Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Σκοτώνουν τ΄ άλογα όταν γεράσουν;

Με στόχο την μείωση του εργατικού κόστους  και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η Delhaize Group, αλυσίδα supermarkets, ανακοίνωσε... την περικοπή 2,5 χιλ. θέσεων και τη διακοπή λειτουργίας του 10%, περίπου, των καταστημάτων της, σε όλο το Βέλγιο.

«Αναλυτές» αναφέρουν ότι το κύριο πρόβλημα της Delhaize προκύπτει από τον ηλικιακό μέσο όρο των εργαζομένων της, που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός. 


Μετά από έρευνα ειδικών αναλυτών για το τι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη αλυσίδα, κατέληξαν στο γεγονός ότι «τα έξοδα της εταιρείας επιβαρύνονται από την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και των ασφαλίστρων που σχετίζεται με την ηλικία των εργαζομένων». Η απόλυση των εργαζόμενων μεγάλης ηλικίας που ο μισθός τους έχει αναπροσαρμοστεί ανάλογα με την εμπειρία τους, θα οδηγήσει σε άνθιση των οικονομικών της εταιρείας, συμπληρώνουν οι αναλυτές

Η βελγική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ένα τριετές πλάνο επένδυσης 450 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας στην αγορά του Βελγίου. 

Τα χρηματιστήρια εννοείται χαιρέτισαν  με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις απολύσεις, αυξάνοντας τη μετοχή της εν λόγω εταιρείας κατά 1,7%.

Τέλος να θυμίσουμε ότι (σύμφωνα πάντα με την wikipedia) η Delhaize Group διαθέτει ένα δίκτυο 2705 καταστημάτων και απασχολεί  περίπου 140.000 άτομα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι κυρίως τα σούπερ μάρκετ, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 85% του δικτύου πωλήσεων του Ομίλου Delhaize. Στην Ελλάδα τα καταστήματα της φέρουν το όνομα Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος.


taxiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου