Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η μητέρα του δολοφονημένου Michael Brown ξεσπάει στο άκουσμα της είδησης: "Ακόμη Δεν Νοιάζονται. Ποτέ δεν θα νοιαστούν."




Απίστευτο; Και όμως όχι. Ίσως κάποιοι μάλιστα να το είχαν σωστά προεξοφλήσει. Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) κι ενώ μια ολόκληρη χώρα, ένας ολόκληρος κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την απόφαση για την παραπομπή ή όχι του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Μ. Μπράουν, το δικαστήριο της πόλης Σεντ Λιούις στο Μιζούρι αποφάσισε να μην του ασκήσει καν διώξεις.  Πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο νεαρό. Ξέσπασαν λόγω αυτού οι χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών στις Η.Π.Α. Όμως οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος στις 9 Αυγούστου αφαίρεσε τη ζωή του Μάικλ Μπράουν.

Το επαναλαμβάνουμε: ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΚΑΝ! Με την ανακοίνωση της είδησης διαδηλωτές σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ που ήταν ήδη συγκεντρωμένοι ή προετοιμασμένοι να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένα σημεία, κατακλύζουν τους δρόμους. Συγκρούονται με την αστυνομία, αναποδογυρίζουν αμάξια και φωνάζουν σε ολόκληρο τυον κόσμο να ακούσει την αδικία. Τα social media, τα θεσμικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζητάνε, εξηγούνε, δικαιολογούνε, καθησυχάζουν.
Όμως δεν τα καταφέρνουν. Είναι σαν να μας λένε ότι «είναι πλέον νόμιμο να σκοτώνεις έναν μαύρο άνδρα στις ΗΠΑ» γράφει ένας χρήστης στο twitter. «Αυτή η μέρα και το αίμα του Michael Brown θα αλλάξουν για πάντα τις ΗΠΑ», συμπληρώνει ένας άλλος…
To παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Συγκεντρωμένοι διαδηλωτές περιμένουν την ανακοίνωση της απόφασης στο Ferguson. Ανάμεσα τους η μητέρα του Michael Brown. Παγώνουν στο άκουσμα της αθώωσης. Της μη παραπομπής. Και στη συνέχεια ξεσπούν.
«Δεν νοιάζονται ακόμη! Ποτέ δεν θα νοιαστούν«, φωνάζει η μητέρα του Michael και ξεσπάει σε λυγμούς.«Είναι γελοίο, είναι λάθος, σκοτώσανε το μωρό μας.» «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη, Σε αγαπάμε Lesley, σε στηρίζουμε», φωνάζουν προς τη μητέρα οι διαδηλωτές.
Και τα αποσβολωμένα βλέμματα γεμίζουν δάκρυα και οργή. Οι παγωμένοι συγκεντρωμένοι φλέγονται από αγανάκτηση. «Κάψτε τους συθέμελα». Και δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή της η αστυνομία στο τέλος του βίντεο. «Να φύγετε», φωνάζουν και τα επεισόδια ξεκινούν.
«Πίσω, Κάντε πίσω», φωνάζουν…




toperiodiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου