Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Από την ενότητα στη δράση, στην πολιτική ενότητα: κοινή κάθοδος ΑΡΕΝ (Συριζα) και ΕΑΑΚ στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Από το blog της αριστερής ενότητας Αγρινίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από την νεολαία. Το πανεπιστήμιο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και πρέπει να αποτελεί το πιο προοδευτικό κομμάτι της. Οι αλλαγές που συνέβησαν στις εκλογές και στις συνειδήσεις του λαού πρέπει να εκφραστούν και μέσα στο πανεπιστήμιο. Ο δικομματισμός πέθανε στη βουλή , καιρός να  απαξιώσουμε και τους εκφραστές του στη σχολή μας.


 Η αριστερή πρωτοβουλία είναι ένα μέτωπο που αποτελεί το επόμενο βήμα σε μια σειρά από κοινές δράσεις αριστερών παρατάξεων και ατόμων. Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε στην λογική ότι είμαστε πολλοί άνθρωποι οι οποίοι σκεφτόμαστε και δρούμε διαφορετικά από τις κυρίαρχες πολιτικές που εφαρμόζονται στο πανεπιστήμιο. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καταφέρει να συνεργαστούμε γιατί εμμέναμε σε αυτά που μας χωρίζουν και όχι σε αυτά που μας ενώνουν. Οι κοινές δράσεις μέσα στο τελευταίο ακαδημαϊκό έτος ανέδειξαν την δυνατότητα της εκλογικής συνεργασίας. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ακουστούμε θεσμικά και να κλονίσουμε τη σημερινή νοοτροπία του συνδικαλισμού.

Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε μια πρωτοβουλία που θα ανοιχτεί στο κόσμο, όχι με τα μέχρι τώρα στενά κομματικά κριτήρια αλλά κάτω από κάποιους άμεσους στόχους που μας αφορούν.

•    Αποδόμηση του δικομματισμού στο πανεπιστήμιο
•    Αλλαγή της διαδικασίας με την οποία διεξάγετε η συνέλευση
•    Κινηματική και θεσμική υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων (Προάσπιση του ασύλου - Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο )
•    Ανατροπή της διοικούσας επιτροπής
•    Πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του συλλόγου
•    Φοιτητική μέριμνα ( στέγαση, σίτιση για όλους)
•    Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο τμήμα Δ.Π.Φ.Π

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε λογική ανάθεσης των προβλημάτων. Τα προβλήματα αφορούν όλους τους φοιτητές και όχι ορισμένους αντιπροσώπους που χρειάζονται μόνο την νομιμοποίησή των αποφάσεών τους μέσω της ψήφου μας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι στη συνέλευση θα πρέπει να συζητούνται όλα όσα μας αφορούν, να διαμορφώνονται αλλά και να ακούγονται απόψεις. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε αλλά και μπορούμε να ακουστούμε.

Καιρός για κάτι καινούριο, καιρός να αναλάβουμε την τύχη μας οι ίδιοι. Η “αριστερή πρωτοβουλία” δεν αποτελείται από επαγγελματίες συνδικαλιστές  αλλά από απλά πολιτικοποιημένα αριστερά άτομα.  Η πολιτικοποίησή σου  και η θέση που παίρνεις στο σύλλογο και στις εκλογές είναι πολύ σημαντική και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Η αποχή είναι συνενοχή και συντελεί στο να παραμένουν τα δυο μεγάλα κόμματα ως εκφραστές μας στην δουλειά και στη σχολή μας. Η συνέλευση πρέπει να διαμορφώνει άποψη και όχι να νομιμοποιεί προειλημμένες αποφάσεις.

 Οι αριστεροί και οι φίλοαριστεροί είμαστε πιο χρήσιμοι από ποτέ. Πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που κινούν τα νήματα. Τα νεοφιλελεύθερα πρότυπα κίνησης είναι ενάντιά μας και μας ξεγέλασαν τόσα χρόνια. Η κουλτούρα του κλαμπ , του πάρτυ και του ποτού για μία ψήφο πρέπει να περιθωριοποιηθεί.  Συνδικαλισμός σημαίνει συμμετοχή, συνδιαμόρφωση, αμεσοδημοκρατία, ενεργοποίηση και άποψη. Ζητάμε την συμμετοχή σου και την στήριξή σου για να αλλάξουμε από σήμερα την σχολή.


Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν: Αριστερή Ενότητα Αγρινίου, ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, ΑΡΜΑΔΑ, Ανένταχτοι

19 σχόλια:

  1. όταν τα βρίσκετε στις έδρες των δσ
    γίνεστε η ουρά του συνασπισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα @@ μας οι εδρες ..
    εσυ γινε ουρα της πασπ δαπ και πκσ που κοντρολαρουν συνελευση δσ οπως θελουν
    οι μαχες δινονται παντου..

    οσο για τις εδρες θα πανε στους ανενταχτους πριν την ενωση φοιτητες
    αντε γεια πασπαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας για την κοινή εκλογική κάθοδο, γεννάται μια απορία:


    Να περιμένουμε να δούμε το (χαμηλό) ποσοστό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συρρικνώνεται κι άλλο στις ερχόμενες εκλογές (μέσω της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από αρκετούς ψηφοφόρους της);
    Ή ακόμα χειρότερα, να περιμένουμε να δούμε και καμιά "συνεργασία" σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο στο άμεσο προσεχές μέλλον;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιες μαχες ρε αντικαπιταλιστικέ μαϊντάνε στη σούπα της σοσιαλδημοκρατίας;
    τις μαχες που δινει ο συνασπισμος για να βρει σημεια συμφωνιας με νδ-πασοκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. panelladika pou 8a katagrafei ayti i sinergasia mporei na mou pei kapoios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φέτος θα καταγραφεί μόνο στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου...
    Του χρόνου πανελλαδικά!

    Ένα όνομα που μου έρχεται πολύ πρόχειρα στο μυαλό, θα μπορούσε να είναι:

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τους ΞΥΡΙΣΟΥΜΕ

    Για ένα λάθος γράμμα δεν αλλοιώνεται το νόημα πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένας λόγος για την συγκεκριμένη κίνηση.

    Στις Γενικές Συνελεύσεις ήδη υπάρχει συνεργασία μια χαρά χρόοοονια τώρα σε κινηματικές περιόδους μεταξύ ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ-Αναρχικών και κατά περίπτωση ΠΚΣ ή και ΠΑΣΠ.

    Περί ΔΣ, ναι όσο υπάρχουν εκλογές και ΔΣ καλά κάνουμε και συμμετέχουμε. Προσωπικά πιστεύω στο "ένα σχήμα ανά σχολή" (απλά το σχήμα αυτό δεν είναι απαραίτητο να είναι ΕΑΑΚ ή του αναρχικού κόμματος)...

    Πιο λογικό στην προκειμένη βλέπω να βάραγαν διάλυση στην ΑΡΕΝ και να χώνονταν στα ΕΑΑΚ, αλλά όχι σαν συνεργασία... μεγάλη διαφορά.

    OzMa13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριζαίος ΑΝΤΑΡΤΗΣ16 Μαΐου 2012 στις 5:57 μ.μ.

      Πολύ επιθετικός μας τη βγαίνεις φίλε. Να σου πω εγώ πώς έχουν τα πράγματα:

      - Συνεργασία υπάρχει από τις κινητοποιήσεις του 2006, επομένως όχι και τόσο ποοοοολλα χρόνια. Από τότε, στην πλειοψηφία των ΓΣ των φοιτητικών συλλόγων κατεβαίνουν κοινά πλαίσια εαακ-αρεν, ανεξάρτητα αν βρισκόμαστε σε κινηματική έξαρση ή όχι.

      - Κατά περιπτώσεις, συμμαχία και με τον διάβολο μας λες. Μετά από αυτό, μετά από συμμαχίες με ΠΚΣ και ΠΑΣΠ (εσύ το είπες) πού πήγε η άλλη αριστερά για την οποία κάνει λόγο η εκλογική διακήρυξη της ΕΑΑΚ; Πού πήγε η αντικαπιταλιστική πτέρυγα του φοιτητικού κινήματος; Οεο;;;

      - Καλά κάνει η ΕΑΑΚ και συμμετέχει στις εκλογές. Καλά κάνει και συμμετέχει και στα ΔΣ. Τι σχέση έχουν οι έδρες με την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος; Δεν αναφέρομαι φυσικά σε ξεπερασμένες από το ίδιο το κίνημα δομές (βλ. ΕΦΕΕ).

      - Ωραίο το σκεπτικό σου! Ένα σχήμα ανά σχολή. Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες κάτω από το χαλάκι. Μην τα ξαναλέω, δες παραπάνω "Πού πήγε η αντικαπιταλιστική πτέρυγα του φοιτητικού κινήματος;")

      - Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή έστω ένα κομμάτι της συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (όχι κατ' ανάγκη μονο εκλογικά), ποιο σου φαίνεται πιο πιθανό; Να χωθεί η ΑΡΕΝ στα ΕΑΑΚ ή το αντίστροφο;

      - Η ΕΑΑΚ μιλάει ακόμα για Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση; Μιλάει ακόμα για επιχειρηματικό πανεπιστήμιο; Στηρίζει ακόμα το "Όλη η εξουσία στις ΓΣ";

      - Αφήστε τις ψευτοδικαιολογίες για έδρες που θα πανε σε ανένταχτους. Η κατρακύλα έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό και εσείς κουτρουβαλάτε. Ακόμα να το πάρετε χαμπάρι;;

      Διαγραφή
  8. http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/05/blog-post_2993.html
    στο ίδιο μπλογκ!είστε φοβεροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει αυτό; Έχεις μπλεχτεί πολύ άσχημα φίλε...

      Διαγραφή
    2. μα κατηγορείς τον πολιτικό φορέα (και δικαίως) και πας και συνεργάζεσαι έστω και περιορισμένα (?) με τη νεολαία του?
      Και στην υπερεπανάσταση του κειμένου ξεχάσατε να βάλετε κ "δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση" μπας και σας μπερδέψει κανείς για κομμουνιστές

      Διαγραφή
    3. Kosta η ανάρτηση και συγκεκριμένα ο τίτλος της ανάρτησης είναι επικριτικός και δεν επικροτεί τη συνεργασία. Τουλάχιστον έτσι τον καταλαβαίνω εγώ παρακολουθώντας αρκετό καιρό τον κοκκινο τυπο. Μάλιστα το παρόν blog έχει τοποθετηθεί αλλεπάληλες φορές για το απατηλό της ενότητας της αριστεράς και του κινδύνου ενσωμάτωσης των ριζοσπαστικών - επαναστατικών τάσεων στις κρυφές εφεδρείες του συστήματος (συριζα). Έχει σταθεί επίσης κριτικά και στις δυνάμεις τις αναταρσυα.

      Συντροφικά και φιλικά πάντα

      Διαγραφή
    4. Kostas, αν και μας καλύπτει η απάντηση που σου έδωσε ο Πέτρος Κ., λίγα πράγματα και από εμάς:

      Είναι προφανές από τα σχόλιά σου σε πέραν των 2 αναρτήσεων μας (από χθες) ότι λες πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν απλά για να επιβεβαιώσεις το "ορθό" του φορέα που στηρίζεις ή είσαι μέλος.

      Καλή (και θεμιτή) η πλακίτσα, ωραία τα αστειάκια, αρκεί όμως να συνδυάζονται με πολιτική επιχειρηματολογία. Δεν έχει νόημα να γράφεις ασυναρτησίες γιατί στο κάτω κάτω, εσύ εκτίθεσαι.

      Καλά μυαλά!

      Διαγραφή
    5. και γιατί στο εδώ άρθρο δεν το καταδικάζεις?είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ όλα σου τα άρθρα για να καταλάβω που στέκεσαι πολιτικά?

      Διαγραφή
    6. Το καταδικάσαμε μέσω του τίτλου που δώσαμε Kostas...

      Διαγραφή
  9. Για να μην το ταλαιπωρούμε στο σχήμα (και κακώς δεν αναφέρετε στο μπλογκ ) είναι και ανένταχτος κόσμος. Κατοπην συμφωνίας απο τις δυο παρατάξεις η όποια έδρα θα πάει στους ανένταχτους που ειναι στα ψηφοδέλτια ΓΚΕ ΓΚΕ??

    2. Ποια σοσιαλδημοκρατια βρε οπορτουνα γαμω το μυαλό σου 8:43 (πκσιτης θα εισαι) .. Σε καιρους ειρηνης δεν φέραμε σοσιαλισμο σε καιρους που ο κοσμος πεινάει και αυτοκτονεί να μην συνεργαστούμε για κατι καλύτερο μεσα στο συστημα? βημα βημα απο αυτο το συστημα δε θα το αλλαξουμε?

    3. αφηστε τα ιδεολογήματα εδω .. την απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καταγγελουμε προσπαθεια φυμωσης μεσα σε γενικη συνελευση του ΔΠΦΠ του Αγρινίου ανενταχτου φοιτητη που ήθελε να μιλήσει αυτα θελουμε να λυσουμε και το κειμενο είναι σαφές επαγγελματιες συνδικάλες αντε γεια..

    ο πολεμος συνεχιζεται γιατι η πασπαρα του 77% βλέπει πάτο και χανει δουλειες και μαγαζιά στο αγρίνιο . Ποσο φοβούνται και καρεκλάτοι καθηγητές σιγα σιγα και διοικουσα και όλοι ..

    Πόλεμος απο παντού , είτε απο πασπ δαπ ειτε απο πκσ με προσωπικες επιθεσεις αφου εξαντλησε τα ρηχά επιχειρήματα της στην εκλογοαπολογιστική του τμήματος...

    κοαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανελλαδικα η συνεργασία δε θα καταγραφεί ουτε στην αρρεν (συριζα) ουτε στα εαακ (ανταρσυα) αυτο να γινει ΣΑΦΕΣ οπως και οτι οι εδρες θα πανε στους ανεξαρτητους η θα μοιραστούνε ανα εξάμηνο σε καθε σχήμα .. Γενικά μικρή σημασία έχει αυτό η κοινή πλεύση μετράει αυτό πιστεύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανελλαδικα η συνεργασία δε θα καταγραφεί ουτε στην αρρεν (συριζα) ουτε στα εαακ (ανταρσυα) αυτο να γινει ΣΑΦΕΣ οπως και οτι οι εδρες θα πανε στους ανεξαρτητους η θα μοιραστούνε ανα εξάμηνο σε καθε σχήμα .. Γενικά μικρή σημασία έχει αυτό η κοινή πλεύση μετράει αυτό πιστεύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΑΑΚ ΠΟΛΥ ΤΣΙΠΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή