Κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην στάση των νεοσύλλεκτων φαντάρων και στον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Αφενός η γνώση των δικαιωμάτων τους, αφετέρου η άντληση κινηματικών εμεπιριών από το ξέσπασμα σημαντικών κοινωνικών αγώνων που η νεολαία έπαιξε σημαντικό ρόλο, έχουν ως αποτέλεσμα οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι στρατιώτες «Να Μην Ψαρώνουν». Είναι ενδεικτική η στάση που κρατούν στο ζήτημα της ΕΛΔΥΚ, που επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η οδυνηρή οικονομική κατάσταση της λαικής οικογένειας, ωθώντας αρκετούς συναδέλφους να δηλώνουν εθελοντικά μήπως και τα φέρουν βόλτα με την αμοιβή που προσφέρει η θητεία στην Κύπρο.
Αυτή όμως η συμπεριφορά των νεοσύλλεκτων συναδέλφων δε πρέπει να ξενίζει το ΓΕΣ. Οι συνάδελφοι που υποχρεώθηκαν να περάσουν τις πύλες των μονάδων και να υπηρετήσουν την στρατιωτική θητεία δε θέλουν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας. Δε θέλουν να μπλέξουν σε ξένα προβλήματα, δεν ανέχονται να γίνουν κρέας στα κανόνια για την ΑΟΖ, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Κυπριακού κράτους. Πολλοί περισσότερο όταν συνειδητοποιούν ότι όλα τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ μένουν στο απυρόβλητο ή όταν πληροφορούνται ότι οι άνθρωποι του LIFE STYLE και τα μαμόθρεπτα των πλουσίων υπηρετούν ένα μήνα και κάτι σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.
Το πολεμικό θερμόμετρο στην Κύπρο ανεβαίνει καθώς στοιχεία για το 2013 παρουσιάζουν τις κατοχικές δυνάμεις πολύ πιο ενισχυμένες σε στρατιωτικό ανθρώπινο δυναμικό, αφού από 36.000 που πιστεύεται ότι ήταν έως τελευταίως, νεώτερα στοιχεία τις ανεβάζουν στις 43.000, δηλαδή αυξημένες κατά 7.000. Από την άλλη εμριθά πολύ πιο έ τονη είναι και η παρουσία των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και όλα δείχνουν ότι η ένταση θα οξυνθεί εξαιτίας της εκμετάλλευσης των ενεργαικών κοιτασμάτων και της έντασης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση τοιυ Άλυτου Κυπριακού ζητήματος.
Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η όξυνση του κοινωνικού ζητήματος σε όλη την Κύπρο αφού οι Τουρκοκύπριοι αμφισβητούν την παρουσία των κατοχικών δυνάμεων της Μηντέρας Πατρίδας Τουρκίας, ενώ καθημερινά, 10 Ελληνοκύπριοι καταλήγουν φυλακή εξαιτίας της δεινής οικονονικής τους θέσης λόγω των μνημονίων και των ταξικών πολιτικών που τους επιβλήθηκαν.
Σε αυτή επομένως την Κύπρο το ΓΕΣ Παράνομα επιχειρεί να στείλει Υποχρεωτικά τους Έλληνες φαντάρους. Όμως την αντιδράση μας απέναντι στην Κύπρο πυροδοτεί και η κατάργηση των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να δίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αγορά ή ενοικίαση ιπτάμενων τάνκερ για τις αποστολές του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, 2 Δις Εευρώ για το ΝΑΤΟ και εκατοντάδες εκατ. Ευρώ για μεταχειρισμε΄να οπλικά συστήματα των ΗΠΑ, αλλά με την ίδια ευκολία επιβαρύνει φαντάρους και γονιούς με το οικονομικό κόστος της θητείας. Μάλιστα χτυπά κόκκινο η αγωνία των γονιών μη τυχών και τα παιδιά τους μετατεθούν στην Κύπρο.
ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ARMY.GR ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ: «Κάθε στρατιώτης λαμβάνει άδεια για την Ελλάδα περίπου κάθε2 μήνες.[…] Η μετακίνηση από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα γίνεται δωρεάν αεροπορικώς με καταστάσεις επιβιβάσεως. Χορηγούνται έως(3) καταστάσεις επιβιβάσεως»!!!
Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; Οι γονείς αναρωτιούνται: Ποιος θα πληρώσει το κόστος του ταξιδίου στην Κύπρο; Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να στέλνει στην Κύπρο τα παιδιά τους, παράνομα τις περισσότερες φορές αφού δε λαμβάνει υπόψη την άρνηση των φαντάρων να μετατεθούν στην Κύπρο, και να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώσουν; Μάλιστα, αδιαφορώντας πλήρως για την ανέχεια, την ανεργία, τα τρομερά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ταξικής τους πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση και ο Δ.Αβραμόπουλος βάζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό μέσα στην ίδια την λαϊκή οικογένεια. Αφενός, η απόφαση κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης απαγορεύει την άδεια στους πιο φτωχούς συναδέλφους φαντάρους, αφετέρου η αδυναμία υλοποίησης του ταξιδιού θα ωθεί σε σύγκρουση γονείς και παιδιά!
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός της κυβέρνησης σε όλο του το μεγαλείο. Να θυμίσουμε ότι αρχικά, για τους υπηρετούντες στην ΕΛΔΥΚ ίσχυαν τρεις καταστάσεις επιβίβασης (αεροπορικά εισιτήρια), τα οποία περιορίστηκαν σε δύο και τώρα προβλέπεται μόνο ένα (1)!
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ-Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!