Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

αλληλεγγύη στην απεργία στις συγκοινωνίες...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Ο Αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, όλης της εργατικής τάξης.



Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς δίνουν έναν ηρωικό απεργιακό αγώνα για να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα. 



Χρέος όλων των "από κάτω" είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αγωνίζονται για όλη την εργατική τάξη. Αγωνίζονται για όλους εμάς, που επίσης χτυπιόμαστε από τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους. 



Η πανικόβλητη τρικομματική χούντα απαντάει με επίταξη, μιας και η καταστολή κάθε αντίστασης είναι η μόνη απλόχερη παροχή που δίνει στο λαό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν θα λυγίσουν τις μαχητικές απεργίες και τα μαχητικά συνδικάτα.



Τα επικοινωνιακά τρικ για ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού εξ αιτίας "άλλης μια συντεχνίας" δεν πείθουν κανένα. Τα σουλάτσα και οι μανούβρες των γραφειοκρατών συνδικαλιστών με εκκλήσεις για εκτόνωση της κατάστασης δεν θα καταφέρουν να σπάσουν αυτό τον αγώνα. Ήδη λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, προαστιακός, ΗΣΑΠ, Μετρό συγκροτούν κοινό απεργιακό μέτωπο. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε όσο περισσότερους εργασιακούς κλάδους είναι δυνατόν.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό δεν μας είναι άγνωστοι. Είναι αυτοί που με αυταπάρνηση έκαναν πράξη την αλληλεγγύη, κρατώντας ανοιχτό το σταθμό του Συντάγματος, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους απεργούς και τους διαδηλωτές ενάντια στις λυσσαλέες επιθέσεις των κάθε λογής πραιτοριανών (Ματ, ασφαλιτών, Δέλτα, Δίας). Ο λαός και η νεολαία που συμμετείχαν στο κίνημα των πλατειών, βρήκε στους εργαζόμενους του Μετρό έναν πολύτιμο σύμμαχο. Είναι αυτοί που πραγματοποίησαν απεργία ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ.




Το ποτάμι έχει φουσκώσει για τα καλά. - Ας το βοηθήσουμε να ξεχειλίσει.



ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.  
ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ. 
ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ. 


ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ - ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ! 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή 25/1  


24ωρη Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, 

καθώς και Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, ως έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης στους απεργούς στις συγκοινωνίες.

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των Ματ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση των απεργών έξω από το αμαξοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου