Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Να αποστρατεύσουμε τους επιστρατεύοντες

Η προώθηση μιας ακόμα επιστράτευσης, αυτή τη φορά των ναυτεργατών, επιβεβαιώνει την αδυναμία και τη μη θέληση της αστικής τάξης, να συγκροτήσει συμμαχίες με οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα ή τάξη της ελληνικής κοινωνίας.


Η Νέα Δημοκρατία βγάζει στην ανεργία τη Χρυσή Αυγή με το ρεπερτόριό της, το ΠΑΣΟΚ στον απαραίτητο αντιδραστικό ρόλο του μικρού πλέον κυβερνητικού εταίρου. Η Δημοκρατική Αριστερά, εξωνημένη και απωθητική, παρά τα δημοσκοπικά φτιασιδώματα στο ρόλο της.
Οι ξυλοκοπημένοι εικοσάρηδες, η έκθεση των ρετουσαρισμένων φωτογραφιών τους, που ήταν συνειδητή κυβερνητική επιλογή να εμφανιστούν «πειραγμένες», έγινε ώστε όλοι μας να συνηθίσουμε στην νόμιμη κρατική βία όπως λέει και ο Γεωργιάδης, παρόλο που μπορεί να ανατριχιάζουμε με το θέαμα, όπως έσπευσε να δηλώσει ο Ρουπακιώτης. Και τα δύο στελέχη σε αγαστή συμφωνία, για την ανάγκη η αστυνομία να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.


Όμως αυτή η λογική δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Κάθε σκίρτημα και κοινωνική αντίσταση, η οργή των εργαζομένων που γύρισαν στις δουλειές τους με τα χαρτιά της επιστράτευσης, οι άνεργοι, όλοι όσοι είδαμε το μισθό μας να μειώνεται για άλλη μια φορά μέσα στο μήνα λόγω των φορολογικών πολιτικών της κυβέρνησης, πρέπει να συναντηθούμε στην απεργία της 20 Φλεβάρη. Περνώντας πάνω από τα όρια που θέτει ο συνδικαλισμός του κράτους και των εργοδοτών, να συντονίσουμε τις σκέψεις και τις δράσεις μας για να ρίξουμε την κυβέρνηση.

Πηγή: Διεθνιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου