Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πανεπιστημιακή αστυνομία ετοιμάζει το ΑΠΘ

Πανεπιστημιακή αστυνομία, ενεργοποίηση πειθαρχικών συμβουλίων, αδειοδότηση για εκδηλώσεις εφόσον τηρούνται αυστηροί όροι, προβλέπει το «σχέδιο στρατηγικής φύλαξης» που προωθείται στο Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης.


Ειδικότερα, πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι το Συμβούλιο του ΑΠΘ θα κινηθεί για την οργάνωση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Πρόκειται για πρόταση που έχει διατυπωθεί και κατά το παρελθόν, όμως πλέον κρίνεται ώριμη η υλοποίησή της.   Ετσι, το Συμβούλιο θα απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας για την αστυνόμευση του ΑΕΙ.
Οδηγός για εκδηλώσεις



Την ίδια στιγμή, θα καταρτισθεί οδηγός δεοντολογικής χρήσης των χώρων του ιδρύματος. Πλέον θα καθορισθεί ο αρμόδιος για τη χορήγηση άδειας για κάθε εκδήλωση μέσα στο ΑΠΘ, ενώ θα ορίζεται και από την πλευρά των διοργανωτών υπεύθυνος της εκδήλωσης, ο οποίος θα είναι υπόλογος για την αποκατάσταση του χώρου. 


Απειλές για καταστροφές


Αφορμή για την οριοθέτηση του πλαισίου των εκδηλώσεων είναι πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνική Σχολή. Το Κοσμητορικό Συμβούλιο της Σχολής αποφάσισε ομόφωνα να μη χορηγεί εφεξής τα αμφιθέατρά της για εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο. 


Τέλος, τα μέλη του Συμβουλίου του ΑΠΘ είναι αποφασισμένα να ενεργοποιηθεί το πειθαρχικό δίκαιο.

Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου