Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΡ: Ανακοίνωση για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο



Η χτεσινή μαφιόζικου τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και ένα τραυματία, λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους. Ο χρόνος και ο χώρος τέλεσης της δολοφονικής επίθεσης, τη στιγμή που ξεδιπλώνεται η βάρβαρη επίθεση της άθλιας συγκυβέρνησης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και αναπτύσσεται ένα μαχητικό αντιφασιστικό ρεύμα, μόνο τυχαία δεν είναι. Εξυπηρετεί την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» και τα σχέδια αυταρχικής θωράκισης του συστήματος, το οποίο προσπαθεί να χτυπήσει τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και να ανακόψει το αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» και να σπείρει το φόβο στους εργαζόμενους και το λαό.

Η συγκεκριμένη και απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, η οποία εκτελέστηκε, με χαρακτηριστικό επαγγελματισμό, 70 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεν έχει καμιά σχέση με την αντιφασιστική πάλη. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά, το μαζικό λαϊκό κίνημα και η αντιφασιστική πάλη του λαού και της νεολαίας, ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχουν σχέση, ούτε με μαφιόζικες επιχειρήσεις και εν ψυχρώ δολοφονίες.
Η κυβέρνηση και τα μιντιακά της παπαγαλάκια προσπαθούν να αναστυλώσουν τη θεωρία των «δύο άκρων», να εξισορροπήσουν την εγκληματική δράση διαρκείας των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» με τη μαχητική δράση των απεργιών και των αντιφασιστικών διαδηλώσεων, ώστε να εμφανισθεί η άθλια συγκυβέρνηση και το κράτος του αστυνόμου ως εγγυητής της σταθερότητας. Για να μπορέσουν να ασκήσουν απροκάλυπτη βία για το πέρασμα των νέων και την εφαρμογή των παλιών μέτρων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Η προσπάθεια των φασιστών της «Χρυσής Αυγής» να συνδέσουν το δολοφονικό χτύπημα με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις της περιόδου, αποσκοπεί στην αξιοποίηση του γεγονότος για αντεπίθεση του ναζιστικού μορφώματος, ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της, κάτω και από τη παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος.
Όσες προβοκάτσιες όμως και να οργανώσουν, η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να υποταχθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνολικά η αντικαπιταλιστική αριστερά, δεν πρόκειται να κάνουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Αντίθετα θα συμβάλλουν στη κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της πολύπλευρης τρομοκρατίας, πίσω από την οποία, όπως έχει δείξει η ιστορία, κρύβεται το «βαθύ κράτος».
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Νέο Αριστερό ΡεύμαΑθήνα 2 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου