Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Έτος 2011 - Άνθρωποι των Σπηλαίων μέσα στην Αθήνα!!!‏


Αρθρογράφος είχε θέσει το εξής ερώτημα, σε σχετική της παρέμβαση πριν από λίγες μέρες « Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Επιστροφή στις σπηλιές ή μονόδρομος για την επιβίωση του λαού;».

Ερώτημα όμως που ήδη έχει απαντήσει ο ελληνικός καπιταλισμός, το αστικό σύστημα εξουσίας που έχοντας επικεφαλής τον εκλεκτό των τραπεζών-εφοπλιστών-καναλαρχών-εργολάβων, σπρώχνει την εργαζόμενη πλειοψηφία στην άβυσσο. 

Συστηματικά θαρρείς και οι λέξεις χάνουν την αξία τους καθώς αδυνατούν να περιγράψουν τη δυστυχία που απλώνεται γύρω μας. Σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Σε σπηλιές ψάχνουν κατάλυμα οι νεοάστεγοι των Αθηνών» ρίχνει φως σε μια αθέατη από τους πολλούς σκηνή της καθημερινότητας μας. Κρυμμένοι μέσα στις σπηλιές του λόφου Φιλοπάππου, μέσα στο κρύο και τη βροχή, θα περάσουν τις γιορτές δεκάδες άστεγοι της Αθήνας. Σύμφωνα με δύο εκθέσεις του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων, υπάρχουν πλέον στρατιές από αστέγους, οι οποίοι ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Οι εκθέσεις μαρτυρούν ότι ανάμεσα στους «Άθλιους» της Αθήνας υπάρχουν ακόμη και ολόκληρες οικογένειες. Οι άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο σε 52 σημεία σε όλη την Αθήνα. Οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κοραή, στο εμπορικό τρίγωνο, ακόμη και στο Κολωνάκι. Οι περισσότεροι από τους νέο-άστεγους της Αθήνας είναι άνθρωποι που, λόγω οφειλών προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Αυτό τους αποκλείει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους αναγκάζει να ζουν υπό καθεστώς πλήρους εξαθλίωσης”.


Επίσης, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των αστέγων στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα. Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολύ περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων. Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Άνθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Έλληνες "νοικοκυραίοι" που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι "νεο-άστεγοι". Η νέα γενιά του δρόμου...
"Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Έχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή"; Συναντάμε τον 47χρονο Λεωνίδα στον ξενώνα αστέγων της ΜΚΟ "Κλίμακα". Πριν απολυθεί, δούλευε στην οικοδομή σε συνεργείο 60 ατόμων. "Μείναμε όλοι χωρίς δουλειά". Έφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, 280 ευρώ για ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει οικογένεια. "Ευτυχώς τελικά. Το να βρεθείς άστεγος με αυτή την κρίση δεν είναι δύσκολο. Αν ζεις μόνο με το μεροκάματο και το χάσεις, τι θα κάνεις;".
Η ΜΚΟ "Κλίμακα" λέει πως η αυξητική τάση του πληθυσμού των αστέγων κυμαίνεται από 20% ως 25%. Όλοι, πάντως, οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν πως εκτός από ποσοτική η διαφορά πια είναι και ποιοτική. Ο πρόεδρος των γιατρών του κόσμου, Νικήτας Κανάκης αποκάλυψε ότι: "Έρχονται σε εμάς με την καμπαρντίνα τους. Κάποιοι κρατούν το λάπτοπ στα χέρια". Όπως υπογράμμισε 6000 παιδιά χρειάζονται γάλα! Επίσης, επεσήμανε ότι επανέρχονται ασθένειες που είχαν ξεχαστεί, όπως η ηπατίτιδα, η φυματίωση και σε ορισμένες περιοχές της χώρας η ελονοσία.  

Αξίζει όμως να δούμε το πώς αντιμετωπίζεται το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα, στοιχείο της πρωτόγνωρης κοινωνικής κρίσης που πλήττει τον εργαζόμενο λαό μας. Ο Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων και εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε το ζήτημα άμεσα και αποτελεσματικά: ξήλωσε τα παγκάκια για να μην βρίσκουν κατάλυμα οι άστεγοι.
Αυτές είναι Λύσεις. Στο σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, απόψεις και πρωτοβουλίες που εκφωνούσε άλλοτε ένας άνθρωπος με μουστακάκι, παρουσιάζονται ως νεωτερικές στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις γυαλιστερές σελίδες του life style. Απλή σύμπτωση. Βεβαίως, ο ίδιος δήμαρχος, από σύμπτωση πάλι, είχε πρωταγωνιστήσει στο να ξηλωθούν και οι σκηνές του κινήματος των Αγανακτισμένων από το Σύνταγμα. Οι ανεύθυνες διαμαρτυρίες που χαλούν το ντεκόρ των μεγαλεμπόρων και των ξενοδόχων έπρεπε να εκλείψουν.
Η Εκκλησία, αρνείται πεισματικά κάθε φορολόγηση, κάνει επιχειρηματικά σχέδια με κεφαλαιούχους από το Ντουμπάι, ενώ υποκριτικά οι ηγέτες της όταν δεν εκφωνούν πύρινους εθνικιστικούς λόγους κάνουν τους φιλάνθρωπους!
Ο τόπος έχει κυβέρνηση… Και μάλιστα τριών κομμάτων, των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που δρα υπεύθυνα και αποτελεσματικά, για να οξύνει τα κοινωνικά αδιέξοδα, να επιβάλλει το αφορολόγητο των εργοδοτών και να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε κοινωνική παροχή.
Ας της δώσουμε το λόγο. Ο αποθρασυμένος Μπουμπούκος, πολιτικό προϊόν της ακροδεξιάς και του πολιτικού μάρκετινγκ των καναλαρχών που αντιμετωπίζουν τους αστούς πολιτικούς ως χρήσιμες μαριονέτες, ξαναχτύπησε. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε αιχμηρή τοποθέτηση, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό με αφορμή τις δηλώσεις του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου περί εκπτώσεων ιδεολογικών αξιών με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, λέγοντας «Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι αναγκάζομαι να κάθομαι δίπλα σε κλέφτες και ανίκανους». Και συμπλήρωσε: «Βλέπω υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν αντιμνημονιακοί. Αντιλαμβάνεστε πόσο σχεδόν, κωμικό φαίνεται σε μένα, να μου λένε ότι εγώ πρέπει να προσπαθώ να στηρίζω τα μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση για να σώσουμε την Ελλάδα και ταυτόχρονα να βλέπω στ κανάλια υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να κηρύσσουν τον αγώνα του αντιμνημονίου. Ε, αυτό είναι αστείο».
Ο λαό μας ισχυρίζεται ότι από μικρό και από τρελό-ακροδεξιό, θα προσθέταμε, μαθαίνεις την αλήθεια. Το στόμα όμως του Μπουμπούκου λέει μισές αλήθειες, καθώς ξεχνά ότι το παιχνίδι της αντιμνημονιακής ρητορείας το άρχισε ο Νεοφύρερ Καρατζαφέρης, το συνέχισε ο Σαμαράς, πριν λακίσει και αλλάξει τακτική, για να το συνεχίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που πρέπει να ψηφίσουν οδυνηρά ταξικά μέτρα.
Ένα έργο που πρόκειται να ξαναδούμε καθώς το 2012 ο Παπαδήμος και η πραξικοπηματική του κυβέρνηση, ετοιμάζουν νέα αντεργατική και αντικοινωνική επέλαση. Οι κλέφτες λοιπόν, με τις εκπτώσεις στις ιδεολογικές τους αξίες, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα τους, εφορμούν προβάλλοντας τον τρόμο του PSI! Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα φορολογικά νομοσχέδια! Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στόχος είναι το νομοσχέδιο με τις σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, καθώς και στις φοροαπαλλαγές, να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ετοιμάζεται η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με ανομολόγητο στόχο να "λιώσουν" την αγορά ακινήτων για να αγοράσουν φτηνά ‘Έλληνες και ξένοι επενδυτές. Το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Προς το παρόν, για να λειανθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, υπάρχουν προτάσεις και θα υπάρξει περίοδος διαβούλευσης με τα κόμματα, ωστόσο οι περικοπές όποτε και αν αποφασιστούν θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να έχει κατατεθεί και ένα νομοσχέδιο “σκούπα” του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα προσαρμόζει «προς τα κάτω» τους μισθούς των ειδικών μισθολογίων, με στόχο να τα εντάξει στη "φιλοσοφία" του νέου συστήματος αποδοχών στο δημόσιο. Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο πάντως, για προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων στην "αρχιτεκτονική" του ενιαίου μισθολογίου με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου. Έπονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Καθώς όμως η κοινωνική αγανάκτηση συσσωρεύεται και το ενδεχόμενο σφοδρής κοινωνικής φαντάζει ολοένα ισχυρότερο, το αστικό σύστημα εξουσίας λαμβάνει μέτρα. Η υπαρκτή αντιπαράθεση του με την αστική τάξη της Τουρκίας, όπου ανταγωνισμός για τον καθορισμό ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων  και τη διεκδίκηση ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου οξύνεται, η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον ακραίο ανταγωνισμό, συσκοτίζοντας το ιμπεριαλιστικό του περιεχόμενο, προβάλλοντας την «τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα», απαιτώντας «εθνική ενότητα». Πρόκειται για μια τεράστια προπαγανδιστική απόπειρα αποπροσανατολισμού από το καυτό κοινωνικό μέτωπο, που επενδύει σε κάθε ευκαιρία για την προβολή των «εθνικών κινδύνων».
Χαρακτηριστικά, τα όσα συνέβησαν Παραμονή των Χριστουγέννων με την Έκτακτη ειδησεογραφία για «Τουρκικά πολεμικά ανάμεσα σε "Όμηρο" και "Λεβιάθαν"». Με έκτακτα ανακοινωθέντα τα ΜΜΕ και τα μιλιταριστικά blog ενημέρωναν ότι  «Πριν λίγο σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, μία κορβέτα και μία φρεγάτα, έλαβαν θέση μεταξύ της στενής θαλάσσιας περιοχής που χωρίζει το ισραηλινό κοίτασμα "Λεβιάθαν" από το "Οικόπεδο 12" της Κύπρου, όπου πραγματοποιεί γεώτρηση η πλατφόρμα "Όμηρος" της Noble Energy. Οι κινήσεις των Τούρκων έγιναν αντιληπτές από UAV που περιπολούσε νότια της Κύπρου, όταν τα δύο σκάφη, ξαφνικά ενώ βρισκόντουσαν στα βορειοανατολικά, έλαβαν πορεία νότια.  Από εκείνη την στιγμή παρακολουθούνται από το ισραηλινό Ναυτικό που έχει στείλει δύο περιπολικά στην περιοχή. Στην περιοχή βρίσκονται και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη για να συνδράμουν αν χρειαστεί στα ισραηλινά περιπολικά, αφού η δύναμη των τελευταίων είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτή των τουρκικών σκαφών, ενώ μία πηγή ανέφερε ότι έχει σταλεί και ισραηλινό υποβρύχιο να επιτηρεί τα τουρκικά σκάφη, γιατί υπάρχει και η πληροφορίες ότι τα τουρκικά σκάφη συνοδεύονται από τουρκικό υποβρύχιο. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, τι τύπου είναι οι φρεγάτα, αν είναι O.H.Perry ή ΜΕΚΟ 200ΤΝ, αλλά η κορβέτα είναι Α69».
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΑΙ ΜΑΣ, ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;;;
Τι μας νοιάζει πώς θα μοιράσει τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο ο  Νετανιάχου, ο Χριστόφιας, ο Ερντογάν και ο Παπαδήμος, μαζί με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, και από κοντά το Βαρδινογιάννη, το Λάτση και τον Κοπελούζο;
Τι νοιάζει όσους ζουν  σε σπηλιές, σε Ελλάδα και Τουρκία;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου