Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ: Αύριο η συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

Στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στα δικαστήρια

«Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης».

Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη, μπροστά στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που οργανώνει την Τρίτη, 12 Φλεβάρη, στις 8.30 π.μ., στο Πεδίον του Αρεως και την πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα δικαστούν 35 στελέχη του ταξικού κινήματος. Οι 35 συνδικαλιστές οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την κυβερνητική καταστολή και την προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος τους, με αφορμή την παρέμβασή τους στο υπουργείο Εργασίας.
Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε για την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.), ενώ παναττική - πανεργατική 4ωρη στάση εργασία (7 π. μ. - 11 π.μ.) αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Επίσης, μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν στάσεις εργασίας και καλούν στη συγκέντρωση:

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου κάνει στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, κάνει 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της πρωινής βάρδιας στην Αττική.

Η ΟΕΦΣΕΕ 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.).

Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν ακόμα: το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής.

Στη συγκέντρωση καλούν ακόμα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή για τη μεθαυριανή κινητοποίηση καλεί «τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Να πάρουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της. Ο δρόμος της ταξικής ενότητας και οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού»!

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου