεγάλο λάθος...το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.







Επίθεση στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Επίθεση στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Εβαψαν με σπρέι την πρόσοψη του γραφείου και σχημάτισαν το σήμα της Χρυσής Αυγής και έναν ημιτελή αγκυλωτό σταυρό.



Η ΣΕΑΑΝ Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την επίθεση αυτή, που, όπως σημειώνουν, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης εκστρατείας κατά του ταξικού κινήματος των εργαζομένων σε Υγεία - Πρόνοια και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Είναι πεντακάθαρο ότι στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού και των αναπήρων, για να περνάει ανενόχλητη η πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων.






Ξεκαθαρίζουμε ότι είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι ανάπηροι και οι εργαζόμενοι τρομάζουν ή αναστέλλουν τη δράση τους με τέτοιες επιθέσεις. Η πάλη εντείνεται και οξύνεται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή, για απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς, για μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που δε θα τις εμπορεύεται, αλλά θα τις εξυπηρετεί και τις καλύπτει πλήρως».



Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚ



Σήμερα Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 11.30πμ ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.



Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση των φασιστικών προκλήσεων και της συνεργασίας αστυνομικών με τις φασιστικές συμμορίες. Τέτοιες επιθέσεις είναι το επικίνδυνο αποτέλεσμα της εκλογικής εμφάνισης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της κάλυψης που απολαμβάνουν από κυβερνητικά και αστυνομικά κλιμάκια.



Η συστηματική στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια ρατσιστική πολιτική που συνεχίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το θερμοκήπιο αυτών των προκλήσεων.



Η επίθεση σε γραφεία κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο είναι ανοιχτή απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι σαφής προειδοποίηση για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει μια άρχουσα τάξη πανικόβλητη από την άνοδο της Αριστεράς.



Το κίνημα των εργατών που αντιπαλεύει τις λεηλασίες των μισθών, των συντάξεων, όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις εποχές των παρακρατικών και της «Καρφίτσας» μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη.





Ως ΣΕΚ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική και στις φασιστικές επιθέσεις μαζί με την αντίσταση στη βαρβαρότητα της Τρόικας και των Μνημονίων μέσα από την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και της Αριστεράς.



Πηγή: mynews.gr
Αναδημοσίευση από την Κόκκινη γωνιά

3 σχόλια:

  1. Παπαγεωργιου Ελένη26 Μαΐου 2012 στις 7:20 π.μ.

    Ωραία τα καταγγελεις όλα αυτά. Καμία αντιφασιστική πορεία δεν θα διοργανώσει το ΚΚΕ στην Πάτρα εναντίον των αβγων; Ή θα μείνει για ακόμη μία φορά παρατηρητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασε ρε ελενη τωρα με το κκε τα εβελες για το συριζα που ειναι προτω κομμα και με διαφορα εκει να κτυπησης την πορτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή