Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΝΤΑΦΙ -ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΒΥΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

http://diktiospartakos.blogspot.com/

 Το ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται δεν έχει μάθει να μιλά με λόγια αλλά με έργα. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δεν έχει τολμήσει να ψελλίσει μια κουβέντα καταδίκης του οργίου σφαγής του εξεγερμένου λαού της Λιβύης από το δικτάτορα Καντάφι, στέλνει τις ορδές των ΜΑΤ και των ασφ-αλητών να περικυκλώσουν, προπηλακίσουν και συλλάβουν νεαρούς Λίβυους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο, που διαμαρτύρονταν μπροστά στο Λιβυκό Σχολείο στο Φάρο του Ψυχικού.


 Την ίδια στιγμήστο διάγγελμα του Μουαμάρ Καντάφι αποκαλύπτεται ο παραληρηματικός λόγος ενός δικτάτορα που εναγκαλισμένος την εξουσία για δεκαετίες παρουσιάζεται αποφασισμένος να βουτήξει τον λαό του στο αίμα προκειμένου να τη διατηρήσει. Μάλιστα, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την απροκάλυπτη στυγνή βία επικαλείται “εθνικούς κινδύνους”, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως εγγυητή της ενότητας του Λιβυκού κράτους. Η απειλή ολοκαυτώματος, η προαναγγελία εκτελέσεων κάνουν όλη τη διεθνή κοινότητα να "παγώνει".
 Στο διάγγελμά του ο δικτάτορας εμφανίστηκε να κρατά στο ένα χέρι το "Πράσινο Βιβλίο" που έγραψε ο ίδιος τη δεκαετία του 1970 και το οποίο υποκαθιστά το σύνταγμα. "Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει επίσημη θέση από την οποία να παραιτηθεί. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ο ηγέτης της επανάστασης, είναι συνώνυμος των θυσιών μέχρι το τέλος των ημερών", είπε.

   
 Απείλησε ευθέως με αιματοκύλισμα την ίδια του τη χώρα καθώς γνωστοποίησε ότι όποιος μετέχει στις διαδηλώσεις θα τιμωρείται ακόμη και με θάνατο! «Με βάση τους νόμους της Λιβύης όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο»! "Παραδώστε τα όπλα σας αμέσως, διαφορετικά θα γίνουν σφαγές", προειδοποίησε, απειλώντας ότι η απάντησή του θα είναι "παρόμοια με όσα έγιναν στη Φαλούτζα του Ιράκ ή την Τιενανμέν" -- παραπέμποντας στη στρατιωτική καταστολή της "Άνοιξης του Πεκίνου", το 1989, όταν εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
 Παράλληλα, χρησιμοποιώντας φρασεολογία Παπανδρέου-Πάγκαλου-Παμπούκη-Πεταλωτή καιMega, επιχείρησε να προσβάλλει και μειώσει ηθικά τους διαδηλωτές,  επαναλαμβάνοντας  τις κατηγορίες πως στους διαδηλωτές, που είναι νέοι άνθρωποι, έχουν δοθεί παραισθησιογόνα ναρκωτικά και τόνισε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων η εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό έχει παραμορφωθεί. «Όλα τα αφρικανικά κράτη κοιτούν τη Λιβύη. Όλοι οι ηγέτες του κόσμου κοιτούν τη Λιβύη. Χαρακτήρισε όσους μετέχουν στις διαδηλώσεις εναντίον του «συμμορίτες», «προδότες» και «μισθοφόρους» που δεν εκπροσωπούν το λαό της Λιβύης.  Οι διαδηλωτές «υπηρετούν» το κακό και θέλουν να σας ταπεινώσουν».
 Τους κατηγόρησε επίσης ότι «παίζουν» με την ενότητα της χώρας και πως πρέπει να εκτελούνται. «Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ισλαμικό κράτος. Θέλουν χάος, γένια και τουρμπάνια», είπε.«Οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ελευθερωθεί η Λιβύη» συμπλήρωσε ο στρατηγός Καντάφι, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους διαδηλωτές πως ο βομβαρδισμός της Δευτέρας ήταν μόνο η αρχή! «Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε βία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε. Και δεν έκρυψε ότι έχει δώσει εντολή στο στρατό και την αστυνομία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους."Θα πεθάνω ως μάρτυρας" είπε και απείλησε να αιματοκυλήσει την ίδια του τη χώρα - Τέλος, αποφασισμένος να σύρει την χώρα του στον εμφύλιο, ο Καντάφι παρακίνησε «εκείνους που τον αγαπούν», να φτιάξουν Ομάδες Θανάτου και να βγουν στους δρόμους για να τον υποστηρίξουν και να «ασφαλίσουν τους δρόμους της Λιβύης». Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η σύσταση επιτροπών υπεράσπισης της επανάστασης" που θα αναλάβουν "να καθαρίσουν τη Λιβύη πόρτα-πόρτα", εάν δεν υποχωρήσουν οι διαδηλωτές και δεν φύγουν από τους δρόμους.

 Οι επιτροπές  θα προστατεύουν "τους δρόμους, τις γέφυρες, τα αεροδρόμια". "Ο λιβυκός λαός πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της Λιβύης, θα τους δείξουμε ότι πρόκειται για λαϊκή επανάσταση", είπε, διαβάζοντας το κείμενο της ομιλίας του.

   
 Πάντα οι δικτάτορες παρουσίαζαν τα πραξικοπήματα τους ως Επαναστάσεις!
 Συχνά, δίπλα στις αστυνομικές δυνάμεις που σηκώνουν το κυρίως βάρος της καταστολής του εσωτερικού εχθρού, συντάσσονται οι οργανωμένες καθεστωτικές δυνάμεις που συνεργάζονται άριστα με τον κόσμο του Υποκόσμου, αλλά και οι δυνάμεις των Μισθοφόρων. Ο δικτάτορας Μουαµάρ Καντάφι  έχει ρίξει ενάντια στο λαό του τα απομεινάρια  «της Στρατιάς της Σαχάρας»και καθένας από τους επτά γιους του Καντάφι έχει υπό τις άµεσες διαταγές του µια µμισθοφορική οµάδα.  
 Σύµφωνα µε την οργάνωση Human Rights Solidarity, αυτές τις ηµέρες οι µισθοφόροι , οι «κίτρινοι µπερέδες»  όπως είναι γνωστοί, έχουν φτάσει τις 30.000, η αποζημίωση για τον καθένα είναι 2.000 δολάρια, ενώ «δέκα µε δώδεκα χιλιάδες δολάρια είναι η επιπλέον αποζημίωση για κάθε άµαχο που χάνει τη ζωή του από τις σφαίρες τους, κατά το Αλ Τζαζίρα».
 Πρόκειται για τους απελπισμένους της Υποσαχάριας Αφρικής, μισθοφόροι που προέρχονται κυρίως από το Τσαντ, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τον Νίγηρα και την Ουγκάντα. Η συντριπτική πλειονότητα δεν γνωρίζει λέξη αραβικά, η κοινή τους γλώσσα είναι τα γαλλικά. Μεταξύ τους βρίσκονται μπόλικα καθάρματα από τα Βαλκάνια, κυρίως από τη Σερβία, οι οποίοι επάνδρωσαν τις ένοπλες «Επαναστατικές Επιτροπές», αλλά και λίγοι  Βόσνιοι.
 Όμως, το μίσος βαθαίνει και τα θύματα πολλαπλασιάζονται. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.
 Μετά τη Βεγγάζη και το Τόμπρουκ «έπεσε» στα χέρια της αντιπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν Λίβυοι στρατιώτες, τονίζοντας πως η ανατολική περιοχή της χώρας στο σύνολό της, δε βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του Μοαμάρ Καντάφι. REUTERS
 Ο Souhayr Belhassen, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), μίλησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη.
 Η περιγραφή του δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. "Οι πραιτοριανοί της Προεδρικής Φρουράς και μισθοφόροι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το Καντάφι στην Τρίπολη. Έχουν βαρύ οπλισμό ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αεροπορικές επιδρομές σε μία ακτίνα 200 χλμ. 
 Σε αυτή την αναμέτρηση ενάντια στην εξουσία του Καντάφι, οι αντίπαλοι του έχουν σχηματίσει μια επιτροπή και απευθύνουν έκκληση για διαμαρτυρία στην Τρίπολη. Είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν.
 Πολλές πόλεις της Λιβύης έχουν πέσει στα χέρια της αντιπολίτευσης μετά από αποσκιρτήσεις στελεχών του στρατού...
 Στις πόλεις, με εξαίρεση την Τρίπολη και την πόλη της Σύρτης, ο τακτικός στρατός έχει ενωθεί με τους διαδηλωτές.
 Ο ρόλος των μισθοφόρων στην καταστολή. Μισθοφόροι πάντα υπήρχαν στη Λιβύη, αλλά είναι αλήθεια ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Καθώς ένα μέρος του στρατού αποφάσισε να μην ακολουθήσει Καντάφι, τον αναγκάζει να κάνει εκτεταμένη χρήση των μισθοφόρων για να καταστείλει τους διαδηλωτές. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι αυτοί οι μισθοφόροι που προσλαμβάνονται είναι από τη Νότια Σαχάρα, απ΄ όπου προέρχονται και πάρα πολλοί μετανάστες. Θα ήταν τραγικό να συγχέουμε τους μισθοφόρους με 1,3 εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.
 Επικρατεί τρέλα. Ο Καντάφι είναι απελπισμένος, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται οι γύρω του. Είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Όλες οι ενδείξεις είναι ότι χρησιμοποιεί το τελευταίο χαρτί του. Χρησιμοποιεί την τεχνική της καμένης γης, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει το λαό του στην καταστροφή.
Και το περιβάλλον του είναι στην ίδια γραμμή. Ακόμη Σαΐφ Αλ-Ισλάμ [γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ], του οποίου η ομιλία προανήγγειλε ένα λουτρό αίματος. Νιώθει να απειλείται ανοιχτά".
«Όλες οι ανατολικές περιοχές βρίσκονται εκτός του ελέγχου του Καντάφι πλέον. Στρατός και λαός πορεύονται εδώ χέρι-χέρι», τόνισε εμφατικά ο πρώην ταγματάρχης Χάνι Σάαντ Μαρτζάα”.
 Ολοένα περισσότερο τα στηρίγματα του δικτάτορα μειώνονται.  Υπουργοί του παραιτούνται, όπως επίσης και διπλωματικοί υπάλληλοι. O υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Φατάχ Γιούνες αλ-Αμπίντι, θεωρούμενος και δεξί χέρι του Καντάφι, παραιτήθηκε από το Ίδρυμα Καντάφι, τασσόμενος υπέρ της αντιπολίτευσης και θέλοντας έτσι να εκδηλώσει την αντίθεσή του με τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων. Ο πρεσβευτής της Λιβύης στις ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων συναδέλφων του, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι δεν εκπροσωπεί πλέον το δικτατορικό καθεστώς της χώρας του και κάλεσε τον Μουάμαρ Καντάφι να αποχωρήσει. «Παραιτούμαι από το να υπηρετώ το σημερινό δικτατορικό καθεστώς. Όμως δεν θα παραιτηθώ ποτέ από το να υπηρετώ το λαό μας έως ότου οι φωνές του φτάσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, έως ότου οι στόχοι τους επιτευχθούν», δήλωσε ο πρεσβευτής Άλι Αουτζάλι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του δικτύου ABC "Good Morning America".
 Κρίσιμη κρίνεται η στάση του στρατού. Είναι ευδιάκριτο το χάσμα που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Καντάφι επιστρατεύει αφρικανούς και βαλκάνιους µμισθοφόρους  καθώς η ηγεσία του στρατού της Μεγάλης Αραβικής Λιβυκής Σοσιαλιστικής Λαϊκής Τζαµαχιρίγια, όπως είναι η επίσηµη ονοµασία της Λιβύης, κρατά στάση αναμονής.  Οι στρατηγοί θέλουν εδώ και χρόνια να απαλλαγούν από τον έλεγχο της οικογένειας του δικτάτορα, ενώ δεν συµπαθούν τον επικρατέστερο διάδοχο Σέιφ αλ Ισλάµ Καντάφι. Όπως έδειξε και το παράδειγμα της Αιγύπτου οι ανώτεροι αξιωματικοί μπορούν να παίξουν ρόλο αφομοίωσης των επαναστατικών διαθέσεων, επιβάλλοντας αυτοί το Νόμο και την Τάξη με τη δύναμη των Όπλων και την αίγλη στην συστράτευση για την ανατροπή του δικτάτορα,  διαμορφώνοντας μια εναλλακτική αστική πρόταση διακυβέρνησης, διαπραγματευόμενοι με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν τεράστια συμφέροντα στην περιοχή.
 Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι επαναστατικοί άνεμοι δεν επιδρούν στους φαντάρους και στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό. Ήδη σε διάφορες πόλεις οι φαντάροι και οι αξιωματικοί τους συντάσσονται με τους εξεγερμένους και συμμετέχουν σε άγριες μάχες με τους πραιτοριανούς του Καντάφι και τους Μισθοφόρους του. Μάλιστα, το CNN αναμετάδωσε ότι φαντάροι που αρνήθηκαν να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στους εξεγερμένους και να ανοίξουν πυρ, εκτελέστηκαν από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις και στη συνέχεια απανθρακώθηκαν για να σβηστούν τα ίχνη τους!
 Οι αυτομολήσεις διαδέχονται η μία την άλλη καθώς οι στρατιώτες αρνούνται να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στους διαδηλωτές και να βομβαρδίσουν με τα πολεμικά αεροσκάφη τους εξεγερμένους, συχνά μέσα στις πόλεις. Ένα λιβυκό πλοίο, που πιστεύεται ότι μεταφέρει στρατιώτες οι οποίοι λιποτάκτησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, κατευθύνεται στη Μάλτα. Είναι η δεύτερη αυτομόληση προς τη νησιωτική χώρα, αφού τη Δεύτερα δυο μαχητικά αεροσκάφη και δυο πολιτικά ελικόπτερα, εγκατέλειψαν για τον ίδιο λόγο τη Λιβύη.
 Το βράδυ της Δευτέρας μία ομάδα υψηλόβαθμων βαθμοφόρων του Λιβυκού στρατού κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμαχήσουν με το λαό και να εκδιώξουν τον Καντάφι.

Ομάδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών του στρατού της Λιβύης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί τους συναδέλφους τους και τους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, να " συμμαχήσουν με τους πολίτες " για να εκδιώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, όπως μεταδίδει το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
όμως η κατάσταση γίνεται μέρα τη μέρα πιο δραματική.
 Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αναφέρει πως το καθεστώς Καντάφι έδωσε εντολή σε τρία πολεμικά πλοία να κατευθυνθούν στη Βεγγάζη (που τελεί υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών) για να της επιθέτουν! Σύμφωνα με αρθρογράφο των New York Times, τα πληρώματα είναι διχασμένα για το τι θα κάνουν.
 Νωρίτερα, δόθηκε εκ νέου εντολή σε πολεμικά αεροσκάφη να βομβαρδίσουν διαδηλωτές. Δυο πιλότοι προτίμησαν να εγκαταλείψουν το ίδιο το αεροσκάφος τους, παρά να υπακούσουν στην εντολή.
 Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εγκατέστησαν αυτοσχέδιο νεκροτομείο σε σχολείο κοντά στο κεντρικό νοσοκομείο της Τρίπολης, το οποίο θα μπορεί να δεχθεί έως και 450 σορούς. Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως σημειώνονται βίαια επεισόδια κατά κύριο λόγο στα ανατολικά προάστια Φασλούμ και Τατζούρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σφαγές» αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και για Αφρικανούς μισθοφόρους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και άρχισαν να πυροβολούν περαστικούς.
 Πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να κάνει το ελάχιστο: να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι, να σταματήσει κάθε πολιτική-οικονομική σχέση.
 Τα σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε. πρέπει να ανοίξουν και να υποδεχτούν τους απελπισμένους πρόσφυγες, παρέχοντας Πολιτικό Άσυλο σε όποιον το έχει ανάγκη. Ελληνική κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι συνυπεύθυνες για το δράμα του λαού της Λιβύης αφού στήριξαν για δεκαετίες το δικτάτορα Καντάφι. Πρόσφατες ήταν οι οικονομικές συμφωνίες που υπέγραψε για λογαριασμό  των Ελλήνων επιχειρηματιών η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, ενώ κανείς δεν ξεχνά τις συμφωνίες Μπερλουσκόνι και Ε.Ε. με το δικτατορικό καθεστώς που στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αφρικανικών μεταναστευτικών ρευμάτων προέβλεπαν τη δημιουργία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και Εξολόθρευσης Μεταναστών μέσα στην έρημο της Σαχάρας.
 Στις πλάτες όμως του κινήματος αναλογεί η ολόθερμη αλληλεγγύη στην εξέγερση του λαού της Λιβύης και η ανάληψη συγκεκριμένων μαζικών αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
 Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 Μεταναστών Εργατών Απεργών Πείνας.
 Ταυτόχρονα, οι εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική είναι πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την επαναστατική δυνατότητα που ελλοχεύει ενάντια στη ζούγκλα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τη Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 Τέλος, αποδεικνύεται η κρισιμότητα της πολιτικής παρέμβασης της Αριστεράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και η τεράστια σημασία που έχει η οργανωμένη παρέμβαση για τη διεκδίκηση Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης και ανάπτυξης μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό.
 Κάτι που βεβαίως επαλήθευσε και το μπλοκάρισμα της προσπάθειας Καταστολής της Εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 από τον Στρατό που επεξεργάζονταν η κυβέρνηση της ΝΔ…    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου