Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:2221 στρατιωτικοί αυτοκτόνησαν μέσα σε 22 χρόνια






Στην Τουρκία δεκάδες χιλιάδες είναι τα θύματα, κυρίως νέοι, του πολέμου που έχει εξαπολύσει εδώ και χρόνια το αστικό κατεστημένο εναντίον ενός τμήματος του λαού, της κουρδικής μειονότητας.
Όμως υπάρχει και ένας δεύτερος, Ακήρυκτος Πόλεμος, που διεξάγει ο Τουρκικός Στρατός ενάντια στο προσωπικό του.  


Τα νούμερα των αυτοκτονιών πραγματικά σοκάρουν. 

Το απίστευτο αριθμό των 2221 αυτοκτονιών καταγράφουν  οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε 22 χρόνια. Αυτό αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετά από ερώτηση που έγινε στην Βουλή της γειτονικής χώρας.

Επιπλέον 1602 άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα  ή σε συμβάντα όπως δαγκώματα φιδιών, ηλεκτροπληξία, πτώσεις από ύψος και λανθασμένη χρήση όπλων.

Από 1990 συνολικά 3823 Τούρκοι στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας σκοτώθηκαν από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο που διεξάγεται στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Ο Τουρκικός στρατός παρουσιάζεται να λαμβάνει μέτρα και στα στρατόπεδα ξεκίνησαν να λειτουργούν κέντρα ψυχολογικής στήριξης. Στόχος είναι η βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και η άμεση μείωση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Αυτό όμως που κανένας δεν αναφέρει είναι οι βαθιές ταξικές ανισότητες που χαρακτηρίζουν τον Τουρκικό Στρατό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μορφωμένοι νέοι, κυρίως των αστικών κέντρων, κάνουν μικρότερη θητεία και σε μονάδες μακριά από την πρώτη γραμμή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Τόσο ο πόλεμος που διεξάγει το τουρκικό αστικό κατεστημένο, κεμαλικό και ισλαμικό, εναντίον της Κουρδικής μειονότητας, όσο και ο Ακήρυκτος πόλεμος των αυτοκτονιών και ατυχημάτων, είναι ένας Πόλεμος μεταξύ Φτωχών, για τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου.

Να καταργηθεί τώρα ο απαρχαιωμένος θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης που μετατρέπει την νεολαία σε κρέας για τα κανόνια τους και  τους εξασφαλίζει την δωρεάν εργασία μας.

Κανένας νέος Μισθοφόρος.

Μόνο οι Κοινοί αγώνες του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου