Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν το Πρώτο Θέμα μυρίζει το πρώτο αίμα


Εδώ και πολλά χρόνια κάνει αβάντες και ξεπλένει τις «δράσεις» (βλέπε δολοφονικές επιθέσεις) και τον ιδεολογικό πόλεμο/τρομοκρατία που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν οι ναζί της Χρυσής Αυγής σε γειτονιές και πόλεις ολόκληρες, της Ελλάδας. Αναφερόμαστε φυσικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μία φασιστική, λαϊκίστικη φυλλάδα, που όταν οι καιροί το επιτάσσουν παρουσιάζει τους υπανθρώπους ως άλλης τάξης lifestyle υποκείμενα που έχουν και προσωπική ζωή και αδυναμίες, ενώ όταν βγαίνουν από τις πιο σκοτεινές φωλιές τους μαχαιρώνουν «χειρουργικά» αγωνιστές, και μετά σαν άλλοι «σπουδαίοι αρχαίοι» βάζουν τα κεφάλια τους μέσα στο χώμα και αποποιούνται των ευθυνών τους, είναι φασίστες που πρέπει να παταχθούν. Μακριά από εμάς οι όψιμοι εμπορικοί «αντιφασίστες». Και είναι πολλοί εκεί έξω, και έχουν λερώσει πολύ άσχημα τα χέρια τους τα τελευταία χρόνια. 

Σε μια κοινωνία που έχει συνηθίσει να βλέπει και να οσμίζεται αίμα, είτε μεταναστών, είτε LGBT, είτε αντιφρονούντων, είτε απλά Άλλων, το εξώφυλλο της συγκεκριμένης φυλλάδας, την Κυριακή 22/9, είναι απλά άλλο ένα σοκαριστικό αλλά ανεκτό μέτρο πώλησης. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει να γίνονται βορά προσωπικές στιγμές συνανθρώπων μας (διπλή δολοφονία στο Αλιβέρι, δολοφονία Παύλου Φύσσα) από όρνια που κατασκοπεύουν κάθε ίντσα της ζωής μας. Ειδικά κατά το πέρασμα στην απέναντι όχθη. Αναρωτιόμαστε: η φωτογραφία του Παύλου να αργοσβήνει σε ποια διεστραμμένη «κοινωνία του θεάματος» εμπίπτει;

ποιος διαφημιστής, δημοσιογράφος, φωτογράφος, υλατζής, τελευταίος τροχός της αμάξης μέσα στο κωλοχανείο που ονομάζεται «Πρώτο Θέμα» θεώρησε πως αυτή η έκθεση δεν θα έχει συνέπειες; Ακριβώς όπως τότε που ο «ανώνυμος» και άγνωστος συντάκτης του newsbomb.gr παρότρυνε τους πολιτικούς να πάρουν μέτρα κατά της «αρρώστιας» της ομοφυλοφιλίας. 

Σε φυλλάδες και σάιτ που διευθύνονται από τυμβωρύχους, λαμόγια και μαφιόζους, νέοι συνάδελφοι μαθαίνουν από τα χειρότερα κατακάθια των ΜΜΕ ότι δημοσιογραφική δεοντολογία δεν υπάρχει, ότι τα πάντα είναι καλά και αγαθά ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος, ότι ο καλός βόθρος όλα τα χωράει, αρκεί να αυξάνονται οι πωλήσεις και ν’ ανεβαίνουν τα κλικ. Τους συναδέλφους αυτούς, κομμάτι της τάξης μας στον κλάδο των ΜΜΕ, τους καλούμε να ορθώσουν το ανάστημά τους. Όσο για τα αφεντικά τους… ήδη ξέρουν και φοβούνται. 

Πέρα όμως από τα πολλά λόγια, την καλύτερη και πιο δυνατή απάντηση σε κάθε επίδοξο Θέμο, Ευαγγελάτο, Μπογδάνο, Μπάμπη, Άρη, Τρέμη (που μάχεται τον φασισμό μέσα από το Mega…) και όλους τους άλλους, την έδωσε η μητέρα του Παύλου στον γκεμπελικό ΣΚΑΪ. «…Αν θέλετε να γνωρίσετε το παιδί μου ακούστε τα τραγούδια του. Εσείς οπλίσατε το χέρι αυτών που το σκότωσαν…». 

Υ.Γ. Δεν υπάρχει φυσικά καμία περίπτωση αναδημοσίευσης του «δημοσιογραφικού» εμετού του «Πρώτου Θέματος» καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μολυνθεί κι άλλο η μνήμη του νεκρού. Αρκετά μολύνονται οι δρόμοι μας…




Πηγή:Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου