Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ & ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΟΙ: Τα όπλα που έγιναν..μπρελόκ

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τον εμπρησμό της τράπεζας Κύπρου και τη γελοία ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής


ΓΡΙΒΑΣ_31_3
Το ΕΕΚ καταγγέλει οργισμένα την Χρυσή Αυγή και τα παραπαίδια της, που τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/3 επιτέθηκαν σε υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στο Βόλο κατά τα πρότυπα των χιτλερικών αποσπασμάτων της δεκαετίας του ’30 που πυρπολούσαν κτήρια. Η τύχη των τραπεζών ανήκει στην εργατική τάξη που πρέπει να τις εθνικοποιήσουν κάτω από τον έλεγχό τους, χωρίς καμιά αποζημίωση στις βδέλλες.

Η Ασφάλεια, που κατά τύχη τους συνέλαβε, ουδέποτε ασχολήθηκε με επιθέσεις χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών, αριστερών, αναρχικών, αντιφασιστών, ομοφυλόφιλων, ρομά. Αντίθετα έχει προστατέψει με κάθε τρόπο τις φασιστικές συμμορίες με αποκορύφωμα τη σύλληψη 80 αντιφασιστών στο Βόλο κατά τη διανομή τροφίμων των χρυσαυγιτών στη παραλία του Βόλου.
Εν μέσω μια πρωτοφανούς σε ρυθμούς εξέλιξης χρεωκοπία στην Κύπρο, οι χρυσαυγίτες -που βρέθηκαν να έχουν μπλούζες υπογραφής της τοπικής οργάνωσης Μαγνησίας- διάλεξαν την τράπεζα Κύπρου που πέρασε στα χέρια του Ομίλου Πειραιώς. Οι μέθοδοι των χρυσαυγιτών εναλλάσσονται: Με άνεση ψηφίζουν το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Σάλλα και με την ίδια ευκολία πυρπολούν την τράπεζα Κύπρου που επίσης χαρίστηκε στον Σάλλα, χωρίς τη μεσολάβησή τους. 
Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από το γεγονός είναι ό,τι επακολούθησε των συλλήψεων. Στην κατοχή των χρυσαυγιτών δεν βρέθηκαν μόνο μπλούζες της τοπικής Χρυσής Αυγής, ούτε μόνο έντυπο υλικό μίσους και αφίσες του αρχιναζί Χίτλερ. Βρέθηκαν ρόπαλα, σιδερογροθιές και περίστροφα, τα οποία μάλιστα διατηρούσαν σε συνεργασία με τους χρυσαυγίτες γονείς τους. Μπροστά στον εξοπλισμό των φασιστικών συμμοριών τίθεται το ερώτημα: πώς θα αντιμετωπίσει η Αριστερά και η εργατική τάξη τους εξοπλισμένους δολοφόνους;

Πολλοί λένε με απλή αντιπληροφόρηση σχετικά με το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Και πώς θα απαντήσουμε αν αύριο οι χρυσαυγίτες καταστρέψουν το υλικό αντιπλήροφορησης, όπως έκαναν σήμερα σε δημοσιογράφο που τραμπούκισαν και απείλησαν έξω από την Εισαγγελία Βόλου; Όποιος εξακολουθεί να μιλά για ειρηνικές λύσεις δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να εξισώνει –συνειδητά ή ασυνείδητα- τα «άκρα». Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος και θα αποδειχτεί καταστροφικό για όλη την εργατική τάξη, αν δεν παλέψουμε εδώ και τώρα για το χτίσιμο μάχιμων εργατικών ομάδων αυτοάμυνας που θα τσακίσουν με κάθε τρόπο το φασισμό και τους φασίστες.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται πως δεν έχει «ουδεμία σχέση με το διπλανό κατάστημα». Τότε γιατί αποσιωπά τα όπλα που βρέθηκαν, προσομοιάζοντάς  τα με …μπρελόκ!;
Μήπως δεν έχουν καμία σχέση και με τον βουλευτή τους Ηλιόπουλο που λίγες μέρες πριν δήλωνε πως θα βάλουν τα τανκς να καθαρίσουν;(δήθεν μήνυμα προς την κυβέρνηση αλλά πραγματικός παραλήπτης του δεν ήταν άλλος από τον αγωνιζόμενο λαό).

Δεν έχουν καμία σχέση και με τον Κασιδιάρη που φωτογραφιζόταν με μπλούζες των Ες-Ες;

Δεν έχουν καμία σχέση και με τον αρχηγό τους Μιχαλολιάκο, γνωστό ΚΥΠατζή και υμνητή του Χίτλερ σε άρθρα του;

Τέλος, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Γρίβα, τον ιδρυτή της φιλοβασιλικής οργάνωσης Χ που κατά τη διάρκεια της κατοχής συνδέθηκε ενεργά με την κατοχική κυβέρνηση και τους ναζί, δολοφονώντας και βασανίζοντας από κοινού κομμουνιστές και τον λαό που αντιστεκόταν;

Η απάντηση είναι φανερή από την ίδια την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που την Κυριακή 31/3 καλεί «μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση και πορεία προς τιμήν των αγωνιστών  της Ε.Ο.Κ.Α. και του Αρχηγού της Γεωργίου Γρίβα-Διγενή» στη Λάρισα.

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί ήδη σε μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα την ίδια μέρα: Κυριακή 31/3, Κεντρική Πλατεία, 10:30.

Καλούμε κάθε αγωνιστή να στηρίξει την κινητοποίηση της Λάρισας και όλοι μαζί να οργανώσουμε το τσάκισμα κάθε ναζί, ντόπιου και ξένου.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ,
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
29/3, ΚΟ ΕΕΚ Θεσσαλίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου